ورود ویروس کووید ۱۹ همه را غافلگیر و نظم زندگی‌ها را به‌هم ریخت. «تورج فرهادی»، شهردار منطقه ۶، قبل و حین گفت‌وگو تأکید می‌کند ویروس کرونا وقت و انرژی زیادی از مجموعه شهرداری گرفته و سایر پروژه‌ها را تحت تأثیر قرار داده است. با این حال به گفته فرهادی، امسال قرار است با ایجاد پهنه‌های هنری، موسیقی و فرهنگی در منطقه ۶ تحولات عظیمی رخ دهد.

جشنواره موسیقی فجر

زینب زینال زاده: ورود ویروس کووید ۱۹ همه را غافلگیر و نظم زندگی‌ها را به‌هم ریخت. «تورج فرهادی»، شهردار منطقه ۶، قبل و حین گفت‌وگو تأکید می‌کند ویروس کرونا وقت و انرژی زیادی از مجموعه شهرداری گرفته و سایر پروژه‌ها را تحت تأثیر قرار داده است. با این حال به گفته فرهادی، امسال قرار است با ایجاد پهنه‌های هنری، موسیقی و فرهنگی در  منطقه ۶ تحولات عظیمی رخ می دهد.

  • اوایل سال از ایجاد و توسعه پهنه هنری و فرهنگی در منطقه خبردادید. چه ضرورتی برای ایجاد این پهنه وجود دارد؟ 
  • در منطقه بیش از هزاران کافه و گالری وجود دارد که به نوعی ظرفیت و پتانسیل محسوب می‌شود. بیشتر این کافه‌ها در بخش شرقی منطقه یعنی محدوده ناحیه یک قرار دارند. پهنه هنری و فرهنگی به گونه‌ای طراحی شده است که از شمال به خیابان بهشتی، از جنوب به خیابان کریمخان زند، از غرب به خیابان قائم‌مقام و از شرق به خیابان میرزای شیرازی ختم می‌شود و کافه‌ها و گالری‌هایی که در این محدوده قرار دارند، احیا و یا کافه و گالری‌های جدید ساخته می‌شود. در واقع قصد داریم با ایجاد این پهنه یک مرکز یا پاتوق هنری متمرکز برای پایتخت‌نشینان و حتی در سطح ملی برای هنردوستان کشور ایجاد کنیم. درست مانند «پهنه رودکی» که حوالی «تئاتر شهر» در حال اجراست. 
  •  ضرورت این کار چیست؟ 

به هر حال شهروندان نیازها و مطالبات متفاوتی دارند و علاقه‌های هنری نباید نادیده گرفته شود. ساخت این پهنه محلی برای ایجاد گالری‌ها است و می‌توانیم پتانسیل‌های جدید را شناسایی و خدمات بهتر ارائه کنیم. همچنین با شناسایی استعدادهای جدید در این پهنه می‌توان برای پیشرفت‌های هنری محله‌ها از نبوغ و خلاقیت آنها بهره‌مند شویم. 

  • زمان اجرای طرح مشخص است؟ 

پیش‌بینی کرده بودیم در نیمه نخست سال این کار انجام شود اما با شیوع بیماری کرونا همه محاسبات به‌هم ریخته است و در حال حاضرنه تنها درباره اجرای این طرح بلکه سایر پروژه‌ها هم نمی‌توان اظهارنظر کرد. 

  • آیا در سال جدید در منطقه شاهد اتفاق‌ها و ایجاد پهنه‌های دیگر مانند «پهنه موسیقی» خواهیم بود؟ 

بله بی‌شک این اتفاق می‌افتد. منطقه ۶ پتانسیل‌های خیلی خوبی دارد که می‌توان با برخی از اقدامات مانند اجرای طرح ساخت پهنه، آنها را از بالقوه به بالفعل درآورد. خیابان «لارستان» با توجه به رونق موسیقی و فعالیت برخی از اصناف‌آلات موسیقی، موقعیت خوبی را برای تبدیل شدن به پهنه موسیقی دارد. خیابان کریمخان زند را به سبب فعالیت کتابفروشان که برخی از آنها قدمت زیادی دارند، می‌توان به «پهنه کتابفروشی» تبدیل کرد. فعالیت صنف «صنایع‌دستی»‌فروشان در خیابان «ویلا»نیز زمینه را برای ایجاد پهنه صنایع‌دستی فراهم کرد و تابلو این پهنه با حضور شهردار تهران نصب شد. امسال تلاش می‌کنیم پهنه‌هایی را که در منطقه تعریف شده‌اند با جدیت پیگیری و شاهد شکل‌گیری آنها در سال جدید باشیم. 

  • خبرهایی از شکل‌گیری «ناحیه نوآوری» در منطقه شنیده می‌شود. درباره این موضوع توضیح می‌دهید؟ 

در منطقه، مراکز علمی و دانشگاهی متعددی وجود دارد که می‌توان با فراهم کردن امکانات از ایده‌های نسل تحصیلکرده استفاده کرد. «ناحیه نوآوری» مرکزی است برای فعالیت شرکت‌های «دانش بنیان» و «استارتاپ»‌ها که این ناحیه یا مرکز در اطراف دانشگاه «تربیت مدرس» خیابان حافظ ایجاد می‌شود. با این کار می‌توان از دانش و تخصص شرکت‌های دانش بنیان برای اداره بهتر شهر و خدمت‌رسانی مطلوب به مردم استفاده کرد. این طرح برای ما اهمیت زیادی دارد و در نخستین فرصت آن را پیگیری و بی‌شک به سرانجام می‌رسانیم. 

  • منطقه به سبب بافت اداری تجاری در بسیاری از نقاط دچار شب‌مردگی است و ساکنان از این موضوع گلایه‌مند هستند. برای رفع این مشکل برنامه‌ای دارید؟ 

از این مشکل مطلع هستم و به نظرم تنها راه‌حل، بازنگری در طرح تفصیلی است. منطقه ۶ موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای دارد و بی‌شک باید طرح تفصیلی متفاوتی داشته باشد. اجرای طرح تفصیلی یکسان در این منطقه سبب از بین رفتن بافت‌های مسکونی و تبدیل آنها به بافت‌های اداری و تجاری شده است. بنابراین با بازنگری در طرح تفصیلی و بازگرداندن زندگی به داخل بافت‌های مسکونی، می‌توان شب‌مردگی را از بین برد. این موضوع مطرح شده است و با تأیید آن بی‌ تردید این کار انجام و تلاش می‌کنیم در کوتاه‌ترین زمان، روند زندگی به منطقه بازگردد. 

  • سخن آخر با مردم؟ 

سال ۱۳۹۹ با رویداد خوبی آغاز نشد اما به هر حال این روزها هم می‌گذرند و خاطرات شیرین در ذهن‌ها ثبت می‌شوند. شیوع بیماری کرونا، رخداد ناخوشایندی بود اما یک نکته مهم این است که دل‌ها را به هم نزدیک‌تر کرد و مردم یکبار دیگر نشان دادند در روزهای سخت و دشوار به فکر یکدیگر هستند و این روزها بیت «بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک پیکرند» را به خوبی تفسیر کردند. امیدوارم این روزهای سخت به‌زودی سپری شوند و همگی در کمال سلامتی لحظات خوشی را سپری کنیم. 


 

کد خبر 502787

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha