به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نامه نیوز، انتخابات مجلس شورای اسلامی و روی کارآمدن نیروهای اصولگرا در مجلس یازدهم نشان داد که ممکن است انتخابات ریاستجمهوری سال آینده هم به نفع نیروهای اصولگرا تمام شود زیرا از یکسو بهنظر میرسد که اصلاحطلبان توان رسیدن به یک انسجام درونی را ندارند و از سوی دیگر پایگاه اجتماعی آنها به شدت ریزش کرده است؛ با این وجود شرایط سیاسی برای نیروهای اصولگرا در انتخابات۱۴۰۰ چندان ساده هم نخواهد بود زیرا آنها نیز در انتخابات سال گذشته نشان دادند که اختلافنظرهای زیادی با یکدیگر دارند.
با چنین گزارههایی اخیرا نام شخصیتهایی مانند سعید جلیلی یا حتی محمود احمدینژاد در جناح اصولگرایی برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری شنیده میشود یا حتی در بین اصلاحطلبان هم گمانهزنیهایی وجود دارد که اسحاق جهانگیری یا محسن هاشمی که بیش از دیگران احتمال تأیید صلاحیتشان میرود، خود را برای رقابت در عرصه ریاست جمهوری آماده میکنند.
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا و فعال رسانهای باور دارد که احمدینژاد دیگر در عالم سیاست ایران جایی ندارد. او در تحلیل وضعیت پیش روی اصولگرایان گفت: «آقای احمدینژاد در همان سال۸۸ تمام شد و دیگر هیچجایی در فضای سیاسی کشور ندارد و نخواهد داشت و علت آنکه نام او معمولا در رسانههای اصلاحطلب و بعضی رسانههای اصولگرا مطرح میشود، این است که او سوژه داغی برای رسانههاست و به نوعی کلیکآور است؛ از سوی دیگر اصلاحطلبان میخواهند به واسطه احمدینژاد گروهها و کسانی که در گذشته نزدیک به او بودهاند را بزنند وگرنه کسی او را جدی نمیگیرد. برخی میگویند اندیشه احمدینژاد هنوز ادامه دارد؛ من در قبال آنها میگویم، مگر احمدینژاد تفکری داشت که ادامه یابد یا نه؟ برخی هم میگویند روش او همچنان طرفدار دارد. چه روشی؟ روش احمدینژاد استفاده از ابزارهای پوپولیستی بود که او هم خالق آن نیست و از سال۵۸ تا کنون چنین روشی در برخی مدیران دیده میشود».
او در پاسخ به این پرسش که آیا این احتمال وجود دارد که سعید جلیلی به عنوان نامزد نهایی اصولگرایان در انتخابات۱۴۰۰ معرفی شود، اظهار کرد: «حضور پایداریها و نزدیکان پایداری در مجلس یازدهم هم نتیجه معامله آقای قالیباف با آنهاست. تردید نکنید که اگر آقای قالیباف بر عدم حضور آنها در لیست اصولگرایان پافشاری میکرد، نیروهای پایداری نمیتوانستند به مجلس راه یابند. آقای جلیلی هم همینطور است. او توان رئیسجمهور شدن را ندارد. قبول دارم که او شخصی مؤمن، انقلابی و مأخوذ به حیاست.شاید بچههای مذهبی گوشه چشمی به او داشته باشند اما در نهایت آنها هم به او رأی نمیدهند زیرا در بزنگاه انتخابات آنها هم متوجه میشوند که کشور به فردی احتیاج دارد که توانایی انجام وظایف ریاستجمهوری را داشته باشد».
مهاجری همچنین درباره وضعیت اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: «اینکه اصلاحطلبان میگویند شورای نگهبان ما را ردصلاحیت میکند، وجهی از اِعراب ندارد زیرا اصلا آنها کسی را برای خود باقی نگذاشتهاند. اصلاحطلبان افراد زیادی که شاید حتی میتوانستند به کشور خدمت کنند را به انحاء مختلف سوزاندند. هیچکس ضربهای محکمتر از خود اصلاحطلبان به جریان اصلاحات نزد. مشکل اصلی آنها پایگاه اجتماعی از دست رفتهشان است. آنها تنها در صورتی اندکی شانس در انتخابات ریاستجمهوری دارند که نامزدی از سوی آنها معرفی شود که هم مقبول اصلاحطلبان و هم مقبول اصولگرایان باشد».
این تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا اصلاحطلبان میتوانند بر گزینههایی مانند اسحاق جهانگیری یا محسن هاشمی رفسنجانی حساب کنند، گفت: «آقای جهانگیری به احتمال زیاد به انتخابات ریاستجمهوری وارد نمیشود برای آقای هاشمی هم زود است که ژست ریاستجمهوری به خود بگیرد. این موضوع را هم ذکر کنم که اگر اصولگرایان در یکسال آینده در مجلس مردم را دچار انزجار که چنین قابلیتی را هم دارند، در آنصورت ممکن است که شرایط سیاسی قدری به نفع اصلاحطلبان شود».
نظر شما