سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۷
۰ نفر

دولت به درخواست وزارت کار و تأمین اجتماعی، ۵ هزار میلیارد تومان برای حمایت از بیکارانی که شغل خود را به‌واسطه کرونا از دست داده‌اند در نظر گرفته اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این اعتبار فقط برای پرداخت مستمری به مشمولان قانون کار اختصاص دارد و مستمری مابقی بیکارشدگان در قالب یارانه یا تسهیلات ارزان پرداخت می‌شود

بیکاری

به گزارش همشهری، بیکاری، یکی از تبعات اقتصادی شیوع کروناست که به‌واسطه اعمال محدودیت‌های ترددی و تعطیلی کسب‌وکارها، دامن‌گیر بخش قابل‌توجهی از نیروی کار کشور می‌شود. در این وضعیت کارگران مشمول قانون کار می‌توانند متناسب با دوره واریز حق بیمه، درخواست خود را برای دریافت مستمری بیکاری ثبت کنند؛ اما در شرایط شیوع کرونا، برای آن دسته از کسانی که وضعیت متفاوتی با کارگران مشمول قانون کار دارند و تحت پوشش بیمه بیکاری نیستند نیز تمهیداتی اندیشیده شده تا به‌نوعی جبران از دست رفتن درآمد آنها در دوره شیوع کرونا بشود.

  • نحوه پرداخت مستمری بیکاری

دولت برای حمایت از معیشت کسانی که بالاجبار در دوره شیوع کرونا کار خود را از دست داده‌اند، ۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته که با تزریق به صندوق بیکاری، صرف حمایت از کسانی خواهد شد که با تعطیلی مشاغل در اپیدمی کرونا از ادامه کار بازمانده‌اند. در شرایط عادی، چنانچه کسی شغل خود را از دست بدهد و مانند مشمولان قانون کار، ۳ درصد حق بیمه بیکاری را پرداخته باشد، می‌تواند ضمن درخواست استفاده از بیمه بیکاری در ادارات کار و پس از طی مراحل اداری، تا سقف ۸۰ درصد حقوق ماهانه خود را به‌عنوان مستمری در دوره بیکاری دریافت کنند. این مبلغ از صندوق بیکاری بیمه تأمین اجتماعی و در ازای ۳ درصد حق بیمه‌ای که به نام کارگر در دوره اشتغال پرداخت شده، به‌حساب کارگران واریز می‌شود؛ اما کسانی که در دوره کرونا بیکار شده‌اند و از بیمه بیکاری محروم بوده‌اند، شرایط متفاوتی دارند و باید به دنبال استفاده از نوع تازه‌ای مستمری بیکاری باشند که دولت در نظر گرفته است.

طبق اعلام معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دولت شیوه‌های مختلفی برای رفع مشکل بیکار شدگان کرونا در دستور کار دارد. حاتم شاکرمی با اشاره به وضع متفاوت بیکاران ازنظر پوشش بیمه‌ای گفت: مشمولان قانون کار که به‌واسطه کرونا بیکار شده‌اند، طبق روال قبل باید ظرف یک ماه از تاریخ بیکاری برای دریافت ثبت‌نام در ادارات کار اقدام کنند که البته برای جلوگیری از شیوع کرونا، ثبت درخواست به‌صورت غیرحضوری و از طریق سامانه bimebikari.mcls.gov.ir دارد انجام خواهد شد. او افزود: بخشی از افراد بیمه خویش‌فرما هستند که مشکلات آنها از طریق اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت ۴ درصدی انجام خواهد شد. همچنین افرادی که فاقد شغل هستند و تحت حمایت هیچ‌یک از نهادهای حمایتی قرار ندارند، طی ۴ دوره، یارانه‌های اعطای دولت به مبلغ ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.

  • ۵ هزار میلیارد تومان برای بیکاران جدید

چندی پیش علی ربیعی، سخنگوی دولت با اشاره به تمهیدات دولت برای حمایت از معیشت مردم در دوره شیوع کرونا، اعلام کرد: دولت برای افرادی که در مشاغل فاقد پوشش بیمه بیکاری به‌اجبار بیکار شده‌اند، ۵ هزار میلیارد اختصاص داده است. البته مقامات وزارت کار می‌گویند در حال حاضر ۲۶۰ هزار مستمری‌بگیر بیمه بیکاری در کشور وجود دارد و چون با شیوع کرونا این تعداد افزایش خواهند یافت از رئیس‌جمهور خواسته شده که مبلغی برای این افراد جدید در نظر گرفته شود؛ ازاین‌رو آنچه تحت عنوان بیمه بیکاری پرداخت می‌شود فقط به مشمولان قانون کار که ۳ درصد حق بیمه بیکاری را پرداخته‌اند تعلق می‌گیرد. بر این اساس به نظر می‌رسد مابقی بیکار شدگان باید از طریق همان کمک‌های دولتی که در قابل تسهیلات ارزان‌قیمت یا یارانه پرداخت می‌شود، معیشت خود را بگذرانند.

مسعود بابایی، مدیرکل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۳ روز پیش به رسانه‌ها گفته بود: صرفاً افرادی که مشمول قوانین روابط کار میان کارگر و کارفرما باشند، مشمول بیمه بیکاری می‌شوند و مشاغلی مانند کارگران ساختمانی، قالیبافان و رانندگان که قوانین بیمه‌ای آن‌ها مشمول قوانین خاص است، نمی‌توانند بیمه بیکاری دریافت کنند. البته بعدازاین اظهارنظر، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان راهداری از همکاری با وزارت کار برای پرداخت مستمری بیکاری به رانندگان اتوبوس و مینی‌بوس بیکار شده خبر داد که البته جزئیاتی درباره آن منتشر نشده است.

  • کرونا کار چند نفر را گرفت"

هنوز آمار و اطلاعات جامعی از تعداد کسانی که به‌واسطه کرونا و محدودیت‌های مقابله با این ویروس، کار خود را از دست داده‌اند منتشر نشده اما آمارهای مربوط به ثبت‌نام بیکاران در سامانه تأمین اجتماعی نشان می‌دهد در استان‌های مختلف ۱۰۰ هزار نفر از کارگران مشمول قانون کار بیکار شده‌اند که البته احتمال افزایش این تعداد وجود دارد.

طبق اعلام رسانه‌ها، معاون امور اقتصادی استانداری تهران می‌گوید: تاکنون ۳۴ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری به سامانه تأمین اجتماعی مراجعه کرده‌اند. همچنین مدیرکل اداره کار استان خراسان رضوی هم از ثبت‌نام ۲۱ هزار و ۷۰۰ نفر در سامانه تأمین اجتماعی خبر داده که البته همچنان ادامه دارد. از سوی دیگر گفته می‌شود در استان کرمان نیز ۱۲ هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که این آمار در حال افزایش است تا جایی پیش‌بینی می‌شود ۱۰۰ هزار شغل در این استان از کرونا آسیب‌دیده باشند. همچنین در کردستان ۸ هزار نفر، در گلستان ۶۴۰ نفر، در یزد ۴ هزار نفر و در مازندران نیز ۱۲ هزار نفر به‌عنوان کسانی که شغل خود در دوره کرونا از دست داده‌اند در سامانه تأمین اجتماعی ثبت‌نام کرده‌اند.

کد خبر 499012

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رسول عربپور ثموزکانی IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۱
    0 0
    خوب