شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۴
۰ نفر

کوویدـ۱۹ به عنوان یک بیماری تنفسی شناخته می‌شود، اما پژوهشگران می‌گویند این ویروس ممکن است به مغز نیز حمله ‌کند و سبب بروز علائم عصبی می‌شود.

کووید 19 و مغز انسان

به گزارش همشهری آنلاین، عصر ایران به نقل از ایت‌دیس نوشت دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند که  کوویدـ۱۹ ممکن است مغز را نیز آلوده ‌کند و به بروز علائم عصبی مشکل‌ساز در افراد در هر سنی منجر شود.

اگر دچار این علائم عصبی شدید، باید احتمال دچار شدن به ویروس کرونا را در نظر داشته باشید:

  • اگر سردرگمی و گیجی دارید

 اگر سردرگمی موقتی، حرکات غیر قابل کنترل دست‌ها و پاها، از دست دادن هوشیاری یا آگاهی، یا علائم شناختی یا احساسی مانند تب، اضطراب یا دژاوو را تجربه می‌کنید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. 

  • سکته مغزی یا علائم شبه سکته مغزی دارید

اگر دشواری در تکلم و درک، فلج یا بی‌حسی در صورت، دست یا پا، یا بروز مشکلات ناگهانی در دید خود را تجربه می‌کنید باید کمک پزشکی فوری دریافت کنید. مطالعات نشان داده‌اند در نتیجه افزایش لخته شدن خون، سکته‌های مغزی با کوویدـ۱۹ پیوند خورده‌اند. حتی افراد جوان بدون عوامل خطر قبلی برای سکته مغزی نیز وجود لخته خون را در سرخرگ‌های مغز تجربه کرده‌اند. این گاهی اوقات بلافاصله و گاهی اوقات پس از ۱۰ روز از ابتلا به عفونت رخ داده است.

  • با روان‌آشفتگی مواجه هستید

اگر با روان‌آشفتگی مواجه‌اید که با بی‌قراری، توهم و عدم انسجام فکر و گفتار تعریف می‌شود، مراجعه به پزشک بهترین گزینه است زیرا ممکن است با یکی از نشانه‌های کوویدـ۱۹ مواجه باشید. در برخی موارد، بیماران روان‌آشفتگی را حتی پیش از بروز تب یا بیماری تنفسی تجربه کرده‌اند.

  • سردرد تپشی دارید

سردرد در کنار تب و لرز، سرفه خشک، و تنگی نفس یکی از علائم اصلی کوویدـ۱۹ است. یکی از بیماران مبتلا به این بیماری سردردهای خود را شبیه چکشی درون سرش توصیف کرده بود که تلاش می‌کند راه خود را به بیرون باز کند.

  • تشنج دارید

اگر سردرگمی موقتی، حرکات غیر قابل کنترل دست‌ها و پاها، از دست دادن هوشیاری یا آگاهی، یا علائم شناختی یا احساسی مانند تب، اضطراب یا دژاوو را تجربه می‌کنید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. پژوهشگران دانشگاه سینسیناتی با بررسی علائم عصبی در بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ دریافتند که ۹ درصد آن‌ها از تشنج رنج می‌برند.

  • سرگیجه دارید

حداقل ۴ درصد از بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ مورد مطالعه قرارگرفته توسط پژوهشگران دانشگاه سینسیناتی دارای سرگیجه بودند. این ممکن است به دلیل سطوح پایین‌تر اکسیژنی باشد که به مغز می‌رسد.

حس بویایی یا چشایی خود را از دست داده‌اید

از دست دادن حس چشایی یا بویایی نیز شرایطی عصبی است. حس بویایی اغلب تا روز سوم آلوده شدن به کروناویروس جدید از دست می‌رود و بیماران بسیاری هم‌زمان حس چشایی خود را نیز از دست می‌دهند.

  • وضعیت روانی شما تغییر کرده است

اگر در عملکرد فکری، احساسی، روانی و شخصیتی خود تغییری احساس می‌کنید که به طور معمول با تغییرات رفتاری همراه است، ممکن است به انسفالوپاتی مبتلا شده باشید. انسفالوپاتی اصطلاحی دربرگیرنده شرایطی است که بر مغز تاثیر می‌گذارد. مثلا یک بیمار مبتلا به کوویدـ۱۹ دچار سردرگمی شده بود و از سردرد شکایت داشت. او فقط می‌توانست موارد معدودی مانند نام خود را به پزشکان بگوید و با گذشت زمان میزان پاسخگویی او کمتر می‌شد. اسکن‌های مغزی تورم غیرعادی و التهاب در چند بخش مغز وی و همچنین مرگ سلول‌ها در بخش‌هایی کوچک‌تر را نشان دادند.

کد خبر 518469

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha