به گزارش همشهری آنلاین به نقل از space.com کاوشگر امید در ساعت ۶:۵۸ دقیقه بامداد روز دوشنبه ۲۰ ژوئیه (۳۰ تیر) به وقت ژاپن بر فراز یک موشک H-IIA از مرکز فضایی تانگاشیما در ژاپن به فضا پرتاب شد.
اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود این سفینه ۲۰۰ میلیون دلاری در اوائل سال ۲۰۲۱ به به مدار سیاره سرخ خواهد رسید و دست کم برای یک سال مریخی (اندکی کمتر از دو سال زمینی) از بالا این سیاره را بررسی خواهد کرد.
این ماموریت که «ماموریت مریخ امارات» نامیده شده است، درک مشروحتر و جامعتری از جو این سیاره به دست خواهد داد. آنچه رسیدن به این هدف را امکانپذیر خواهد کرد مدار منحصربهفرد این سفینه بر روی خط استوای مریخ است که چشمانداز جدیدی به جو نازک و مملو از دیاکسید کربن مریخ فراهم میآورد.
کاوشگر امید تنها سفینهای نیست که در این تابستان به سوی مریخ پرتاب خواند شد. چین قصد دارد در ۲۳ ماه ژوئیه سفینه تیانون-۱ را که شامل یک مدارگرد، یک مریخنشین و یک مریخگرد است به سوی این سیاره بفرستد.
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) هم مریخنورد «پایداری» (Perseverance) در ۳۰ ژوئیه به فضا پرتاب خواهد کرد تا نمونههای از خاک مریخ را به کره زمین بازگرداند.
نظر شما