سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۸
۰ نفر

توسعه بومگردی و اسکله‌های دریایی دو بال برای جهش صنعت گردشگری در مازندران به شمار می‌روند و برنامه‌ریزی برای رونق این بخش‌ها و رفع موانع ضروری به نظر می‌رسد.

صنعت گردشگری

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر،  مازندران قطب گردشگری کشور محسوب می‌شود و اگرچه درآمدش از این بخش به دلیل شیوع کرونا ویروس به مرز صفر رسیده اما بازتوانی این بخش در پساکرونا می‌تواند، پاشنه آشیلی برای خروج از مشکلات و رسیدن به توسعه همه‌جانبه باشد.

وجود بیش از سه هزار روستا و داشتن بیش از ۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، داشتن جاذبه‌های بکر جنگلی و ییلاقی، این استان را بیش از دیگر مناطق ایران زمین، مستعد اجرای طرح‌های بومگردی و اقامتگاه‌های سنتی کرده است و تاکنون در بیش از ۱۰۰ روستای استان این طرح اجرا شده است.

ایجاد اسکله‌های تفریحی و دریایی نیز از سال گذشته برای رونق گردشگری در مازندران در دستور کار قرار گرفت و عملیاتی شدن این پروژه نیز می‌تواند حرکت مازندران به سمت توسعه در حوزه گردشگری را شتاب بخشد.

سیف‌اله فرزانه، مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گفت: برنامه‌های عملیاتی برنامه جهش تولید، بومگردی و اسکله تفریحی از مهمترین برنامه‌ها برای جهش تولید بوده و اگر قرار است در استان مازندران، گردشگری محور توسعه باشد باید بومگردی و ایجاد اسکله‌های دریایی مورد حمایت قرار گیرد.

وی در عین حال ادامه داد: فقط بومگردی و اسکله‌های دریایی نمی‌تواند چاره ساز مشکلات باشد، اگرچه بخش گردشگری در سال‌های گذشته اثرگذاری خود را به نمایش گذاشته اما هویت و ماهیت مازندران میراثی و تاریخی و صنایع دستی است و باید به این حوزه‌ها نیز توجه شود.

فرزانه ادامه داد: صنایع دستی و میراث فرهنگی می‌تواند محور توسعه استان مازندران قرار گیرد و در همین زمینه در کنار بومگردی و اسکله دریایی باید به حوزه‌های میراث توجه اساسی شود.

علاوه بر این مفید غلامی‌راد، رئیس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه مازندران نیز اظهار کرد: شاخص‌های عمده بازار کار در سطح استان طبق آخرین آمار سال ۹۸ نشان‌دهنده آن است که بخش خدمات بالای ۵۰ درصدی شاغلین بخش‌های سه‌گانه را به خود تشکیل داده است.

وی ادامه داد: بخشی از سهم اشتغال مربوط به گردشگری است، بخش گردشگری قابلیت هم‌افزایی در زمینه اشتغال دارد و جزو مباحثی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

غلامی‌راد همچنین به ماده ۱۰۰ برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: طبق این ماده باید سند راهبردی گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی تهیه و برای هر طرح بزرگ پیوست میراثی، صنایع دستی و گردشگری داشته باشیم.

نبود اطلس گردشگری در مازندران

وی یادآور شد: همچنین در حوزه اقتصاد مقاومتی توسعه اقامتگاه‌های بومگردی و شناسایی اسکله‌های دریایی به عنوان دو پروژه تعریف شده و در این حوزه و برنامه‌ها، سه محور و فصل تهیه شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران یادآورشد: در حوزه میراث فرهنگی اطلس گردشگری نداریم که تهیه آن ضروری است زیرا نبود برش استانی در زمینه سرمایه‌گذاری گردشگری از چالش‌ها بوده و باید رفع شود.

وی گفت: برای مرمت آثار تاریخی نیازمند اعتبار بالایی هستیم و بهره‌گیری از منابع شهرداری‌ها و تفاهم در این بخش را خواستاریم. در حوزه گردشگری انسجام بین دستگاه‌ها را نیاز داریم و در کارگروه زیربنایی و اقتصادی باید به آن توجه شود.

حسن خیریان‌پور، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران نیز با اشاره به شعار امسال مبنی بر جهش تولید گفت: برنامه‌های جهش تولید باید با تدبیر و آگاهی مناسب تدوین و تهیه تا در قالب پروژه‌های مرتبط اجرایی و عملیاتی شود.

وی گفت: کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و گردشگری مهمترین محورهای استان است و برای این‌که نتیجه‌گیری‌های بهتر و مناسب‌تری داشته باشیم باید به حوزه گردشگری توجه کنیم زیرا در حوزه گردشگری و صنایع دستی ظرفیت‌های بالفعل و متعدد بسیاری داریم.

خیریان‌پور یادآور شد: دریا و جنگل دو موهبت بزرگ استان به شمار می‌رود که هرکدام می‌تواند مصادیقی از گردشگری را به خود اختصاص دهد ودر حوزه دریا ۱۴۳ اسکله دریایی پیشنهاد شده است و می‌تواند محور گردشگری قرار گیرد زیرا اسکله‌های گردشگری و دریایی از مهمترین مصادیق گردشگری است و برش شهرستانی ایجاد اسکله‌ها نیز باید تهیه و منظور شود.

وی گفت: در حوزه جنگل جذاب‌ترین و بدیع‌ترین طبیعت را داریم، طبیعت‌گردی و گردشگری طبیعی باید محور کار قرار گیرد و حداکثر ظرفیت را از آن بهره‌گیری کنیم، علاوه بر این گردشگری کشاورزی از دیگر مصادیق توسعه در استان به شمار می‌رود زیرا باغ‌ها، مزارع برنج، کیوی و مرکبات می‌تواند برای گردشگران جاذبه داشته باشد.

خیریان‌پور با اشاره به ۸۰۰ آب‌بند در استان یادآور شد: این آب‌بندان‌ها می‌تواند کارکرد چندجانبه داشته باشند که باید از ظرفیت آن بهره‌گیری شود.

وی گفت: با توجه به تنوع انواع صنایع دستی، بهترین و هنرمندانه‌ترین صنایع دستی در استان تولید می‌شود. باید این دست ساخته‌ها را برای مصرف داخلی و خارجی مورد استفاده قرار داده و برای صادرات و بسته‌بندی‌های آن برنامه‌ریزی کنیم.

سالانه بیش از ۷۰ میلیون مسافر - شب در مازندران اقامت می‌کنند و توسعه شاخه‌های مختلف گردشگری از جمله بومگردی، توریسم دریایی و گردشگری طبیعی می‌توانند سهم مازندران در حوزه اقتصادی و نیل به جهش تولید را ارتقا بخشد و عملیاتی شدن این پروژه نیازمند طرح‌های هدفمند و رفع موانع فراروی است.

کد خبر 508487
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha