چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۸۷ - ۰۹:۳۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: شهردار تهران گفت: نباید به موضوع بافت فرسوده نگاه اقتصادی داشت.

دکتر محمدباقر قالیباف در جلسه تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران‌، گفت: این ظلم است که ما در شهرداری به موضوع بافت فرسوده نگاه اقتصادی پیدا کنیم و شهرداری نه تنها نباید از این موضوع منفعت مادی ببرد بلکه باید برای انگیزه دادن در جاهایی از حق و حقوق خود بگذرد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری تهران، شهردار تهران با اعلام این مطلب افزود: قبلا بارها بر این موضوع تاکید کرده‌ام و این فرهنگ در شهرداری جا افتاده و اعضای شورای اسلامی شهر تهران هم بر این امر صحه گذاشته‌اند که نباید به موضوع بافت فرسوده نگاه اقتصادی داشت.

وی با بیان اینکه هیچ دستاوردی در بافت فرسوده برای ما مهمتر از این مسئله نیست، تصریح کرد: مهمترین منفعتی که شهرداری و شهر تهران از این موضوع می‌برد ارتقای کیفیت زندگی در حاشیه شهر است و همین که وارد یک محیط در جنوب شهر شویم و احساس کنیم که مردم در آن منطقه در حد و اندازه قابل قبول زندگی می‌کنند مهمترین ثروتی است که ما به دست آورده‌ایم که این حتما یک ثروت عظیم مادی برای جنوب شهر به وجود می‌آورد و فاصله شمال و جنوب شهر را کاهش می‌دهد.

قالیباف در ادامه از عدم تغییر در سیاست‌ها و اهداف سازمان نوسازی شهر تهران خبر داد و گفت: ما با همان سیاست‌، اهداف و رویکردی که کار را در این مجموعه شروع کردیم با اتکا به انسجام و توان بیشتر و همچنین بهره‌گیری از نیروهای جدید و مجرب و علمی تلاش می‌کنیم تا تمام آن اهدافی که دنبال می‌کردیم عینیت بخشیم و در شهر تهران پیاده سازی کنیم.

وی افزود: مقوله بافت فرسوده و بحث سازمان نوسازی از همان روز نخستی که توفیق خدمت در شهرداری تهران را پیدا کردم به عنوان یک دغدغه در ذهنم بود و شاید این به خاطر سابقه ذهنی بود که از قبل نسبت به بافت فرسوده داشتم.

شهردار تهران ادامه داد: در سوابق مدیریتی افراد هرکس یک ذائقه‌ای دارد و در جایی متمرکز می‌شود اما در شهرداری‌های گذشته بافت فرسوده به عنوان یک دغدغه شهردار مدنظر نبوده و وقتی به گذشته نگاه کردم ندیدم به طور جدی در خصوص بحث بافت فرسوده تصمیم و کار سنگینی را آغاز کنند.

قالیباف سپس به دوران فرماندهی خود در نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: در آن دوره به خاطر نوع مسئولیتم ناگزیر بودم لایه‌های زیرین جامعه را با دقت ببینم. در این نگاه وقتی بحث حاشیه، حاشیه‌نشینی و محرومیت و مشکلاتی که در حوزه حاشیه و مخصوصا در جنوب شهر و حتی در نقاطی از شمال شهر دیده می‌شد زندگی را به کام انسان تلخ می‌کرد. به همین دلیل وقتی وارد مجموعه شهرداری شدم به دکتر عندلیب گفتم که واقعا باید با انگیزه جبهه به پای کار بیاید زیرا باید از طرفی مشکلات و مسایل اجرای کار را حل می کردیم و از سوی دیگر این فرهنگ و توجه را ایجاد می‌کردیم.

شهردار تهران با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی و موضوعات خفته و عمیقی در بحث بافت فرسوده وجود داشت، گفت: مردم حق و حقوقی دارند و ما هم نسبت به آنان وظیفه و تکلیفی داریم که باید به خوبی آن را انجام دهیم.

وی گفت: رنگ کردن، گل کاشتن، چاله پر کردن و جمع آوری زباله حتما بخشی از کار امروز ماست ولی کار اساسی و اصلی ما نیست. حتی طرح‌های جهادی که قبلا انجام می‌دادیم امروز همان طرح‌های موضوعی و موضعی است که تعریف کردیم. البته کاری که ما در حوزه طرح های موضوعی و موضعی تعریف کردیم جاهایی رویکردهایش با طرح‌های موضعی و موضوعی طرح‌های جامع با هم متفاوتند. ما در شهرداری بر این باور شدیم که نوع کارها را 2 طبقه و کلاس بالاتر ببریم  تا اثرات عمیق‌تر و درازمدت‌تری در شهر بگذارد.

قالیباف افزود: یکی از طرح‌های موضوعی و موضعی که هم در طرح جامع و هم برای ما موضوعیت دارد بحث بافت فرسوده است.

وی با بیان اینکه شهرداران مناطق باید دغدغه بافت فرسوده داشته باشند، گفت: همانطور که یکی از آیتم‌های بررسی عملکرد شهرداران مناطق میزان درآمد است، یکی از آیتم‌های مهم بررسی عملکرد شهرداران مناطق در سال 87 میزان پیشرفت در بحث بافت فرسوده است و این موضوع باید برای شهرداری‌، مردم و بخش خصوصی هم دغدغه باشد. هر کدام از آنان منفعت خود را می‌برند اما باید احساس کنند که کاری که انجام می‌دهند کار مقدس و خیری است.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به هرحال در همه شهرداری نگاه و رویکردمان به تعبیری رویکرد اصل چهل و چهاری است یعنی باید تلاش کنیم تا بخش خصوصی را در مجموعه شهرداری رونق دهیم و هرکاری را که مردم و بخش خصوصی می‌توانند انجام دهند به شهرداری نیاوریم.

وی افزود: رویکرد اصل چهل و چهاری باید بر همه امورات حاکمیتی در مجموعه شهرداری به عنوان یک دولت شهر، دولت محلی و نهادی که شهر را اداره می‌کند حاکم شود.

به گفته قالیباف ما باید بستر سازی کنیم ، موانع را برداشته و تسهیل کننده باشم تا مردم کار را خودشان انجام دهند.

وی در ادامه گفت: یکی از جهت‌هایی که سرمایه گذاران در کشور از آن نگرانی دارند در کلان بحث تغییر قانون و ضوابط است. تغییر مدیران نیز یک نگرانی دیگر است که یکی از کارهای ما باید این باشد که نشان دهیم اگر مدیری تغییر می‌کند در هیچ رویکرد ما کوچکترین تغییری حاصل نمی‌شود زیرا اولین خواسته سرمایه گذار امنیت در سرمایه‌اش است.

شهردار تهران با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذار و اطمینان دادن به او و مردم از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: چیزی که می‌تواند بزرگترین آسیب باشد بحث مربوط به سلامت کار در مجموعه است و مدیران باید با حساسیت به این توجه کنند که کار درست، سالم و رعایت قوانین و ضوابط  درست انجام شود و پلشتی در مجموعه کاری وارد نشود.

وی افزود: حتما نظارت و بازرسی‌ها در برخی مواقع سرعت کار را می‌گیرد اما باید سرعت، دقت و صحت در کارها رعایت شود و اگر هر کدام از اینها را فدای دیگری کنیم نشان می‌دهد که مدیر خوبی نیستیم.

قالیباف ادامه داد: بحث بافت فرسوده و کار سازمان نوسازی قبل از اینکه یک کار فنی و اقتصادی باشد کاملا یک کار اجتماعی است و ما نباید به این بخش که با روح و روان شهروندان سروکار دارد بی‌توجهی کنیم.

شهردار تهران افزود: این کار یک کار اجتماعی و میدانی است و باید به صورت چهره به چهره پیش رود مخصوصا از سوی هیات‌های عاملی که در مناطق تشکیل شدند و خود مناطق، نواحی و محلات و در همه ابعاد. در بخشی از کار هم باید فرهنگ سازی، اعتماد‌سازی ، آموزش به مردم و بالا بردن سطح آگاهی آنان انجام شود که این با پشت میز نشستن انجام نمی شود و کار میدانی می‌خواهد.

به گفته شهردار تهران محله‌ای کارش به نتیجه می‌رسد که مدیر آن محله همه اهالی محل را به اسم بشناسد و با روحیات آنان آشنا باشد. مطمئن باشید اگر این اتفاق بیفتد کار بافت فرسوده پیش می‌رود. این مردم به خاطر استضعاف اقتصادی و نداشتن آگاهی لازم نسبت به این کار به این سمت نمی‌آیند.

در این مراسم مهندس فریدون درویش زاده به عنوان مدیرعامل جدید سازمان نوسازی شهر تهران معرفی شد و از زحمات دکتر عندلیب مدیرعامل پیشین این سازمان قدردانی به عمل آمد.

کد خبر 53408

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز