به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، هوشنگ ملایی افزود: هماکنون میزان ذخیره آب قابلاستفاده سدهای هرمزگان بیش از ۴۵۰ میلیون مترمکعب است اما با خشکسالی متوالی سالهای گذشته و برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی، همچنان استان در شرایط کمآبی به سر میبرد و دشتها با افت شدید سطح آبهای زیرزمینی مواجه هستند.
وی بیان کرد: وابستگی بخش بزرگی از جمعیت هرمزگان به کشاورزی و مصرف بیش از ۸۵ درصد از منابع آب استان در این بخش و همچنین مطلوب نبودن قیمت آب، این شرایط را ایجاد میکند که بعد از تأمین و توزیع آب در بخش کشاورزی که هزینههای زیادی را در پی دارد، مدیریت مصرف نیز جدیتر گرفته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان همچنین به کشاورزان و باغداران استان نیز توصیه کرد: با استفاده از شیوههای نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت به محصولات کم آببر و کشتهای گلخانهای روی بیاورند تا بتوانیم با ایجاد یک تعادل منطقی در تأمین، توزیع و مصرف این مایه حیاتبخش، از امنیت غذایی و حیاتی استان و کشور محافظت کنیم.
ملایی با اشاره به گرامیداشت هفته صرفهجویی در مصرف آب گفت: این هفته فرصتی ارزشمند برای یادآوری آموزههای فرهنگی مصرف بهینه آب و اطلاعرسانی درزمینهٔ ضرورت اصلاح الگوی مصرف آب و همچنین تلاش برای عبور از تابستان گرم و شرایط پرمصرف آب و برق در هرمزگان است.
وی ابراز کرد: فرهنگسازی و توجه به صرفهجویی در مدیریت مصرف آب کشاورزی و شرب نیازمند همراهی و همکاری بیشازپیش مردم، کشاورزان، رسانهها و نخبگان است.
سدهای استقلال میناب، سد شمیل و نیان و سد جگین جاسک از سدهای بزرگ هرمزگان هستند که در پی بارندگیهای اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ سرریز شدند.
ظرفیت آبگیری سد استقلال میناب با ۲۴۰ میلیون مترمکعب، سد شمیل و نیان بندرعباس با ۱۰۰ میلیون مترمکعب و سد جگین جاسک با ۲۱۰ میلیون مترمکعب، تکمیل شد.
نظر شما