به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، احمد آقایی اظهار داشت: اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمان از وظایف مهم قوه قضاییه است. همچنین وظیفه دیگر ما در حوزه پیشگیری است و باید از تمام ظرفیتها برای جلوگیری از وقوع جرم استفاده کرد و مجرمان را نیز به جامعه برگردانیم.
وی تصریح کرد: در تحقق جرم دو نهاد یعنی نهادهای تربیتی و نهادهای خدماتی مقصر هستند، زیرا اگر نهادهای تربیتی و نهادهای خدماتی خوب عمل کنند بستری برای انحراف اتفاق نمیافتد و نهادهای خدماتی نیز در صورت عملکرد خوب فقر و بیکاری را ریشهکن میکنند و بهندرت جرمی اتفاق میافتد.
آقایی عنوان کرد: در سال گذشته ۲۴ هزار و ۱۷۳ فقره پرونده وارد دستگاه قضایی استان شده که نسبت به سال ۹۷، ۱۰ درصد رشد داشتیم. همچینین ۲۱۵ هزار و ۹۱۵ فقره پرونده کیفری در استان داشتیم که ۱۱ درصد آن مربوط به سرقت است.
وی تصریح کرد: بیکاری و فقر عامل توجیحکننده برای سارقان نیست و چه بسا کسی فقیر باشد، اما کرامت انسانی خود را حفظ میکند و به مال دیگران چشم ندارد. بنابراین ضعف نفس و سقوط تقوا نیز سبب بروز سرقت میشود.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری دادگستری کل گیلان خاطرنشان کرد: اگر برنامهریزی نمیشد میزان جرایم مربوط به سرقت بالاتر میرفت؛ دومین عنوان مجرمانه مربوط به توهین است که در سال گذشته ۱۷ هزار و ۹۴۴ فقره وارد دادگاه شد و نسبت به سال قبلتر ۱۷ درصد روند کاهشی داشت.
آقایی گفت: همچنین ۴۶ هزار و ۱۶ فقره پرونده خشونت وارد دستگاه قضایی استان شده است و با کارهای مشارکتی که در سال ۹۸ در حوزه معاونت پیشگیری انجام شد ۴۴ درصد آمار مربوطه کاهش داشته است. ۲۱ درصد از مجموع پروندههای کیفری را جرایم خشونتآمیز تشکیل میدهد و خطرناکترین نوع خشونت نیز خشونت فکری است که سبب خشونت رفتاری، گفتاری و کرداری میشود.
نظر شما