آمریکا با گزارش بیشترین مرگ روزانه ناشی از ویروس کرونا از لحاظ شماره کلی تلفات ناشی بیماری نیز با پشت سر گذاشتن ایتالیا به رده نخست رسید.

َUS tolls

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین آمریکا نخستین کشوری در جهان شد که بیش از ۲۰۰۰ مرگ جدید ناشی از ویروس جدید کرونا فقط در یک روز گزارش کرده است و  مجموع تلفات کووید-۱۹ در این کشور با پشت سر گذاشتن رقم تلفات ایتالیا با بیش از ۱۹۷۰۰ مورد به بالاترین مقدار در جهان رسید.

کارشناسان کاخ سفید می‌گوید نشانه‌هایی از کند شدن انتشار بیماری در آمریکا به چشم می‌خورد، اما این کشور اکنون بیش از نیم میلیون مورد ثابت‌ شده عفونت با ویروس کرونا دارد و در ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۰۸ نفر به علت آن درگذشته‌اند. کانون‌های اصلی شیوع کووید-۱۹ در آمریکا شامل نیویورک، دیترویت، لوئیزیانا و پایتخت کشور شهر واشنگتن دی‌سی می‌شوند.

بر اساس آخرین ارقام دانشگاه جانز هاپکینز شمار مرگ‌های ناشی از کووید-۱۹ در آمریکا به ۲۰۳۸۹ مورد رسیده است و پس از آن ایتالیا با ۱۴۹۶۸ مورد مرگ قرار می‌گیرد.

هنوز روشن نیست که قرنطینه‌های تکه‌ای در آمریکا ادامه خواهد یافت یا نه و دولت فدرال با دولت‌های محلی بر سر هر چیزی از عرضه تجهیزات پزشکی تا آزمایش افراد و راهبردهای خروج از قرنطینه اختلاف پیدا کرده است.

کای کوپفرشمیت، نویسنده علمی آلمانی درباره وضعیت شیوع کرونا در آمریکا می‌گوید:‌ «فکر نکنم هیچگاه دریایم چگونه آمریکا با این همه ثروت و توانایی تکنولوژیکی و قدرت دانشگاهی این گونه خواب‌زده به درون مصیبتی دارد گسترش می‌یابد، گام گذاشت.»

سومین روز کاهش در شمار مرگ‌های روزانه در اسپانیا باعث امیدواری درباره رسیدن احتمالی این کشور به مرحله به اصطلاح پایدار شدن شیوع شد.

گرچه پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا گفت احتمال دارد منع رفت‌وآمد برای یک ماه دیگر تمدید شود، از هفته آینده برخی از کارکنان بخش‌های غیرحیاتی برای مثال در کارخانه‌ها و کارگاه‌های ساختمانی، اجازه پیدا خواهد کرد به سر کارهایشان بازگردند. به مسافران در وسائل حمل‌ونقل عمومی نیز ماسک داده خواهد شد.

اما در حالی شمار موارد عفونت با ویروس کرونا در جهان به بیش از ۱.۷ میلیون مورد رسیده است و همچنان به سرعت در حال افزایش است، کشورهای چندانی انتظار بازگشت به وضعیت طبیعی را ندارند. ایتالیا و هند از جمله چندین کشوری هستند که دوره‌های قرنطینه‌شان را رسما تمدید کردند، گرچه دهلی نو نگفته است این کنترل‌های جدید تا چه مدتی ادامه خواهند یافت.

ایتالیایی‌ها اکنون باید تا دست کم ۳ مه (۱۳ اردیبهشت) در خانه بمانند. وزیر کشور ایتالیا در واکنش به افزایش ناخشنودی نسبت به قرنطینه طولانی‌مدت، درباره خطر گروه‌های افراطی که ممکن است از این بحران برای شعله‌ور کردن خشونت استفاده کنند، هشدار داد.

اجماع فزاینده‌ جهانی دارد شکل می‌گیرد که تنها راه خروج از قرنطینه در کشورها- تا زمانی که واکسنی یافت شود- از طریق ترکیبی از آزمایش کردن افراد، ردیابی تماس‌ها و کنترل‌های سخت است.کره جنوبی یک مدل بالقوه است:‌ کره جنوبی که زمانی بدترین وضعیت از لحاظ شیوع کووید-۱۹ در خارج از چین را داشت، یک کارزار مهار بیماری بسیار موفقی را به اجرا در آورده است.

اما در کره جنوبی نیز به علت اینکه برخی از  ۵۷۰۰۰ نفری که به عنوان بخشی از اقدامات قرنطینه دستور ماندن در خانه را دریافت کرده‌اند، از خانه‌هایشان بیرون رفته‌اند، دولت دستور استفاده از مچ‌بندهای ردیاب را برای افرادی که از این دستورات تخطی کنند، صادر کرده است. در حال حاضر در کره جنوبی از تلفن‌های همراه به عنوان وسیله پایش افراد قرنطینه شده استفاده می‌شود، اما برخی افراد با صرفا باقی گذاشتن تلفن در خانه از وارسی با این شیوه گریخته‌اند.

همچنین پس از  عبور مجموع شمار موارد بیماری در آفریقا از ۱۰۰۰۰ مورد و افزایش تلفات به بالای ۵۰۰ مورد، نگرانی‌ها درباره انتشار ویروس کرونا در این قاره افزایش یافته است. کمبود امکانات آزمایش در بسیاری از این کشورها ممکن است ردیابی بیماری را دچار اشکال کند.

حزب حاکم کمونیست چین نیز با توجه به کاهش شدید موارد جدید کووید-۱۹ بازگشایی کارخانه‌ها و فروشگاه‌ها را در این کشور آغاز کرده است. چین ۳۳۳۹ مرگ و ۸۱۹۵۳ مورد عفونت تایید شده را گزارش کرده است، اما منتقدان می‌گویند رقم واقعی بیماری و تلفات ناشی از آن ممکن است بالاتر از این باشد.

کد خبر 500157

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آمریکا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha