همان طور که قابل پیش بینی بود هر چه به مهرماه امسال و موعد لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران طبق قطعنامه ۲۲۳۱ نزدیک می‌شویم فشارهای گوناگون و غیر قانونی آمریکا بر ایران و سایر کشورهای عضو برجام و شورای امنیت بیشتر می‌شود.

شوراي امنيت

 به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خراسان، در جدیدترین این اقدامات، هفته گذشته واشنگتن پیش نویس قطعنامه ای را در میان اعضای شورای امنیت توزیع کرد که بر اساس گزارش خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ کاخ سفید در این قطعنامه خواستار ادامه تحریم های تسلیحاتی ایران به شکل «نامحدود» شده است. آمریکا از همه کشورها می‌خواهد از فروش و انتقال مستقیم یا غیرمستقیم تسلیحات به ایران و از ایران به کشورهای دیگر خودداری کنند، مگر آن که کمیته شورای امنیت این اقدام را ۳۰ روز قبل از آن و به طور موردی تایید کرده باشد.

بلومبرگ در این گزارش نوشته است که پیشنهاد ایالات متحده روز دوشنبه دوم تیر و پس از آن ارائه شد که روسیه و چین، دو عضو دائمی دیگر شورای امنیت پیشاپیش اعلام کردند که از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران حمایت نمی‌کنند، زیرا آن‌ها دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را مقصر می‌دانند که به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای خارج شده است. گویا آمریکا در این پیش‌نویس به گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، مبنی بر این که منشأ حملات موشکی و پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی (آرامکو) در سال ۲۰۱۹ ایران بوده ، استناد کرده است.

در همین زمینه و پس از توزیع پیش نویس قطعنامه آمریکایی در شورای امنیت سازمان ملل، یک منبع آگاه ایرانی نیز به خراسان گفت که این قطعنامه با منشور سازمان ملل و قطعنامه ۲۲۳۱ که خود آمریکایی ها آن را تایید کرده اند، متناقض است و در شورای امنیت با مشکل مواجه خواهد شد ضمن این که روسیه و چین نیز به ایران گفته اند با قطعنامه مخالف هستند.

وی با بیان این که هنوز نتیجه قطعی آرا مشخص نیست افزود: عکس العمل اولیه اعضای شورای امنیت سرد بوده است. روسیه و چین دو هفته قبل نیز به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس رای منفی داده بودند.

همچنین مجید تخت روانچی نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل در توئیتی نوشت: آمریکا در خصوص تداوم تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران جلسه داشت و خواهان اتحاد شورا شد. بیانیه وزارت خارجه آمریکا در این زمینه هیچ اشاره‌ای به عکس العمل اعضای شورای امنیت نکرده است. شاید دلیل آن این باشد که اعضا به صورت جمعی خواستار اجرای کامل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شدند. 

کد خبر 525698

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha