اثرات استفاده منظم از مرطوب کننده
سایت https://lafarrerr.com در یکی از مقالات خود به فواید مرطوب کننده اشاره کردهاست، که عبارتند از:
- موجب جوان سازی پوست میشود.
- خشکی پوست را درمان میکند.
- از ایجاد جوش جلوگیری میکند.
- التهاب و قرمزی پوست را کاهش میدهد.
پوست های جوش دار به مرطوب کننده نیاز دارند!
اغلب افردای که دچار آکنه میشوند تصور میکنند مرطوبکننده سبب تشدید مشکل آنها خواهد شد. در حالیکه آکنه به علت اختلال در عملکرد محافظتی پوست و کارکرد غدد چربی ایجاد می شود.
پاککننده صورت ناملایم، لایهبردارها و داروهای قوی ضدآکنه، با خشک کردن بیش از اندازه پوست، باعث آسیب رساندن به سد محافظ پوست و افزایش احتمال بروز جوش صورت میشوند.
توجه کنید که درمان صحیح آکنه باید شامل استفاده از پاککنندههای ملایم، کرم ضدآکنه مؤثر برای شبها و مرطوبکننده سبک و بدون چربی برای صبحها باشد.
بله، شما باید از کرم مرطوبکننده استفاده کنید، حتی اگر پوستی چرب دارید. استفاده از کرم ضدآکنه، درمانی مؤثر برای از بین بردن آکنه است.
افرادی که پوست چرب دارند نیز باید از کرم مرطوب کننده استفاده کنند.
بیشتر افرادی که پوست چرب دارند با تصور اینکه مرطوب کردن پوست، چربی پوستشان را افزایش میدهد کمتر سراغ مرطوبکننده ها میروند؛ در حالیکه این تصور نادرست است.
پوست چرب به علت تولید بیش از حد سبوم (Sebum) از غدد چربی ایجاد میشود. سبوم اضافی میتواند به علت عوامل زیادی مانند استرس، رژیم غذایی ضعیف، تغییرات هورمونی، آلودگی و مراقبتهای نادرست از پوست تولید شود. با استفاده از مرطوب کننده مناسب پوست، سطح سبوم کاهش مییابد و پوست شما کمتر چرب میشود.
فارق از نوع پوست، برای استفاده از مرطوب کننده این نکات را رعایت کنید.
- تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده را بشناسید.
از نظر علمی، مرطوب کننده اصطلاح کلی است که برای انواع ترکیبات مرطوب کننده به کار میرود؛ از جمله:
- امولینت (emollients): چربی و روغن ها
- اسکوآلن (squalene): روغن
- هموکتانت ها یا ترکیبات جاذب الرطوبه (humectants)
- ترکیبات پوشاننده (occlusive)
اما در دنیای تجارت و بازار جهانی، کلیه اصطلاحات دستخوش تغییر شدهاند. در واقع، کرم آبرسان و کرم مرطوبکننده از جمله واژههای تجاری هستند که برندهای مختلف از آنها تعریفهای متفاوت و دلبخواهی ارائه میدهند.
از آنجاکه هیچ استاندارد مشخص و ویژهای برای تعریف یک آبرسان و یک مرطوب کننده وجود ندارد در بیشتر موارد، هر برندی طبق میزان رطوبت رسانی محصول خود به پوست افراد این دو اصطلاح را تفکیک میکنند.
اگر خواهان پوستی سالم و هیدراته در تمام طول سال هستید، فراموش نکنید که باید هر دو فرآیند آبرسانی و مرطوب سازی را روی پوست خود انجام دهید. پس به طور کلی محصولی را انتخاب کنید که حاوی هم مواد مرطوب کننده و هم مواد آبرسان باشد.
مواد مرطوب کننده
مرطوب کننده ها موادی با پایه روغن هستند که مواد پوشاننده (occlusive) مانند وازلین و روغن های معدنی و همچنین امولینت هایی چون استرها و روغن های گیاهی (روغن جوجوبا، روغن نارگیل و ...) در برمیگیرند.
این مواد روی پوست لایهای را تشکیل میدهند که مانع از خارج شدن آب میشود. آنها همچنین در کاهش خشکی پوست و افزایش لطافت آن نقش مهمی دارند.
مواد آبرسان
آبرسان ها موادی تحت عنوان humectants (هموکتانت یا جاذب الرطوبه) همانند گلیسیرین، اسید هیالورونیک، آلوئه ورا و ... هستند که آب را از هوا یا پوست شما جذب میکنند و بر روی پوست نگاه میدارند.
- به موقع از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
بعد از دوش گرفتن یا شستن صورت، می خواهید رطوبت را در پوست خود حبس کنید؛ اما اگر پوست شما خیلی خیس باشد، لوسیون به راحتی سر می خورد. بهترین راهبرد این است که مرطوب کننده را هنگامی که پوست هنوز نمناک است، مصرف کنید. یعنی بلافاصله بعد از اینکه پوست خود را با حوله خشک کردید، از مرطوب کننده استفاده کنید.
2. از محصولات مراقبت از پوست با ترتیب توصیه شده استفاده کنید.
برای اینکه بهترین نتیجه را از محصولات مراقبت از پوست بگیرید، باید ترتیب استفاده از آنها را رعایت کنید. بر اساس تحقیقات، بهتر است که از رقیق ترین محصولات شروع کنید و به ترتیب تا غلیظ ترین آنها ادامه دهید. یعنی؛ ابتدا سرم، بعد روغن و سپس کرم را روی پوست خود بمالید.
البته ضد آفتاب استثناء است. همیشه باید در آخر استفاده شود. ایده آل نیست که کرم ضد آفتاب را زیر لوسیون یا کرم مرطوب کننده قرار دهید. زیرا طبیعت ضد آفتاب از جذب محصولات دیگر جلوگیری می کند.
در واقع، شما می خواهید مواد مرطوب کننده به خوبی جذب پوست شوند، پس آنها را قبل از ضد آفتاب روی پوست خود بمالید.
3. به اندازه کافی از مرطوب کننده روی صورت استفاده کنید.
دقیقاً نمی توانیم بگوییم که چه میزان مرطوب کننده را باید روی صورت و بدن خود مصرف کنید. این اندازه کاملاً شخصی است. بنابراین، برای تعیین آن به کمی آزمون و خطا نیاز دارید.
اگر دیگر نمی توانید کرم بیشتری را روی پوست خود بمالید، احتمالاً زیاد از آن استفاده کرده اید، از طرف دیگر، اگر نتوانید به راحتی لوسیون را در همه جای پوست خود پخش کنید، احتمالاً مقدار کمی از آن را مصرف کرده اید و لازم است مقدار بیشتری را استفاده کنید.
4. گرن خود را فراموش نکنید.
هنگامی که مرطوب کننده صورت را بر صورت خود می مالید، هیچ دلیلی ندارد وقتی به گردن خود رسید این کار را متوقف کنید. بنابراین، از همان محصول روی گردن و قفسه ی سینه خود استفاده کنید. زیرا همه ی این قسمت ها علائم پیری را نشان می دهند.
به عکس، از لوسیون بدن روی صورت خود استفاده نکنید. زیرا این کار، پوست حساس صورت را تحریک و منافذ آن را مسدود می کند.
5. کرم را در جهت بالا روی صورت بمالید.
با افزایش سن، گرانش زمین پوست شما را به سمت پایین می کشد. برای مقابله با این امر، برخی از متخصصان مراقبت از پوست، پیشنهاد می دهند مرطوب کننده را به سمت بالا روی صورت خود بمالید. ممکن است این کار برای معکوس کردن تأثیر گرانش کافی نباشد، اما دست کم اوضاع را بدتر نمی کند.
همچنین، این تکنیک، ماساژ ملایمی است که گردش خون را افزایش می دهد و به کاهش پف صورت کمک می کند. افزون بر این، با این شیوه، پوست شما بیشترین مرطوب کننده ی ممکن را جذب می کند.
6. اگر پوست تان چرب است ....
فراموش نکنید که بدون استفاده از کرم های مرطوب کننده، پوست دِهیدراته (دچار کمبود آب) شده و برای جبران این موضوع شروع به تولید چربی بیشتر میکند.
به طور کلی، راهحل مناسب برای افرادی که پوست چرب دارند این است که پوست خود را بدون دریافت چربی اضافه از سایر محصولات آرایشی و بهداشتی، آبرسانی کنند. بنابراین، دقت کنید که مرطوب کننده پوست چرب باید فاقد چربی یا oil free باشد.
سخن پایانی
قدرت مرطوب کننده را دست کم نگیرید. اگر از مرطوب کننده مناسب پوستتان استفاده کنید، بدون شک از مزایای آن بهره مند می شوید. برای اینکه به مصرف کرم عادت کنید، پیشنهاد می کنیم هر روز در زمان مشخصی از آن استفاده کنید، مثلاً بعد از دوش گرفتن یا اصلاح صورت.
این زمان ها برای استفاده از مرطوب کننده ایده آل هستند، زیرا پوست شما هنوز نمناک است و این رطوبت کمک می کند لوسیون راحت تر به داخل پوست نفوذ کند.
نظر شما