به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، اگرچه در همان ۲۴ ساعت اول اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند و شروع فعالیت کسب و کارهای کم خطر در مازندران در مورد عواقب احتمالی کم توجهی به پروتکلهای بهداشتی و برگشت موج دوم هشدارهایی از سوی مسوولان استانی به مردم داده شد، ولی ادامه روند کاهشی آمار مبتلایان به بیماری کرونا در مازندران که از اوایل فروردین ماه شروع و تا ۲۵ این ماه ادامه داشت، باعث شد تا این هشدارها از سوی مردم زیاد مورد جدی گرفته نشود و تا حدودی رفتارهایی بروز پیدا کند که بیشتر جنبه سفید شدن وضعیت را حکایت میکرد.
به صدا در آمدن زنگ خطر موج دوم
اما افزایش ۱۵ درصدی آمار ابتلا به ویروس کرونا در استان مازندران پس از حدود سه هفته روند کاهشی آمار بیماران مبتلا به این ویروس در ۲۴ ساعت گذشته که از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان ارائه شد، زنگ خطر احتمال برگشت موج دوم را برای این خطه شمال کشور که همچنان بخش زیادی از درمانگرانش با وجود روند کاهشی در بیمارستانها درگیر معالجه بیماران هستند، به صدا درآورد.
براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران در ۲۴ ساعت گذشته ( ۲۶ تا ۲۷ فروردین) تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا که کارشان به بستری در بیمارستان کشید به ۹۳ نفر رسید و این در حالیست که در ۲۴ ساعت قبل از آن ( ۲۵ تا ۲۶) همین ماه پس از حدود ۵۵ روز، آمار بیماران کرونایی به ۸۱ نفر رسیده بود.
علاوه بر آن طبق گزارش مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت و درمان، استان مازندران از نظر ابتلا به ویروس کرونا در سطح کشور همچنان پس از استانهای تهران، اصفهان و گیلان رتبه چهارم کشور را داراست و حتی از استان قم که کانون اصلی این بیماری در کشور بود نیز یک پله بالاتر قرار گرفت و این آمارها نشان میدهد که همچنان رفتارهای پرخطر در این خطه شمال کشور وجود دارد و عدم تجدید نظر در این رفتارها و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی میتواند عواقب ناگواری به بار آورد.
رعایت تمام و کمال پروتکل بهداشتی
یک پزشک متخصص بیماریهای عفونی استان مازندران میگوید: با تصویب آغاز به کار مشاغل کم خطر از ۲۳ فروردین ماه در اکثر استانهای کشور از جمله مازندران از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، نگرانی برای برگشت موج دوم ویروس کرونا در صورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی مطرح شد.
دکتر فرهنگ بابا محمودی گفت: به هر حال تصویب شروع به کار مشاغل کم خطر از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، براساس نیازهای اقتصادی کشور اتخاذ شد که دوام این مصوبه نیز بسته به رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم و صاحبان مشاغل کم خطر بود.
مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران گفت: اگرچه آمار بیماران کرونایی مراجعهکننده به بیمارستانها در روزهای اخیر در استان روند کاهشی پیدا کرد، ولی این کاهش به معنای کنترل این بیماری نبوده و باید تا زمان کنترل این ویروس رفتارهای جامعه مطابق با پروتکلهای بهداشتی باشد و قرنطینههای خانگی نیز همچنان ادامه داشته باشد.
دکتر بابا محمودی اضافه کرد: بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی ضمن اینکه میتواند آمار مبتلایان را بار دیگر افزایش دهد، بلکه برنامههای قرنطینه خانگی نیز نسبت به دور اول سفت و سختتر خواهد کرد که در این صورت خانه نشینی نیز نسبت به مرحله اول دشوارتر خواهد شد.
رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهارداشت: علاوه بر آن درمانگران ما در بیمارستانهای استانی پس از حدود دو ماه دوران سخت درمان بیماران کرونایی، با کاهشی شدن آمار ابتلا، فرصت اندکی برای شیفت بندی و استراحت نسبی پیدا کردند تا بتوانند قدری از سختی روزهای اولیه خارج شوند و افزایش آمار ابتلا این فرصت را از درمانگران ما میگیرد و قطعا برای دور بعدی آنها توان کاری خود را از دست خواهند داد.
دکتر بابا محمودی تنها راه شکست ویروس کرونا و کنترل این بیماری را ادامه برنامه قرنطینه خانگی و رعایت سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی بیان کرده است.
نگرانی صعودی شدن آمار مبتلایان به کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران با تایید افزایشی شدن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان پس از حدود سه هفته روند نزولی، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم را دلیل اصلی افزایشی شدن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان اعلام کرد.
دکتر سید عباس موسوی گفت: افزایش مراجعه بیماران سرپایی و مشکوک به بیماری کرونا در روزهای اخیر به مراکز درمانی و بهداشتی استان مازندران نشان از عدم توجه به پروتکلهای بهداشتی از سوی برخی از افراد جامعه است.
وی اظهارداشت: تداوم روند افزایشی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان در روزهای آینده میتواند مشکلاتی را برای ما ایجاد کند.
تکرار هشدارهای بهداشتی گذشته
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران بار دیگر ضمن هشدار به مردم در مورد رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی گفت: مردم باید به این نکته توجه کنند که بازگشایی صنوف به معنی عادیسازی شرایط و مهار بیماری کرونا در استان نیست.
دکتر موسوی اظهارداشت: بیتوجهی به طرح فاصله گذاری اجتماعی تنها به گسترش شیوع ویروس کرونا کمک میکند و همچنان باید رفتارهای گذشته تا کنترل این ویروس ادامه یابد.
وی به مردم استان مازندران توصیه کرد تا همچنان از اجتماع و خروج غیر ضرور از منزل خودداری کنند تا درمانگران در استان بتوانند این بیماری را کنترل کنند.
وی خاطرنشان کرد: احتمال میرود بسیاری از ما ناقل بدون علامت ویروس کرونا باشیم و بدون اینکه اطلاعی از بیماری خود؛ آن را به دیگران منتقل کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران اظهارداشت: همه باید پروتکلهای بهداشتی را تا کنترل ویروس کرونا در استان ادامه دهند تا بتوانیم با همکاری و مشارکت مردم این ویروس را شکست دهیم.
شروع نارضایتی از طرح فاصله گذاری در نخستین روز
استاندار مازندران که ریاست کارگروه پدافند زیستی مقابله با کرونا را در این استان بر عهده دارد در همان نخستین روز اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند در سفرهای شهرستانی نسبت به بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی ابراز نگرانی کرد و گفت: وضعیت نخستین روز کاهش محدودیتهای طرح فاصله گذاری شرایط نگران کنندهای را ایجاد کرد که اگر تداوم داشته باشد آسیبهای جدی هم به امنیت و سلامت مردم و هم به اقتصاد استان وارد خواهد آورد.
حسین زادگان با اشاره به اینکه شراط سخت اصناف و بازاریان برای دولت اهمیت دارد، افزود: اگر طبق وضعیت پیش آمده در روز گذشته ترددها و تجمعات عادی شود، هفتههای نگرانکننده را برای مازندران ایجاد میکند.
نماینده عالی دولت در مازندران جلوگیری از ورود به پیک دوم شیوع ویروس کرونا را منوط به همکاری مردم و دستگاههای اجرایی و بازاریان عنوان کرد و گفت: مردم باید نسبت به ویروس کرونا با نگاه نگران و جدی رفتار کرده و از عادی انگاری خودداری کنند.
استاندار مازندران همچنین به نحوه فعالیت اصناف و بازاریان اشاره کرد و گفت: دریافت کد رهگیری سلامت به معنی رعایت نکات بهداشتی نیست و باید همه صنوف پروتکلها و دستورالعملهای سلامت را در واحدهای خود اجرایی کنند و به دستگاههای ناظر نیز دستور داد که دریافت کد رهگیری به معنای آغاز فعالیت واحدهای صنفی نیست و باید قبل از آغاز فعالیت پروتکلهای بهداشتی را اجرا کنند.
وی همچنین بر تدابیر سخت گیرانهتر در نطارت و بازرسی بازار و صنوف تاکید کرد و گفت: به تمامی دستگاههای نظارتی تکلیف شده است که برخورد جدی با متخلفین سلامت انجام شود.
استان مازندران دارای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل است که در مجموع در حال حاضر حدود ۶۵۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای تحت مدیریت این دانشگاهها بستری هستند.
نظر شما