همشهری آنلاین: ورود لکلکها به روستای دره تفی به ویژه در این فصل در کنار سایر جاذبههای طبیعی و گردشگری، این روستا را به مقصد تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.
لکلکها در کوچههای این روستا و بر بالای تیرکهای برق و درختان بلوط لانهسازی کرده و اهالی روستا نیز با مهربانی با آنها رفتار میکنند و همین امر باعث شده هر سال بر تعداد لکلکهای مهاجر افزوده شود.
- فیلم | شهر لکلکها در روستای دره تفی
- فیلم | لاوین؛ روستای لکلکها
- لکلکها را فراری ندهید!
- تصویر | مهاجرت لکلکها به تالاب زریبار
لکلکها در مسیر کوچ به مناطق گرمسیر در عربستان و جده در دره تفی توقف میکنند و رفتار توام با مهربانی مردم روستا آنها را به ماندن ترغیب کرده است.
در سالهای قبل فقط یک جفت لکلک در بالای یکی از تیرک برقهای این روستا لانه میکرد که مردم برای جلوگیری از برق گرفتگی لانهای دستساز برای لکلکها بر بالای تیرک آهنی ساختند.
پس از آن، کمکم بر تعداد لکلکهای مهاجر اضافه شد و جمعی از جوانان روستا در ابتکاری خودجوش در فصل بهار محلهای مناسبی را برای لانه سازی آنها فراهم کردند.
هماکنون بیش از ۶۰ جفت لکلک در این روستا لانهسازی میکنند و مردم روستا از وجودشان ابراز خوشحالی میکنند. در برخی موارد که لکلکها دچار آسیبهایی مانند شکستگی بال و پا میشوند، مردم روستا به مداوای آنها میپردازند.
لکلکها در خردادماه جوجهآوری میکنند و چند ماه پس از آن برای تغذیه و بزرگ کردن جوجهها در لانههای خود میمانند و با شروع فصل سرما روستا را به مقصد مناطق گرمسیر ترک میکنند.
لانهسازی لکلکها در روستا نشانه وجود محیطی توام با امنیت و آرامش در این مناطق است و این اتفاق بسیار خوبی برای دوستداران محیط زیست است.
دریاچه زریبار مریوان به عنوان یکی از پاکترین زیستگاههای پرندگان در کشور محسوب میشود و تاکنون هیچگونه تلفات ناشی از بیماری در بین کلنیهای پرندگان در حاشیه و اطراف این دریاچه مشاهده نشده است.
حاجی لکلکها در روستا
در زبان محلی به لکلکها حاجی لکلک یا حاجی تقتق هم میگویند. علت استفاده از نام حاجی برای این لکلکها هم داستانی دارد. در گذشته لکلکهای سفید در مسیر رفتن به حج و در خود مکه هم دیده میشدند. این لکلکهای سفید در فصل بهار به این مناطق بازمیگشتند. بههمین دلیل تصور بر این بود که لکلکها در طول زمستان به سفر حج رفته بودند.
شاید بتوان گفت یکی از دلایلی که مردم به این پرنده علاقه دارند، همین است. از طرفی بهدلیل صدای به هم خوردن منقارهایشان حاجی تقتق نام گرفتهاند. یکی از شگفتیهای این پرندگان، تمایلشان به زندگی نزدیک انسانها است. این پرندگان ارتباط خوب و نزدیکی با انسانها پیدا کردهاند.
لکلک سانان
لکلک پرندهای بزرگ با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست است که آهسته به پرواز در میآید و در حال پرواز پاها و گردن را کشیده و اندکی رو به پایین نگه میدارد. آرام و کند راه میرود، نر و ماده هم شکل هستند و روی درختها، صخرهها یا ساختمانها آشیانه میسازند، لکلکها یک تیره از راسته لکلک سانان هستند که گونههای مختلفی دارند.
شرایط رفاهی مناسب برای لکلکها در روستا
اگر گردشگران طرفدار پرندهنگری و عکاسی از این موجودات دوستداشتنی باشند، روستای درهتفی جای مناسبی برای آنها خواهد بود. چراکه تعداد زیادی لکلک در این روستا انتظارشان را میکشند. اما چیزی که این روستا را قابل توجه کرده، این است که مردم خوشذوق روستا برای لکلکها شرایط رفاهی مناسبی ایجاد کردهاند. شرایطی که لکلکها بهراحتی بتوانند آشیانه بسازند و زندگی آسودهتری داشته باشند.
بستنیهای خوشمزه روستای درهتفی
دیدن لکلکها و آشیانهشان، تنها جاذبه روستای درهتفی نیست. این روستا بستنیهای بسیار خوشمزهای هم دارد که با شیر محلی درست میشود. این بستنی محلی میتواند کنار بازدید از حاجی تقتقها، خستگی گردشگران را رفع کند و خاطرهای خوب برایشان رقم بزند.
اقامت در روستای دره تفی
گردشگران برای اقامت در روستای لکلکها میتوانند از اقامتگاههای بومگردی مانند نشینگه بنار مریوان استفاده کنند. همچنین میتوانند در هتلها یا اقامتگاههای شهر مریوان بهویژه نزدیک دریاچه زریبار اقامت داشته باشند.
اقامتگاه بومگردی نشینگه بنار یکی از مجهزترین، بهترین و زیباترین اقامتگاههای بومگردی استان است که با هدف ارائه خدمات متفاوت و سنتی به مسافران و گردشگران ورودی به شهرستان ساخته شده است.
معماری این اقامتگاه کاملا سنتی و مختص فرهنگ هورامان و مریوان است، نمای بیرونی این اقامتگاه از کاهگل است.
نظر شما