مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
۰ نفر

تصفیه و استفاده دوباره از پساب می‌تواند ناجی منبع حیات و محیط‌زیست و ارتقا دهنده سلامت جامع بشری شود اما این طلای خاکستری در شهرستان خمین که درگیر خشکسالی است، خریدار ندارد.

پساب

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، برخی از آمارها حاکی از این است که تا سال ۲۰۳۰، تغییرات آب و هوایی حدود نیمی از اهالی زمین را با بحران و تنش‌های ناشی از کم آبی درگیر می‌کند از سویی دیگر در بسیاری از مناطق دنیا، توانایی تأمین آب به دلیل افزایش جمعیت تقریبا غیرممکن و تا سال ۲۰۵۰ بر اساس پیش‌بینی‌ها، حدود سه چهارم جمعیت جهان با کمبود منابع آب روبرو می‌شوند.

تقاضای روزافزون آب به واسطه برداشت غیراصولی، آلودگی، تغییرات اقلیمی با چالش‌های گوناگونی دست به گریبان است و با توجه به وضعیت موجود، اتلاف فرصت‌هایی که با مدیریت بهینه منابع آب به ویژه در بخش فاضلاب و پساب حاصل می‌شود، غیرقابل کتمان است.

خشکسالی، محدودیت‌های برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی و تنگناهای موجود بر سر تامین آب شرب در بسیاری از مناطق دنیا، کشورها را  بر آن داشته است که به حوزه تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از پساب در چرخه آب جدی‌تر فکر کنند.

براساس برآوردها، بیش از ۸۰ درصد پساب‌های تولیدی ازسوی جوامع بشری در دنیا بدون تصفیه و استفاده دوباره به محیط‌زیست بازمی‌گردد و که این امر در صورت عدم مدیریت صحیح می‌تواند به گسترش بیماری‌هایی چون هپاتیت آ، بیماری‌های انگلی، عفونت‌های دستگاه گوارش و بیماری‌های تنفسی منجر شود.

طرح شبکه فاضلاب خمین از سال ۷۹ کلید خورده است و ضریب برخورداری این شهر از شبکه فاصلاب از شاخص استانی نیز بالاتر است و درحالی‌که شاخص استانی بهره‌مندی از خدمات جمع‌آوری فاضلاب استان ۷۰ درصد است این شاخص در خمین به ۹۰ درصد می‌رسد.

تکمیل و بهره‌برداری از طرح شبکه فاضلاب خمین حدود ۱۴۰ لیتر درثانیه پساب برای مصارف بخش کشاورزی، صنعت و فضای سبز در خمین هدایتگری و مدیریت می‌شود.

مدتی است رهاسازی پساب در روستای رباط کفسان از توابع خمین سبب اعتراضی اهالی این روستا شده است.

عضو شورای روستای کفسان بوی نامطبوع ناشی از این پساب را غیرقابل تحمل بیان کرد و افزود: در فصل تابستان به دلیل جلوگیری از ورود این بوی نامطبوع به داخل خانه از کولر نمی‌توان استفاده کرد.

«هاشمی» گفت: این بو باعث شده مردم روستا به ویژه در فصل تابستان با مشکلاتی روبرو شوند.

وی ادامه داد: نوک پیکان اعتراضات اهالی روستا، شورا و دهیاری هستند و باید برای این مشکل ۱۰ ساله چاره‌جویی شود.

عضو شورای رباط کفسان گفت: در فصل زمستان سه یا چهار روستا از این پساب بدون نظارت لازم فنی استفاده می‌کنند.

انتقاد روستاییان از بوی نامطبوع و رهاسازی پساب

فرماندار خمین گفت: بوی نامطبوع و رهاسازی پساب فاضلاب شهرستان از سوی کشاورزان و روستاییان رباط ارجمند و کفسان همواره مورد اعتراض بوده است.

«احمد طهرانی» افزود: استفاده اصولی و منطبق با استانداردهای زیست‌محیطی از این پساب در کشاورزی یکی از مباحث اصلی کارگروه سلامت و امنیت غذایی خمین است که با نظر کارشناسی دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: ترسالی و افزایش آب به شبکه فاضلاب سبب خروجی بیش از اندازه پساب از این شبکه می‌شود، دبی ورودی و خروجی  شبکه فاضلاب باید مدیریت شود تا از بروز مشکلات برای روستاییان و کشاورزان جلوگیری شود.

فرماندار خمین گفت: پیگیری‌ها برای تکمیل سریع مرحله دوم تصفیه‌خانه شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.

طهرانی تصریح کرد: مشکلات مردم شهرستان به ویژه در مناطق روستایی ازسوی مسئولان پیگیری می‌شود اما شرایط سخت اقتصادی و نبود اعتبارات لازم برای حل این مشکلات سبب محدودیت‌هایی شده است.

پیشرفت ۴۵ درصدی فاز دوم تصفیه‌خانه خمین

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی از پیشرفت ۴۵ درصدی مرحله دوم تصفیه‌خانه خمین خبر داد و گفت: تکمیل این شبکه که به ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، نقش مهمی در رفع بوی بد و نیز ورود پساب به برخی روستاها دارد.

«یوسف عرفانی‌نسب» افزود: تصفیه‌خانه فاضلاب خمین در مرحله اول برای پوشش ۵۵ هزار نفر بهره‌برداری شده است و با تخصیص اعتبار مورد نیاز پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال تصفیه‌خانه شهرستان تکمیل شود.

وی بیان کرد: جانمایی تصفیه‌خانه در خمین براساس مجوزهای زیست‌محیطی در ۱۱۰ هکتار زمین انجام شده و ۴۰ درصد آن تاسیسات تصفیه‌خانه است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با اشاره به خریداری پساب این فاضلاب ازسوی برخی واحدهای صنعتی در خمین ادامه داد: این واحدها تاکنون در خصوص انتقال این پساب اقدامی انجام نداده‌اند.

عرفانی‌نسب گفت: تکمیل مرحله دوم فاضلاب سبب افزایش ظرفیت و کیفیت تصفیه‌خانه این شهرستان می‌شود.

وی افزود: به منظور رفع بوی نامطلوب ناشی از فاضلاب در روستای کفسان از توابع شهرستان خمین سه هزار نشاء رزماری در محل تصفیه‌خانه شهرستان کاشته شده است.

صنایع خمین ۸۰ لیتر بر ثانیه از پساب فاضلاب استفاده می‌کنند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی گفت: تصفیه‌خانه خمین از آغاز ساخت به دلیل اینکه شهرستان از نظر منابع آب زیرزمینی ضعیف بود برای صنعت و سرمایه‌گذاران جذابیت داشت.

«عزت‌اله آمره‌ای» افزود: ۸۵ لیتر در ثانیه از محل پساب فاضلاب خمین به واحدهای صنعتی نظیر خودروسازی، پتروشیمی، فولاد، شهرداری، انجمن حمایت از زندانیان و صنایع چوب شهرستان تخصیص داده شد.

وی اظهار کرد: تا کنون هیچ یک از این واحدها جز صنایع چوب اقدام به انتقال و استفاده از این پساب نکرده‌اند که این امر مشکلاتی از جمله بوی نامطبوع را برای اهالی روستای کفسان ایجاد کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی ادامه داد: اگر واحدهای صنعتی به دلیل عدم فعالیت و تامین آب مورد نیاز به این آب نیاز ندارند، باید قرارداد را فسخ تا سرمایه‌گذار دیگری جایگزین آنها شود.

آمره‌ای گفت: به عنوان راهکار کوتاه‌مدت این مشکل می‌توان با رعایت استانداردهای محیط‌زیست و دانشکده علوم پزشکی، پساب را در مسیری که برای استفاده کشاورزان در دسترس نباشد به رودخانه هدایت کرد.

رهاسازی غیراصولی فاضلاب از مصایق تهدید بهداشت عمومی است

دادستان خمین بوی نامطبوع ناشی از فاضلاب برای اهالی روستا، استفاده در تولید سبزیجات، شیر و گوشت مورد مصرف شهروندان و محصولات کشاورزی را تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه و از مصادیق جرم بیان کرد.

«خسرو شجاعیان» گفت: از نظر دادستان و مدعی‌العموم شرایط آب در روستای کفسان خمین حاد است و مصوبات نشست باید در بازه رمانی اجرا شوند.

وی ادامه داد: خروجی پساب از فاضلاب باید مطابق با استاندارد و با نظارت دانشکده علوم پزشکی و محیط‌زیست باشد و از ورود آن به زمین‌های کشاورزی در روستا جلوگیری شود.

معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین استفاده از پساب فاضلاب را غیربهداشتی بیان کرد و گفت: استفاده از پساب برای درختان غیرمثمر و زینتی و مصارف صنعتی مجاز است.

دکتر «محمدعلی عروجی» افزود: سبزیجات، صیفی‌جات و محصولات کشاورزی نباید با پساب فاضلاب آبیاری شوند.

در آخرین نشستی که با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی، مدیرکل محیط‌زیست استان و مسئولان شهرستان برگزار شد درباره رهاسازی پساب خمین تبادل نظر شد.

به گفته مدیر آب منطقه‌ای خمین اراضی مشخص شده برای رهاسازی پساب ملکی است و مالکان این اراضی برای رهاسازی رضایت نمی‌دهند.

حال باید منتظر تصمیمی جدید مسئولان  استانی و شهرستانی برای رفع این مشکل باشیم.

شهرستان خمین در جنوب استان مرکزی است و ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارد.

کد خبر 509926

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مرکزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha