دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶
۰ نفر

طراحی و ساخت دریچه میترال با بافت پریکارد خود بیمار برای اولین بار در بیمارستان امام‌علی (ع) کرمانشاه توسط پرفسور فریدون سبزی، فوق تخصص قلب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه و با همکاری تیم جراحی اتاق عمل این مرکز انجام شد.

پرفسور فریدون سبزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، این فوق تخصص قلب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با همکاری این تیم پس از چند ماه تلاش مستمر موفق شد با استفاده از مطالعات آناتومیکی یک مدل برای دریچه میترال با استفاده از بافت پریکارد آماده و طراحی کرده و برای یک بیمار با اندیکاسیون انجام شد که این مورد یعنی بازسازی کامل میترال با بافت پریکارد برای اولین بار است که در دنیا انجام می‌شود.

پریکارد یا آب شامه خارجی‌ترین لایه تشکیل‌دهنده قلب است. این لایه از بافت پیوندی رشته‌ای، رشته‌های پروتئینی و یک‌لایه بافت پوششی سنگفرشی ساده تشکیل‌شده است.

پرفسور سبزی دراین‌ارتباط گفت: تاکنون به دلیل نبودن یک مدل آناتومیکی و قابل تکرار در سایر بیماران و نیز سختی طراحی و ساخت آن هیچ‌گاه از بافت پریکارد خود بیمار برای ساخت دریچه کامل میترال استفاده‌نشده است اما در این بیمارستان حتی مدل‌های آزمایشگاهی از آن ساخته و سپس مدل Template آن  نیز تهیه گردیده و اولین‌ترمیم کامل دریچه میترال و آئورت با بافت پریکارد در دنیا محقق شد.

به گفته پرفسور سبزی، دریچه‌های فلزی و بیولوژیک موجود در بازار در طولانی‌مدت دچار اختلال کارکرد از قبیل تشکیل لخته روی دریچه، تشکیل بافت گوشتی در زیر دریچه یا تخریب بافت دریچه بیولوژیک در اثر تهاجم سیستم ایمنی فرد می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه  گفت: ازآنجاکه بافت پریکارد خود بیمار در مقابل عوارضی مانند تخریب شدن توسط سیستم ایمنی یا عفونت مقاوم بوده و در طولانی‌مدت دچار فیبرز یا ضخیم شدن نمی‌شود، همین مزیت‌ها موجب می‌شود که کارکرد بسیار طولانی‌تری نسبت به سایر دریچه‌ها داشته باشد.

وی ابراز امیدواری کرد: سایر همکاران این طرح و روش را در سایر مراکز نیز عمومیت دهند زیرا نه‌تنها هزینه‌ای برای بیمار نخواهد داشت بلکه عوارض دریچه‌های فلزی و خوکی را نیز ندارد.

پرفسور سبزی اهل کرمانشاه، رکورددار جراحی موفق قلب باز و پیشتاز استفاده از روش‌های نوین جراحی است، تا امروز به حدود ۱۳ هزار ایرانی زندگی بخشیده است.

بیمارستان امام علی (ع) در سال ۷۸ به‌عنوان اولین مرکز جراحی قلب و آنژیوگرافی در غرب کشور آغاز به کار کرد و با ارتقای کمی و کیفی خدمات تشخیصی و درمانی در سال‌های اخیر به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز آموزشی تحقیقاتی و درمانی منطقه غرب کشور خدمات تخصصی و منحصربه‌فرد را درزمینهٔ قلب و عروق ارائه می‌دهد.

اکنون ۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تأمین اجتماعی در استان فعال است.

کد خبر 510443

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha