معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: گزارشی مبنی بر معدوم‌سازی و زنده به گور کردن جوجه‌های یک‌روزه در استان دریافت نشده است.

جوجه یک‌روزه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمود اشرفی‌گل روز شنبه ۳۰ فروردین افزود: در حال حاضر ۲ تولیدکننده مرغ مادر در استان وجود دارد که هیچکدام نسبت به معدوم‌سازی جوجه‌های یک‌روزه اقدام نکرده‌اند و یکی از واحدها محموله را به جوجه تبدیل نکرده بلکه به صورت تخم مرغ به بازار عرضه کرده است.

وی بیان کرد: شیوع بیماری کرونا در کشور سبب شد قیمت جوجه یک‌روزه همچنین گوشت مرغ تا میزان قابل توجهی کاهش یابد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: تعطیلی مراکز آموزشی، رستوران‌ها، اماکن عمومی، عزاداری‌ها، مجالس، مراکز دولتی و خصوصی، دانشگاه‌ها و سایر سبب شد میزان مصرف گوشت مرغ به شدت کاهش یابد و بر بازار عرضه تاثیر بگذارد.

وی تصریح کرد: تمامی این مسایل سبب شد قیمت عرضه بیشتر از تقاضا شود در حالیکه قیمت نهاده‌های دامی نیز زیاد بود لذا مرغداری‌ها با مشکلات زیادی مواجه شدند.

اشرفی‌گل عنوان کرد: کرونا همان‌طور که بر همه بخش‌ها تاثیر گذاشته است، اما بخش کشاورزی بیشتر دچار ضرر و زیان شده است.

وی با بیان این‌که قیمت مرغ زنده به حداقل ممکن رسیده است یادآور شد: قیمت مصوب تنظیم بازار هر کیلوگرم مرغ زنده در کشور هشت هزار و ۵۵۰ تومان است که در استان تا هفت هزار تا هفت هزار و ۵۰۰ تومان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: قیمت کشتارگاه نیز ۱۰ هزار و ۹۹۰ تومان، فروشگاه‌های عرضه مستقیم ۱۰ هزار و ۹۹۰ تومان و مابقی فروشگاه‌ها ۱۱ هزار و ۸۰۰ تا ۱۲ هزار تومان به فروش می‌رسد.

وی با بیان این‌که سالانه هر واحد مرغداری چهار دوره جوجه‌ریزی انجام می‌دهد گفت: هر دوره ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار و در مجموع ظرفیت جوجه‌ریزی استان در طول سال ۴۱ میلیون قطعه است.

اشرفی‌گل افزود: پارسال حدود ۳۳ میلیون جوجه‌ریزی داشتیم که منجر به تولید ۵۴ هزار تن مرغ در ۶۴۰ واحد مرغداری صنعتی استان شد.

وی بیان کرد: سرانه مصرف گوشت مرغ به ازای هر نفر در سال ۲۸ کیلوگرم است که مصرف استان در طول ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن است و مابقی مازاد به صورت گرم، منجمد یا زنده از استان خارج می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در ارتباط با قیمت دان عنوان کرد: قیمت دان مصوب و بر اساس ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی وارد و در استان توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از شیوع کرونا توسط بخش خصوصی دان در حد بسیار کم توزیع می‌شود اما شرکت پشتیبانی امور دام ۲۵ درصد نیاز استان را تامین کرده است.

کد خبر 502213

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار خراسان جنوبی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha