به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، معاونت حقوقی قوه قضائیه طی فراخوانی از حقوقدانان، وکلای دادگستری، اساتید و کارشناسان خواست در خصوص اصلاح آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری نظرات و پیشنهادهای کارشناسی خود را ارائه کنند.
در متن فراخوان معاونت حقوقی قوه قضائیه آمده است:
در سال ۱۳۳۳ لایحه مهم و تاریخی استقلال کانون وکلای دادگستری به تصویب رسید و برای نخستین بار در آن دوره تاریخی، استقلال نهاد وکالت تضمین شد و در سال ۱۳۳۴ آییننامه اجرایی قانون مذکور به تصویب وزارت دادگستری رسید. اگرچه در برخی از مواد لایحه در سالهای بعد اصلاحاتی صورت گرفته است، اما ساختار اصلی آن به قوت خود باقی است و از این رو میتوان گفت ایران، از جمله کشورهای پیشرو قاره آسیا در خصوص تضمین استقلال نهاد وکالت است.
با پیروزی انقلاب اسلامی که ثمره خون شهیدان گلگون کفن و جانفشانی ایثارگران بوده است، وکلای دادگستری و حقوقدانان از جمله گروههای سرآمد و پیشتاز در عرصه تحکیم و تثبیت قوانین اسلام و حاکمیت قانون اساسی بودند. در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی «قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری» در سال ۱۳۷۶ به تصویب رسید و با اجرایی شدن این قانون جامعه شریف و گرانمایه وکالت، بیش از پیش منور به ارزشهای الهی و اسلامی شد، به نحوی که با افتخار میتوان گفت در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از اعضای این قشر فرهیخته از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران میباشند که این امر باعث ارتقای جایگاه نهاد وکالت در پرتو ارزشهای الهی میشود.
در سالهای اخیر تلاشهای زیادی جهت اصلاح قوانین وکالت شده است و طرحهای مشترکی با همکاری قوه قضاییه و کانونهای وکلا تهیه شده است، اما به سبب تطویل فرآیند قانونگذاری، تاکنون منجر به تصویب قانون نگردیده است.
نظر شما