به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، رئیس جهاد کشاورزی شمال کرمان گفت: طی یک دهه اخیر کشت سیر در شهداد آغاز شده است و چون اقلیم منطقه برای تولید این محصول مناسب است، یکی از باکیفیتترین محصول سیر ایران در شهداد تولید و راهی بازار میشود.
عباس سعیدی افزود: تقاضا در بازار داخلی به دلیل شیوع کرونا بالاست اما دلالها با هم هماهنگ میکنند و قیمت خرید را بالا نمیبرند.
سعیدی بیان کرد: هر سال بر وسعت کشت محصول افزوده میشود اما کشش بازار داخلی و خارجی برای این محصول مناسب است و جهاد کشاورزی نیز از افزایش محصول استقبال و تسهیلات لازم را در اختیار کشاورزان قرار میدهد.
وی پیشبینی کرد: در سال۹۹، ۳۰ هزار تن سیر در شهداد برداشت و روانه بازار شود.
سعیدی گفت: از کشاورزان میخواهیم محصول را به دلالان نفروشند و اجازه ندهند واسطهها نبض بازار را در دست بگیرند.
یکی از کشاورزان هم اظهار کرد: دلالان سیر را ۳ هزار تومان از ما میخرند چون کشاورز نمیتواند محصولش را به صورت مستقیم عرضه کند.
ماشاالله کمالی گفت: در شهر کرمان سیر از من کیلویی ۳ هزار تومان خریداری شد ولی به مردم حداقل ۳۰ هزار تومان فروخته میشود.
وی افزود: برخی از کشاورزان سیرها را بار میکنند و کنار خیابانهای شهر کرمان میفروشند تا کمتر ضرر کنند.
ابراهیم اسماعیلی یکی دیگر از کشاورزان بیان کرد: تعجب میکنم در سالی که به نام جهش تولید است چرا مسئولان میگذارند تا دسترنج کشاورزان به جیب افرادی برود که در عمرشان یک بار هم به مزارع نمیآیند و گوشه ویلاهایشان مینشینند و تلفنی و با استفاده از مباشرانشان اموال روستاییان را تاراج میکنند.
یک کارشناس اقتصادی هم گفت: در جنوب کرمان دلالان در خلا نظارتی و نظام توزیع و حمل و نقل ناقص و انحصاری بودن میادین میوه و ترهبار در شهرهای بزرگ کشور و عدم بازاریابی دستگاههای متولی از جمله تعاون و صمت و حتی جهاد کشاورزی؛ توانستهاند نبض نقدینگی بازار را در دست بگیرند.
محمد اقبالی افزود: اینجا مشتری کمتر از عرضهکننده است و همین مساله موجب شده مشتریها هر کاری میخواهند انجام دهند.
وی بیان کرد: دولت باید ورود کند و به جای کارهای مقطعی مانند خرید تضمینی یا توافقی به سمت اصلاح ساختار توزیع و بازاریابی حرکت کند تا بتوانیم در سال جهش تولید از تولیدکنندگان حمایت کنیم نه اینکه تولیدکننده هیچ سودی نبرد و پولها به سمت دلالان هدایت شود.
اینکه سیر میتواند برای درمان کرونا مؤثر باشد یا خیر ثابت نشده اما شایعات، بازار سیر را داغ کرده و در این میان، هم مردم عادی سیر را گران میخرند و هم کشاورز محصولش را ارزان میفروشد و در این میان واسطهها پولدارتر از قبل میشوند.
نظر شما