به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه امروز اول مرداد هیات دولت با بیان اینکه دولت مسأله ازدواج و تشکیل خانواده را بسیار مهم می داند، اظهار کرد: تسهیلات بهتری در زمینه وام ازدواج یعنی ۳۰هزار میلیارد تومان پرداخت شد. امسال هم همین رقم پرداخت می شود، دو گام مهم در زمینه مستاجرین برداشتیم; اجاره روند صعودی غیرمنطقی پیدا کرده بود که برای آن سقف تعیین کردیم.
وی ادامه داد: اقدام دیگری که بزودی اجرا می شود، دادن ودیعه از سوی بانک به مستاجرین است، دولت برای آنهایی که دارای حقوق ثابت هستند مثل کارگران و کارمندان و خانواده هایی که تحت حمایت کمیته امداد یا بهزیستی هستند وام در نظر گرفته؛ ۵۰میلیون تومان در تهران، در شهرهای بزرگ ۳۰میلیون و شهرهای کوچکتر ۱۵میلیون تومان با سود۱۳ درصد که وام می توانند بگیرند. که بعد از پایان اجاره، اصل پول را باید به بانک برگردانند.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه در پاییز همسان سازی حقوق بازنشستگان را عملیاتی می کنیم، افزود: دولت ۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کرد که ین بدهی در ۱۴سال ایجاد شده بود.
وی همچنین گفت: باید برای شرایط بازار و گرانی ها چاره اندیشی کرد و بانک مرکزی در حال تلاش برای متعادل سازی قیمت ارز است. صادرکنندگان باید ارز را به سامانه نیما عرضه کنند که این کار شروع شده است. باید کاری کنیم که از ارز خود در کشورهای دیگر استفاده کنیم. حداقل سه کشور در روزهای اخیر اقدام خوبی انجام داده اند و بر این اساس باید شاهد قیمت بهتر ارز در روزهای آینده باشیم.
روحانی خاطرنشان کرد: یک وزارت خانه قادر نیست صنعت، معدن و بازرگانی را در شرایط سخت تحریم اداره کند، ما بیش از سه سال منتظر تصمیم مجلس برای تفکیک وزارتخانه صمت هستیم. باید روند چرخه کالا به صورت آنلاین اعلام شود. باید اطلاعات در این زمینه به روز باشد. باید مشخص باشد ارز چگونه در حال چرخش است. باید نظارت دقیق بر صادرات و واردات انجام شود تا قیمت ارز و اجناس متعادل شود. شرکت های دولتی حق ندارند، کالاها را گران تر از قیمت مصوب بفروشند. نباید اجازه دهیم که با کاغذبازی و مقررات گذشته، مردم تحت فشار قرار گیرند.
روحانی با بیان اینکه راه باقی مانده ما در مبارزه با کرونا بیشتر از آنی است که از آن عبور کرده ایم، گفت: پیش بینی های دقیق علمی این است که بستری ها در ماه های آینده در بیمارستان بیشتر از ماه های گذشته خواهد بود و ما باید خود را به لحاظ امکانات پزشکی آماده کنیم. پیش بینی می شود بار این بیماری سنگین تر شود. داروی قطعی برای کرونا وجود ندارد، ولی در روزهای پیش رو از یک دارو که کمک کننده است، استفاده می شود.
وی اضافه کرد: باید بدانیم راه طولانی پیش روی ما است و هیچ راهی نداریم جز این که آداب و رسوم خود را عوض کنیم. نمی شود با این بیماری جنگید، ولی برای مراسم عروسی یا عزا همه اقوام را دعوت کرد. شستن دست و استفاده از ماسک توصیه می شود. مردم در هفته های اخیر خیلی بهتر همکاری کردند.شعار مقاومت و بهداشت و معیشت باید گفتمان ما را تشکیل دهد. ما باید در برابر فشار خارجی مقاومت کنیم، بهداشت را مراعات کرده و معیشت مردم را تامین کنیم.
نظر شما