به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، مشکلات کارخانه قند فسا استان فارس بهجای حل شدن وارد مرحله جدیدی شده است و با زندانی شدن مالک کارخانه برای بار دوم بسیاری از کارگران این کارخانه ماههاست که برای کسب درآمد یا به دیگر شهرها مهاجرت کردند و یا جمعآوری و فروش زباله و پلاستیک کهنه روی آوردند.
اگر به تقویم اعتراضات کارگران کارخانه قند فسا در سال گذشته نگاهی بیندازیم این کارگران برای مطالبه حقوحقوق خود بیش از ۱۰ بار مقابل فرمانداری و مکانهایی دیگر تجمع کردند. عدم تعهدات به پرداخت مالی و دیگر بدهیها موجب شد تا حتی مدیرعامل کارخانه دستگیر شود اما برخوردهای قضایی نیز نتوانست گرهای از مشکلات این کارگران باز کند و هم چنان حدود ۳۰۰ کارگر شاغل در این کارخانه با مطالبات معوق روبرو است.
هیچکس صدایمان را نمیشنود
عضو شورای کارگری کارخانه قند فسا میگوید: برای دریافت حقمان هرچقدر به ادارات و ارگانهایی مانند فرمانداری و... مراجعه میکنیم هیچکس به دادمان نمیرسد و صدایمان را نمیشنود، در حال حاضر مسئولان فقط به ما وعده میدهند که شرایط درست میشود و حقوق کارگران واریز میشود اما در عمل هیچ اتفاقی رخ نمیدهد.
هادی محدود میگوید: مدیر کارخانه قند فسا دو بار بازداشتشده، با توجه به اینکه کارگران حقوق ماههای آبان، آذر، دی، بهمن، اسفند سال گذشته را هنوز دریافت نکردهاند بنابراین زندانی بودن مدیر کارخانه دردی از کارگران را دوا نمیکند.
عضو شورای کارگری کارخانه قند فسا در ادامه با اشاره به اینکه مسئولان کارخانه مقداری آهنآلات، میوه درخت پرتغال محیط کارخانه را فروختند و حقوق آبان ماه تعدادی از کارگران را پرداخت کردند میافزاید: در حال حاضر حدود ۱۴۰ نفر از کارگران کارخانه قند فسا مطالبات و حقوق چند ماه را دریافت نکردهاند.
کارخانه قند فسا کاملاً تعطیل است
او ادامه میدهد: همواره مسئولان کارخانه به مسئولان دولتی اذعان میکنند که کارخانه در حال تولید است که اصلاً اینطور نیست.
این کارگر در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر بدهیهای کارخانه تنها به کارگران ختم نمیشود میگوید: کارخانه قند فسا به تعدادی از پیمانکاران، و ...مبالغی هم بدهی دارند.
عضو شورای کارگری کارخانه قند فسا میافزاید: اگرچه بیشتر کارگران کارخانه قند فسا در آستانه بازنشستگی بودند اما تعطیلی کارخانه باعث شد که این اتفاق نیفتاد و با مشکلات عدیدهای مواجه شویم.
جمعآوری و فروش زباله و پلاستیک کهنه برای هزینه زندگی
او با اشاره به اینکه بیشتر کارگران کارخانه قند فسا به دلیل نبود شغل و بیکاری خانهنشین شدهاند ادامه میدهد: این افراد تنها با پول یارانه امور خود و خانواده را میگذرانند این در حالی است که بعضی از کارگران هم برای کسب درآمد به کارهایی مانند زبالهگردی و خریدوفروش پلاستیک کهنه و مواد ضایعاتی روی آوردهاند.
این کارگر میافزاید: مدیرعامل کارخانه با فروختن وسایل کارخانه پول حاصل از آن را در دیگر نقاط سرمایهگذاری کرده است.
مهاجرت کارگران به دیگر شهرها
یکی دیگر از کارگران کارخانه قند فسا نیز میگوید: در حال حاضر کارخانه قند فسا تعطیل است. تنها حدود ۱۵ الی ۱۶ نفر نیرو رسمی که باید بهصورت دائم در کارخانه حضورداشته باشند در مجموعه هستند و حدود ۱۰ نفر هم از پرسنل اداری در کارخانه حضور دارند.
او با اشاره به اینکه حدود ۴۰ نفر در کارخانه حضور دارند میافزاید: اما به دلیل تعطیلی کارخانه هیچ فعالیتی انجام نمیشود.
این کارگر که نخواست نامش در گزارش بیاید، ادامه میدهد: مسئولان کارخانه برای کاهش هزینهها کارگران فصلی و شرکتی را تعطیل کردهاند.
این کارگر میافزاید: در شرایط فعلی کارگران رسمی ما از دیماه سال گذشته هیچگونه حقوق و عیدی دریافت نکردهاند. کارگران فصلی و شرکتی کارخانه هم از آبان و آذر سال گذشته تاکنون هیچ حقوق و مزایایی نگرفتند.
او میافزاید: بسیاری از کارگران کارخانه قند فسا در حال حاضر برای کار و کسب درآمد به دیگر استانها و شهرها مانند کرمان، بندرعباس، یزد و ... مهاجرت کردهاند.
پول کارخانه قند فسا در جای دیگر هزینه شد
فرماندار فسا در ادامه میگوید: برای آزاد شدن مالک کارخانه و راهاندازی این مجموعه حمایتهای مناسبی را از این بخش انجام دادیم، در سال گذشته با پیگیریهای انجامشده توانستیم مالک کارخانه را از زندان آزاد کنیم و به او تأکید کردیم که مشکلات کارگران را حل کند که متأسفانه تا الان کاری برای کارگران انجام نداد.
حسن آرگیو با اشاره به اینکه تمام موانع و مشکلات مالک کارخانه را برطرف کردیم میافزاید: اما مالک کارخانه به دلایل متعددی مانند نداشتن انگیزه و هزینه کردن منابع مالی در دیگر بخشها بهجز کارخانه باعث شد که کارخانه دوباره تعطیل شود.
مدیریت کارخانه به فرد متخصص واگذار شود
وی با اشاره به اینکه متأسفانه فعالیت کارخانه قند فسا از دو ماه قبل از عید متوقف شد ادامه میدهد: در حال حاضر مالک کارخانه مبالغ زیادی به کارگران، اداره بیمه، اداره آب، چغندرکاران، کشاورزان، راننده، اداره غله کشور و ... بدهکار است که این مهم سبب شد شکایتهایی از وی انجام شود و مالک کارخانه را روانه زندان کنند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت این کارخانه باید به افراد متخصص واگذار شود ادامه میدهد: مالک کارخانه از صنعت دیگر و ساختمانسازی وارد کارخانه قند و شکر شد که همین نداشتن تخصص مشکلاتی برای این مجموعه و کارگران ایجاد کرد.
فرماندار فسا با اشاره به اینکه برای واگذاری این کارخانه چندین سری نامهنگاریهایی را با وزارت دفاع انجام دادیم ادامه میدهد: اگرچه مالکیت این کارخانه هنوز بهصورت قطعی انجامنشده بنابراین در حال حاضر مالک اصلی کارخانه قند فسا وزارت دفاع است که واگذاری آن به مالک فعلی بهصورت مشروط انجامشده است.
نظر شما