رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها با اشاره به بیکاری ۶۰ درصد اساتید جوان حق التدریسی دانشگاه ها در پی شروع کرونا گفت که آنها حقوق ناچیز ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی سال پیش خود را هم دریافت نکرده اند و وزارت کار به وضع معیشتی آنها بی تفاوت است.

دانشگاه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، علی قزلسفلو نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها با اشاره به تعطیلی دانشگاه‌ها پس از گسترش شیوع ویروس کرونا گفت: کرونا نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ درصد از ۲۰ هزار استاد حق‌التدریس کشور را بیکار کرده است؛ یعنی چیزی حدود ۱۲ تا ۱۴ هزار نفر. در کمال تاسف، تاکنون هیچگونه حمایتی نه از جانب وزارت علوم، نه از جانب وزارت کار و نه از جانب نمایندگان کارگران از این جوانان تحصیلکرده که همواره ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی‌شان از سوی دولت‌ها نایده گرفته شده، به عمل نیامده است.  

وی افزود: قرار بود که آموزش‌های مجازی در دوران شیوع کرونا، رواج یابد که تاکنون تکلیف آن روشن نشده است. اساتید حق‌التدریس به کمک‌های معیشتی نیازمند هستند و صدایشان هم به جایی نمی‌رسد. متاسفانه دانشگاه‌ها به روال همیشگی‌شان، دستمزدهای عقب افتاده اساتید را پیش از پایان سال نپرداخته‌اند و حالا در شرایط بیکاری اجباری، آنها پولی برای تامین نیازهای زندگی خود ندارند. در عمل کل زندگی این ۱۲ تا ۱۴ هزار نفر قفل شده است. به دور از اخلاق و انسانیت است که دانشگاه‌ها در این شرایط حساس که پای مرگ و زندگی انسان‌ها در میان است، بخشی از دستمزد اساتید را هم پرداخت نمی‌کنند.

قزلسفلو بیان کرد: سال‌هاست فریادمان را برای کمک به این قشر از جوانان که عمر خود را از سر ناچاری در سیستم آموزش عالی می‌گذرانند، بلند کرده‌ایم با این امید که وزرای علوم و کار صدای حق‌خواهی ما را بشنوند و بخواهند از این جوانان در مقابل سودجویی بی‌حد و حصر دانشگاه‌ها دفاع کنند. به یقین اگر در این مدت تلاش می‌کردند تا بخشی از حقوق از دست رفته اساتید را جبران کنند، امروز شاهد رواج تبعیض در دانشگاه‌ها میان اساتید حق‌التدریس و سایر برخی افراد که به ناحق از جایگاه تدریس برای کسب سود و درآمد بیشتر سوءاستفاده می‌کنند، نبودیم.

 نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری اساتید حق التدریس دانشگاه‌ها افزود: کارمندان و مدیران دولتی که در محل کارشان از ده‌ها نوع مزایای رفاهی و ماهی چند میلیون تومان حقوق بهره‌مند می‌شوند، برخی روزهای هفته برای تدریس به دانشگاه‌ها می‌آیند و جای اساتید حق‌التدریس را که به زور در هر ترم ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان درآمد دارند را می‌گیرند. بارها به وزارت علوم پیشنهاد دادم که فضای تدریس را در اختیار اساتید حق‌التدریس قرار دهد و اجازه ندهد افرادی که برای خود شغل ثابت دارند، پا به این حوزه بگذارند یا حداقل برای کار آنها محدویت ایجاد کنند.  

وی با بیان اینکه با رعایت این موضوع اساتید دانشگاه‌ها همگن می‌شوند و بهتر می‌توان برای استخدام و به‌کارگیری آنها در هیات علمی برنامه‌ریزی کرد، گفت: تا زمانی که عده‌ای از موقعیت‌ اداری و قدرت نفوذ خود استفاده می‌کنند تا در دانشگاه‌ها کرسی‌های تدریس را اشغال کنند، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که ۲۰ هزار استاد حق‌التدریس ساماندهی شوند. در حال حاضر با غفلت مجموعه‌ی دولت ۲۰ هزار جوان تحصیلکرده بدون هیچ گونه امیدی در جامعه رها هستند. آنها رسما ناامید شده‌اند. سهم آنها از نظام دانشگاهی کشور، انزوای کامل اجتماعی است.  

قزلسفلو افزود: در این شرایط از معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتظار داریم که با قدرت ورود کند و دانشگاه‌ها را از انجام این تخلفات عقب بزند و اجازه ندهد که به سادگی حقوق کار در دانشگاه‌ها مورد تاخت و تاز قرار گیرد.

کد خبر 501277

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شیعه IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    3 5
    واقعا معلمان پول مفت میگیرن چند ساعت معلم عزیز خوابیدی چند ساعت فیلم دیدی افرین اینهم ا حقوقت