به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادهاند که آیا ماسک و دستکش استفادهشده توسط فرد مبتلا به کوویدـ۱۹ باید خارج از خانه دور انداخته شود یا خیر؟
آنها میگویند: طبق اعلام مرکز کنترل پیشگیری از بیماریهای آمریکا، زبالههای تولیدشده توسط مبتلایان به کوویدـ۱۹ (اعم از دستکش، دستمال کاغذی و ماسک) مانند زبالههای تولیدشده توسط سایر مبتلایان به بیماریهای عفونی بوده و نوعی زباله بیمارستانی محسوب میشوند. مردم باید از توصیههای بهداشتی خاصی که متخصصان برای دفع صحیح ماسک و دستکشهای استفادهشده در نظر گرفتهاند پیروی کنند.
در وهله اول باید به این نکته توجه شود که دستکشها و ماسکهای استفادهشده توسط بیماران نباید به شکل مستقیم در سطلها و مخازن زباله کنار خیابانها انداخته شود. این زبالهها باید طبق دستورالعملهای ارائهشده توسط مراکز بهداشتی دور انداخته شوند تا افراد مسئول حمل و جابهجایی و همچنین بازیافت زباله در معرض آلودگی قرار نگیرند.
طبق توصیههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری اروپا، یک کیسه زباله جداگانه باید در اتاق بیمار قرار بگیرد. دستمال کاغذی و ماسک پس از استفاده باید بلافاصله در این کیسه زباله انداخته شوند.
کیسه زباله قبل از خارج شدن از اتاق بیمار باید محکم بسته شود و به طور مداوم تعویض شود. هیچگاه نباید کیسه زباله موجود در اتاق بیمار را در یک کیسه دیگر خالی کرد. اگر چند کیسه زباله پر شده در اتاق بیمار وجود دارد، همه آنها میتوانند با هم در یک کیسه زباله تمیز قرار گیرند.
این کیسههای بستهشده میتوانند در سطل زباله معمولی انداخته شوند. در حال حاضر، هیچگونه احتیاط خاصی برای دفع این کیسهها وجود ندارد و طبق قوانین عادی و جاری مربوط به دفع پسماندها به آنها پرداخته میشود.
پس از جابهجا کردن کیسهها، شستن کامل دستها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونیکنندههای حاوی الکل ضرورت دارد.
نظر شما