به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر ایرج حریرچی عصر جمعه ۲۹ فروردینماه ۱۳۹۹، در ستاد مدیریت کرونای کهگیلویه وبویراحمد گفت: این استان در زمینه طرح غربالگری در مرحله اول با ۹۸.۲ درصد بالاترین میزان در بین همه استانهای کشور را دارد، گفت: در حالی که میانگین کشوری با انجام حدود ۷۱ میلیون نفر در این راستا حدود ۸۱ درصد است.
وی گفت: در مرحله دوم و درحالی که هنوز بسیاری از استانها هنوز آغاز نکردهاند نیز با حدود ۸۲ درصد همچنان در این زمینه پیشتاز است.
حریرچی افزود: این استان به طور میانگین روزانه حدود ۳۶۰ تست کرونا انجام داده در حالی که استانی با حدود چهار و نیم میلیون جمعیت روزانه ۲۰۰ مورد تست کرونا انجام میدهد.
وی کارکرد و عملکرد ستاد مدیریت کرونا و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج را مثبت و قابل تجلیل دانست و گفت: در برخی شاخصها عملکرد این استان وزارت بهداشت و متولیان امر را شگفت زده کرده و من احساس غرور و افتخار می کنم.
وی یاداور شد: کهگیلویه وبویراحمد در پیش بینیهای وزارت بهداشت و با توجه به برخی ویژگیهای خاص آن از جمله گردشگر پذیر بودن و شرایط آب و هوایی مناسب بویژه در ایام عید و همچنین وابستگیهای عاطفی و قومیتی در بین مردم جزو مناطق پرخطر و مستعد در شیوع بالای بیماری کرونا محسوب میشد.
قائم مقام وزارت بهداشت افزود: اما امروز و با گذشت دوماه از بروز بیماری این منطقه یکی از استانهای موفق و با کارنامه درخشان و امیدوارکننده در بحث مدیریت، وپیشگیری کرونا در بسیاری از شاخصهای مورد نظر متولیان امر و ستاد ملی مدیریت کرونا است.
وی گفت: استان کهیلویه وبویراحمد در زمینه مبتلایان به بیماری و همچنین نرخ کشندگی با هشت نفر به طور نسبی آخرین استان است اما در زمینه شاخصهای پیشگیری و مدیریت این بیماری از جمله طرح غربالگری در رتبه نخست کشور است.
حریرچی افزود: نکته حائز اهمیت در زمینه کارکرد ستاد مدیریت کرونا در این استان آن است که اقدامها و کارکرد این ستاد همه متناسب با شرایط بومی و منطقهای و با نگاه علمی و منطبق بر اصول بین المللی و سازمان جهانی بهداشت بوده است.
وی ابراز داشت: یکی از اقدامها و دستاوردهای مهم در این استان طرح بیماریابی فعال بوده وتوانسته تا حد قابل ملاحظهای بیماران سرپایی در مراحل اولیه را شناسایی کند و مورد قرنطینه قرار دهد.
حریرچی گفت: این استان هم اینک هیچ بیماری در بخش مراقبتهای ویژه ندارد و تعداد بیماران کرونایی مثبت در بیمارستان در مجموع ۱۸ نفر هستند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برغم همه دستاوردها اما همچنان خطر شیوع بیماری در این منطقه به توجه به برخی پیشبینیهای انجام شده و شرایط خاص این استان بالاست.
وی گفت: با توجه به شروع طرح فاصله گذاری هوشمند و فعالیت صنوف کمریسک و همچنین رفع محدودیتهای حمل و نقل از اوایل اردیبهشت و با توجه به گردشگر پذیر بودن این استان و شرایط آب هوایی مناسب این خطر همچنان احساس می شود.
حریرچی ابراز داشت : همچنین با توجه به فصل کوچ و جابه جایی جمعیت عشایر در مناطق ییلاقی و بویژه هجوم عشایر استانهای همجوار به مناطق سردسیری این استان احتمال خطر و شیوع بیماری نیز وجود دارد که انتظار است مسئولان امر و ستاد مدیرت کرونا با حساسیت و دقت نظر بیشتر این روند موفقیت امیز را همچنان مدیریت کنند.
۳۵ هزار تخت جدید در کشور اضافه شد
حریرچی همچنین با اشاره به برخی دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان در طول دولتهای تدبیرو امید نیز گفت: از سال ۹۲ تاکنون بیش از ۳۵ هزار تخت جدید اضافه شده و ۴۵ هزار تخت نیز به طول کامل بازسازی شدهاند.
وی ابراز داشت: همچنین تعداد تختهای ویژه در بیمارستانهای دولتی دو برابر شده است.
معاون کل وزارت بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مدیریت و نحوه کنترل و مواجهه ایران با این بیماری عالم گیر اکنون بسیاری از کشورهای جهان را به حیرت واداشته است.
وی گفت: نرخ مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور امریکا با جمعیتی بیش از ۳۲۸ میلیون نفر و با همه تجهیزات و تکنولوژیهای پیشرفته و حتی تا جایی که رئیس جمهور این کشور این بیماری را قبول نداشت هم اینک بیش از۲۰درصد میانیگن جهان است.
به گفته وی در حالی که در برخی کشورهای اروپایی و غربی بیماران کرونایی بالای ۶۵ سال را به دلیل کمبود تجهیزات از دستگاه تنفسی جدا میکنند و اولویت بندی بیمار میکنند در ایران با افتخار اعلام می کنیم که بخش عمدهای از تخت های ویژه خالی هستند.
نظر شما