به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، باغ موسوم به لک لکها واقع در مسیر روستای بن جعفر دزفول سالهاست محل زیست دهها لکلک بوده که بر روی درختان خشک آن لانه کردهاند.
همواره بر سر نحوه نگهداری و محافظت از این اثر طبیعی بحث بوده و مشکل اصلی، شخصی بودن باغ عنوان شده است.
اخیرا راهاندازی یک کارگاه بلوکزنی در جوار باغ لک لکها این نگرانی را ایجاد کرده که ممکن است سروصدای دستگاههای بلوکزنی باعث فراری شدن لک لکها از باغ شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول در این باره گفت: باغ لک لکها واقع در جاده محمد بن جعفر از سالها پیش به عنوان یکی از زیستگاهها و محلهای لانهگذاری گونه ارزشمند لک لک است و به همین دلیل حفظ و نگهداری آن از اهمیت ویژهای دارد.
مصطفی استاد چینیگر بیان کرد: باغ لک لکها مالکیت خصوصی دارد. با توجه به فوتشدن مالک، اکنون باغ در دست ورثه و افراد حقیقی است لذا امکان معرفی آن به عنوان مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست وجود ندارد.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته، با توجه به اختلاف ورثه و امکان تخریب و آسیبرساندن به این باغ از دادگاه تقاضای رسیدگی شد که طبق حکم دادگاه پلمب و پس از مشخص شدن مالک، فک پلمب شد.
این مسئول افزود: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات برعهده سازمان محیط زیست نیست. تعدادی درخت آکالیپتوس در این باغ وجود دارد که آشیانه لکلکها بر روی آنها ساخته شده که طبق آخرین بازدید مشکلی برای آنها پیش نیامده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول درخصوص واحد بلوکزنی نیز گفت: واحد بلوکزنی مستقر در محل جزو باغ لکلکها نیست و هیچ آشیانهای در آن وجود ندارد و یک واحد مستقل و فاقد مجوز زیست محیطی است.
به هر حال با توجه به اینکه کارگاه بلوک زنی در نزدیکی باغ لک لکها است بیم آن میرود که سروصدای ناشی از فعالیت دستگاههای بلوک زنی باعث آزار و درنهایت فراری شدن لکلکها شود که در این صورت آسیبی جبران ناپذیر برای محیط زیست شهرستان خواهد بود.
این باغ یکی از جاذبههای گردشگری شهرستان دزفول و استان خوزستان بوده و یکی از معدود محلهای لانهگذاری و جوجهآوری لکلکهاست لذا همه افراد و نهادها باید در راستای حفظ آن تلاش کنند.
اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول نیز خود را متولی کنترل و نظارت بر این باغ نمیداند ولی اعلام کرده آماده همکاری برای حفظ و نگهداری از آن است.
نظر شما