کشورهای جهان در خصوص رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای مقابله با کرونا سیاست‌های مختلفی را اعمال می‌کنند در این گزارش به تاثیر سیاست سهل‌گیرانه فاصله‌گذاری اجتماعی بر وضعیت اقتصادی اندونزی به عنوان یک الگو، اشاره شده است.

اندونزي

به گزارش همشهری آنلاین، آنچه در ذیل می‌آید از سلسه گزارش‌های مربوط به تجارب جهانی مقابله با کرونا است که توسط دکتر نیما فاتح و دامون افضلی ترجمه و در اختیار همشهری آنلاین قرار گرفته است. این گزارش با عنوان" اندونزی و کوویدـ۱۹، فاصله‌گیری اجتماعی سهل‌گیرانه موجب کُندیِ بهبود اقتصادی می‌شود" مطلب مذکور 23 آوریل برابر با 4 اردیبهشت توسط بلومبرگ منتشر شده است.

پانزده گزارش پیشین این مترجمان را که در همشهری آنلاین منتشر شده می‌توانید از طریق لینک اتنهای این گزارش بخوانید.

اندونزی، در قیاس با همسایگانش، برای متوقف‌کردن گسترش کروناویروس فاصله‌گذاری اجتماعیِ سهل‌گیرانه‌تری اختیار کرده است. تحلیلگران حالا هشدار می‌دهند بازسازی و بهبود اقتصاد این کشور از باقی کشورهای آسیای جنوب‌شرقی بیشتر طول خواهد کشید.
پیش‌بینی می‌شد اوج پاندمی در اواخر ماه مه رخ دهد؛ رییس‌جمهور جوکو ویدودو حالا استراتژی‌اش درباره‌ی قوانین عمومی فاصله‌گیری اجتماعی را از نو تنظیم می‌کند و بر افزایش میزان تست‌گیری برای مهار تأثیر این ویروس بر اندونزی، که در آسیا و پس از چین و هند از بیشترین مرگ‌ومیر رنج می‌بَرَد، مصرانه تأکید دارد. درحالی‌که شهرهای بیشتری به منع محدود تردد روی‌می‌آورند، در بیش از دوـ‌سومِ این کشورِ ۲۷۰ میلیون نفری صرفاً قرنطینه‌ی اختیاری برقرار است و ویروس در بیش از ۲۶۰ شهر این مجمع‌الجزایر گسترش یافته است.

 مأمور پلیس و مأموران امنیتی در یک ایست بازرسی، جاکارتا، ۲۲ آوریل. عکس: دیماس آردیان/ بلومبرگ


رویکرد رییس‌جمهور در تقابل کامل با منع تردد سراسری در کشورهایی نظیر هند و مالزی قرار دارد، کشورهایی که پس از گسترش تعطیلی‌ها در مراحل آغازین، حالا قرار است شروع به کاستن از برخی محدودیت‌ها کنند. طبق برآوردهای مقامات اندونزی این بیماری، پیش از آن که فروکش کند، حدود ۹۵ هزار نفر را مبتلا خواهد کرد. جوکووی (ویدودو در اندونزی به این اسم معروف است) شاید مجبور شود ۲۸ میلیارد دلار به مشوق‌های اقتصادی‌یی که دولت وعده داده، بیفزاید.

[آژانس رتبه‌سنجی اعتباریِ] Fitch Solutions در گزارشی می‌گوید: ’واکنش دولت اندونزی به کوویدـ‌۱۹ کُند، مبهم و مخدوش بوده است. با توجه به آخرین اقدامات کنترلیِ دولت اندونزی، ما عقیده داریم که شیوع کوویدـ‌۱۹ در این کشور، در قیاس با سایر کشورهای این منطقه، احتمالاً بیشتر طول خواهد کشید. ازین‌رو، تمهیدات کنترلی و بستن مرزها تا مدت‌ها برقرار خواهد بود‘.

افزایش خطر گسترش کرونا به دلیل آسان‌گیری فاصله اجتماعی

جوکووی به تقاضاها برای برقراری منع کامل تردد تن نداده است و به تأثیر آن بر مشاغل و کسب‌وکارها استناد می‌کند. او اما بر نوعی فاصله‌گیری اجتماعیِ سختگیرانه‌تر تأکید دارد و در هفته‌ی جاری آیین سالانه‌ی میلیون‌ها تن از مسلمانان (مسافرت به شهرها و روستاهای محل زندگی، پیش از جشن عید فطر) را ممنوع کرد. او برای این که دولت بتواند بابت برنامه‌های کمک‌های غذایی و اجتماعی، برای نجات زندگی میلیون‌ها تن از کسانی که بیکار شده‌اند، میلیاردها دلار هزینه کند، از ممنوعیت کامل تردد پا پس‌کشید.
جوکووی اتهام واکنش کُند دولت به این پاندمی را رد کرده است. به گفته‌ی او دولت از همان اوایل ماه ژانویه فرایند آماده‌سازی را شروع کرد ولی ’رقابت بی‌رحمانه‘ی بین دولت‌ها برای تهیه‌ی کیت آزمایش و سایر تجهیزات پزشکی، همه‌ی این آماده‌سازی‌ها را به بن‌بست کشانْد.

تجمع برای لغو بلیط‌های پرواز ۲۳ آوریل 
عکس: Jefta Images/Barcroft Media via Getty Images
  • ناکامی در تست‌گیری جمعی

به‌زعم پندو ریونو، اپیدمی‌شناس دانشگاه اندونزی، ناکامی در ‌انجام تست‌های جمعی کافی در مراحل اولیه، به این معنی است که ممکن است تا پایان ماه مه ۶۰ هزار نفر به درمان نیاز داشته باشند. روز جمعه ۴۳۶ مورد ابتلای جدید شناسایی شدــــ بیشترین میزان ابتلا در یک روز، به‌رغم یک ماه فاصله‌گیری اجتماعی؛ با این حساب حالا سرجمع مبتلایان کوویدـ‌۱۹ در این کشور به ۸۲۰۰ نفر رسیده و ۶۸۹ نفر از این بیماری مُرده‌اند.
ریونو می‌گوید: ’در حال حاضر برآورد ما این است که ۸۶ درصد از مبتلایانی که در بیرون از اینجا هستند، هیچ علائمی ندارند‘. دولت با اتخاذ نوعی فاصله‌گیری اجتماعیِ سختگیرانه‌تر در سراسر کشور می‌تواند شمار افرادی را که در اوج شیوع به مراقبت پزشکی نیاز پیدا می‌کنند را به چیزی حدود ۱۲ هزار نفر کاهش دهد.

داده‌های ۲۳ آوریل | 4 اردبهشت


نگرانی‌ها درباره‌ی هزینه‌ی حمایت از اقتصاد در حال افزایش است. درحالی‌که کشورهایی نظیر کره‌ی جنوبی و تایوان، در عین به‌حداقل‌رساندن اختلال در تردد مردم، توانسته‌اند این پاندمی را مهار کنند، کشورهایی نظیر ژاپن و سنگاپور، که در آغاز از وضع قوانین سختگیرانه‌ی فاصله‌گیری اجتماعی پرهیز می‌کردند، مجبور شدند که بر شدت این تمهیدات بیفزایند.
نمونه‌ی سنگاپور، کشوری که قبلاً هم تجربه‌ی پاندمی داشته است، نشان داد که این ویروس می‌تواند هر کشوری را غافلگیر کند. این کشور حالا صاحب رکورد شیوع در آسیای جنوب‌شرقی است و برای مهارکردن آن سخت تقلا می‌کند؛ بیشترین موارد جدید ابتلا در این کشور در خوابگاه‌های پرجمعیتی متمرکز شده که بیش از ۲۰۰ هزار کارگر خارجی را خود جای داده‌اند. مقامات دولتی منع محدود تردد در جاکارتا را برای یک ماه دیگر تمدید کردند، آنها می‌گویند این تدابیر تاکنون تأثیر مطلوب و دلخواه‌شان را نداشته است. انیس بسودن، استاندار جاکارتا، روز چهارشنبه، پس از آن که مقامات دولتی بابت عدم‌رعایت دستورات دورکاری علیه بیش از ۳۰ کارخانه و شرکت پرونده‌ی قضایی گشودند، تهدید کرد مجازات‌های سنگینی برای نقض‌کنندگان [قوانین فاصله‌گیری اجتماعی] صادر می‌کند.

صف دریافت برنج و ماسک. جاکارتا
عکس: Jefta Images/Barcroft Media via Getty Images

دولت اندونزی پرواز تمام ایرلاین‌ها، هواپیماهای چارتر یا هواپیماهای خصوصی را از روز جمعه در سرتاسر کشور ممنوع می‌کند و حمل‌ونقل زمینی و هواییِ مسافر به مناطق آلوده را از آغاز ماه رمضان، وقتی معمولاً میلیون‌ها مسلمان برای جشن عید فطر به مسافرت می‌روند، محدود می‌کند.
به‌زعم جفرسون‌برگ تان، رییس استراتژی سرمایه‌گذاری در PT Sinarmas Sekuritas در جاکارتا، اجرای سهل‌گیرانه‌ی قوانین مربوط به محدودیت‌های ترددی، قوانینی که گردهمایی بیش از پنج نفر را ممنوع می‌کند ولی به مردم اجازه‌ی مسافرت می‌دهد، ممکن است به معنی طولانی‌تربودنِ مسیر بهبودی اندونزی باشد. تان می‌گوید: ’اگر نگاه کنیم که کار تحت تدابیر سختگیرانه‌تر فاصله‌گیری اجتماعی، چطور پیش‌می‌رود، ممکن است به این نتیجه برسیم که این خطر هست که اندونزی تا ماه مه به اوج شیوع نرسد. اوج این بیماری شاید بعد از ماه ژوئن [۱۰ خرداد تا ۱۰ تیر] باشد. این اتفاق، بالقوه، می‌تواند موجب طولانی‌ترشدنِ منع تردد شود و این برای اقتصاد و اوضاع تجاری کشور بسیار مخرب خواهد بود‘.

  • کوویدـ۱۹‌آینده‌ی اقتصاد آسیای جنوب‌شرقی را تضعیف می‌کند

شیوع کوویدـ‌۱۹ به همین زودی آینده‌ی اقتصادِ یک تریلیون دلاریِ آسیای جنوب‌شرقی را تضعیف کرده است. به‌زعم عالی‌ترین گروه لابی‌گر تجاری کشور چه بسا لازم باشد دولت اندونزی برای گرفتنِ ضربِ این شوک اقتصادی، مشوق‌های مالی را تا ۱۶۰۰ تریلیون روپیه (۱۰۴ میلیارد دلار)، چیزی حدود ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP)، افزایش دهد.

وزیر امور مالی، سری مولیانی، هشدار داده که در بدترین حالت ممکن است ۰.۴ درصد اقتصاد این کشور آب‌برود. دولت برای این که بتواند بیشتر هزینه کند، وضع محدودیت مالی برای کاهش کسری بودجه را معلق کرده است. خطراتی که متوجه‌ی بودجه‌ی این کشور است باعث شدS&P Global Ratings  هفته‌ی گذشته اعلام کند که چشم‌انداز این کشور را از ’باثبات‘ به ’منفی‘ تنزل داده است.
Fitch Solutions می‌گوید: ’درحالی‌که دولت و بانک مرکزی به حرکاتی تهاجمی برای تحریک اقتصاد کشور دست‌زده‌اند، به عقیده‌ی ما این اقدامات برای تعدیل‌کردن اثراتی که پاندمی کوویدـ‌۱۹ بر اشتغال و سلامت همگانی در اندونزی خواهد داشت، کفایت نخواهد کرد.‘

  • این یادداشت ترجمه‌یی است از:


https://www.bloomberg.com/news/articles/۲۰۲۰-۰۴-۲۳/loose-social-distancing-rules-point-to-slow-indonesian-recover
 

کد خبر 508000

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha