یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۳
۰ نفر

گرچه ویروس کرونا بزرگسالان را بیشتر از کودکان مبتلا می‌کند، اما شمار فزاینده‌ای از کودکان در کشورهای گوناگون جهان دچار عوارضی التهابی شده‌اند که به ویروس کرونا مربوط شده است.

PIMS

به گزارش همشهری آنلاین  به نقل از وب‌ام‌دی این عارضه التهابی که شبیه به دو عارضه شناخته‌شده از قبل یعنی «نشانگان شوک سمی» و «بیماری کاوازاکی» است.

بیماری کاوازاکی معمولا کودکان زیر پنج سال را گرفتار می‌کند و با تب، دانه‌های پوستی، بزرگی غدد لنفاوی، خشکی و ترک‌خوردگی لب‌ها، قرمزی پوست انگشتان دست و پا و قرمزی چشم‌ها بروز می‌کند.

بیماری کاوازاکی باعث التهاب و تورم رگ‌های خونی می‌شود و از جمله ممکن است رگ‌های تغذیه کننده عضله قلب (شریان‌های کرونری) را مبتلا کند و به گشاد شدن غیرطبیعی (آنوریسم) آنها بینجامد.

حدود ۲.۵ درصد کودکان دچار بیماری کاوازاکی دچار این عوارض قلبی می‌شوند که در صورت درمان نشدن ممکن است در ۲ تا ۳ درصد موارد مرگبار باشد.

کارشناسان اکنون این عارضه التهابی شبیه بیماری کاوازاکی در کودکان دچار ویروس کرونا را به عنوان یک بیماری جدید در پزشکی اطفال «نشانگان التهاب چندسیستمی کودکان» (PIMS) نام نهاده‌اند.

PIMS برای توصیف یک عارضه جدید به کار می‌رود که در کودکان مبتلا ویروس جدید کرونا که پس از بهبودی اولیه به صورت التهاب شدید در اندام‌های گوناگون بدنی و علائم مربوط به آن بروز می‌کند.

علائم این نشانگان شبیه به بیماری کاوازاکی است و ممکن است مانند آن عوارض قلبی مرگبار ایجاد کند.

کودکان مبتلا به PIMS معمولا سالم و بدون بیماری زمینه‌ای هستند و هنگام عفونت با ویروس جدید کرونا علائم آشکاری مانند سرفه وتنگی نفس را بروز نمی‌دهند.

موارد متعددی از این عارضه در اروپا و آمریکا گزارش شده است. بر اساس گزارشی در ژورنال پزشکی لنست منتشر شده است یک مورد مرگ ناشی از این عارضه در یک پسر ۱۴ ساله در انگلستان رخ داده است. تا به حال ۷۵ مورد از این عارضه و سه مرگ ناشی از آن در ایالت نیویورک آمریکا گزارش شده است.

کارشناسان می‌گویند تشخیص زودرس این عارضه بوسیله متخصصان کودکان و ارجاع فوری بیماران به مراکز تخصصی ضروری است.

درمان‌هایی که برای درمان این عارضه به کار رفته‌اند شامل داروهای استروئیدی، ایمونوگلوبولین داخل وریدی، آسپیرین، آنتی‌بیوتیک و اکسیژن‌ بوده‌اند و در موارد وخیم کودکان به دستگاه تنفس مصنوعی متصل شده‌اند.

کد خبر 510242

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha