به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بهمن افراسیابی ادامه داد: در بخش اقدامات آموزشی، ترویجی و مشارکت مردمی، منابع طبیعی استانها موظف به طراحی و برگزاری دورههای آموزشی به شکل حضوری و مجازی برای کلیه کارکنان در سطوح استان و شهرستانها شدهاند و کلیه نیروهای حفاظتی، روسای ادارات و کارشناسان مرتبط اجرایی ملزم به شرکت در دوره آموزشی پیشگیری اطفای حریق خواهند بود.
وی در ادامه همچنین به برگزاری کارگاه آموزشی ویژه بهرهبرداران طرحهای منابعطبیعی، همیاران طبیعت، تعاونیها و تشکلها، شوراها، دهیاریها و ائمه جماعت و افراد تأثیرگذار در جامعه تاکید کرد و گفت: در امر آموزش پیشگیرانه حریق از ظرفیتهای دانشگاهی، تحقیقاتی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابعطبیعی و سازمانهای مردمنهاد متخصص استفاده شود.
افراسیابی تولید و توزیع بروشورهای اطلاعرسانی مرتبط با اطفای حریق، نصب تابلوهای ترویجی و هشدار دهنده و بهرهبرداری از ظرفیتهای رسانهای با تکیه بر توافق نامه ایجاد شده فی مابین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان صدا و سیما را از دیگر ظرفیتهای موجود در پیشگیری از حریق در جنگلها و مراتع دانست.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: در بخش اقدامات مدیریتی مراتع، اولویت چرای دام در مناطقی است که از تراکم پوشش گیاهی بالا برخوردار باشد که در این زمینه تنظیم تفاهمنامه همکاری با مرتعداران جهت بکارگیری قرقبانان از الزامات پیشگیری حریق در مرتع است. همچنین هدایت منابع مالی صندوق حمایت از توسعه منابعطبیعی به اتحادیهها و شرکتهای تعاونی مرتعداری، شناسایی عرصههای بحرانی و دارای گونههای گیاهی در معرض حریق، برنامهریزی برای رفع اختلافات بهرهبرداران محلی برای جلوگیری از بروز حریق عمدی و احتمالی و حفظ ذخیرهگاههای مرتعی و انعقاد قرارداد با صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری جهت استقرار کلونهای زنبور عسل در عرصه و اخذ تعهد مبنی بر حفاظت و صیانت از مناطق تحت اختیار و هماهنگی با سازمان جهاد کشاورزی استان مبنی بر جلوگیری از آتش زدن پس چر مزارع از جمله موارد مهم در بخش اقدامات مدیریتی در مراتع است که در این دستورالعمل مورد تاکید قرار گرفته است.
وی در ادامه به دستورالعملهای اجرایی در حوزه اقدامات مدیریتی جنگلهای خارج از شمال به اهمیت ذخیرهگاههای جنگلی پرداخت و برای صیانت از این ذخیرهگاههای ارزشمند در برابر حریق موضوع ایجاد آتشبر را مورد تاکید قرار داد.
به گفته افراسیابی، در مناطقی از ذخیرهگاههای جنگلی که شرایط اکولوژیکی رویشگاه سخت باشد، برداشت پوشش گیاهی دستی انجام شده و در عرصه پارکهای جنگلی که بوسیله نهالکاری توسعه پیدا کرده است، چرای دام سریع و کنترل شده انجام میشود.
این برنامههای مدیریتی که در قالب دستورالعمل اجرایی و با امضای سرپرست سازمان جنگلها به استانها ابلاغ شده است، از مدیران منابع طبیعی خواسته شد گزارش اقدامات پیشگیرانه جهت تحقق برنامهها را به شکل مستمر تهیه و به دفاتر ستادی ذیربط سازمان جنگلها ارسال کنند.
نظر شما