تنها خبر بد برای سعودی‌ها، بیرون بردن دو سامانه موشک‌های پاتریوت و صدها نیروی نظامی آمریکایی به دستور ترامپ نبود. دو اسکادران از هواپیماهای جنگنده آمریکایی هم منطقه را ترک کردند و حضور دریایی آمریکا در خلیج فارس هم در حال کاهش است.

ترامپ بن سلمان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، جان آر برادلی، در گزارشی تحلیلی برای اسپکتیتور(امریکا) با عنوان آیا ترامپ سرانجام تصمیم به رهاکردن سعودی ها گرفته است؟ نوشت: اکنون تنها دو سکوی پاتریوت در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در میانه بیابان های عربستان مستقر است، آنهم نه برای دفاع از خانواده سلطنتی و منابع اقتصادی اش بلکه برای محافظت از حدود ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی مستقر در این کانون نظامی دورافتاده.

بیرون کشیدنِ ناگهانی امکانات نظامی آمریکا از عربستان، درست دو هفته پس از تماس تلفنی تند دونالد ترامپ با بن سلمان رخ می دهد. ترامپ به ولیعهد سعودی گفته بود که چنانچه اوپک، تولید خود را برای افزایش بهای نفت، کاهش ندهد، وی نخواهد توانست کنگره را از تصویب قانونی برای بیرون کشیدن نیروهای نظامی آمریکا از عربستان، بازدارد. سعودی ها ده روز بعد، گردن نهادند اما بهای نفت به دلیل اشباع بازار و تعطیلی های ناشی از کروناویروس، چندان بالا نرفت.

ترامپ به روشنی حوصله اش از بن سلمان سر رفته که بطور یکجانبه دستور به بیرون کشیدن نیروها و تجهیزات آمریکایی از عربستان داده است. شاید هم این، تلاش آخر ترامپ باشد برای گردن نهادن سعودی ها به کاهش بیشتر تولید نفت.

 روز پنجشبنه- که از ترامپ در این باره پرسیده شد، وی تنها این جمله را گفت که "در همه جهان از ما بهره کشی می شود، از ارتش ما." با اینحال، هیچکس نباید درباره میزان عصبانیت ترامپ از بن سلمان تردید کند چرا که وی با به راه انداختن جنگ بی محابای نفتی با روسیه در ماه مارس، صنایع شکننده (نفتی) آمریکا را زمین گیر کرد. این صنایع، مستقیم و غیرمستقیم حدود ۱.۷ میلیون نفر شاغل داشت که بیشترشان هم در ایالت های طرفدار جمهوریخواهان سکونت دارند که ترامپ برای پیروزی در انتخابات نوامبر به رای آنها نیاز دارد. هرچند موضع نظامی ضدسعودی ترامپ، این کارگران را به کار بر نمی گرداند اما زیانی هم به او نمی رساند.

در این میان، برخی مقام های ناشناخته رسمی آمریکایی هم نمک بر زخم بن سلمان پاشیدند. وال استریت ژورنال به نقل از شماری از این مقام ها نوشت که بیرون بردن سکوهای ضدموشک پاتریوت و نیز کاهش های دیگر نظامی در عربستان، بر پایه ارزیابی های مشاوران پنتاگون صورت می گیرد که نشان می دهد تهران دیگر هیچ تهدید فوری ای برای منافع راهبردی آمریکا به شمار نمی رود. ترجمه این حرف آن است که: اگر ایران یک یورش موشکی دیگر بکند، سعودی ها می دانند و خودشان. این یک اذعان فوق معمول است به اینکه دونالد ترامپ، با تمرکز تازه اش بر چین بعنوان دشمن شماره یک آمریکا، بیش از این بازدارندگی ایران را یک اولویت نمی داند.

البته ترامپ همچنان متهم خواهد ماند چرا که در چهارسال گذشته، پشت بن سلمان را گرفت و امسال هم با ترور (شهادت) سپهبد سلیمانی، خشم ایران را برانگیخت. در واقعیت، او دوباره به همان غریزه تنفرش از خاندان سعودی بازگشته است. وی در دوران مبارزات انتخاباتی اش، پیوسته سعودی ها را بعنوان متحدانی غیرقابل اعتماد، متولی تروریسم و به راه انداختن کشمکش و ستیز در خاورمیانه توصیف می کرد.

هیچکس نباید شگفت زده شود اگر در هفته ها و ماههای آینده، دولت آمریکا موضع خود در برابر برجام را نرمتر سازد.

کد خبر 512236

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha