چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده برخی از مدیران سابق بانک مرکزی دیروز برگزار شد. پرونده‌ای که ۲۸ متهم دارد و یکی از دلایل اهمیت آن، حضور امید اسدبیگی است؛ مدیرعامل نیشکر هفت‌تپه که در این پرونده به عنوان متهم ردیف اول و به اتهام «پرداخت رشوه‌های متعدد به مدیران بانک مرکزی، بانک کشاورزی و وزارت صمت» محاکمه می شود.

چهارمین دادگاه مدیران بانک مرکزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق، چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده برخی از مدیران سابق بانک مرکزی دیروز در حالی برگزار شد که در این دادگاه رشوه ۲۰۰هزار دلاری در کوله‌پشتی و در حضور کارکنان بانک مطرح شد. در این جلسه دادگاه، متهم صالحی، از مدیران سابق بانک مرکزی و وکیلش در این دادگاه به دفاع از خود پرداختند و در مقابل نماینده دادستان متهم صالحی را به دروغ‌گویی متهم کرد.

از دادگاه اصرار از صالحی انکار

قاضی مسعودی‌مقام در ابتدای چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده برخی از مدیران سابق بانک مرکزی، از متهم صالحی خواست در جایگاه قرار گیرد. متهم صالحی درباره رشوه ۲۰۰هزاردلاری گفت: درباره رشوه ۲۰۰‌هزاردلاری هم باید بگویم این مبلغ ۱۱۰ هزار دلار بوده و در زمانی که ارز مسافرتی ۱۰ هزار دلار بوده است. او برای ۱۱ نفر ۱۱۰ هزار دلار گرفته و این کار به‌صورت قانونی بوده است.

شاه‌محمدی، نماینده دادستان درباره رشوه ۲۰۰‌هزاردلاری اظهار کرد: شهریار دربانی مدعی است که ۲۰۰ هزار دلار به صالحی پرداخت کرده است، متهم صالحی می‌گوید ریت ارز قابل تغییر نبوده است؛ اما این موضوع از مسئولان بانک مرکزی نیز قابل استعلام است که ریت ارز در اتاق ارزی قابل تغییر است، متهم صالحی یک ۲۰۰ هزار دلار از دربانی دریافت کرده و این جدای از ۲۰۰ هزار دلار دیگر است. نماینده دادستان ادامه داد: این دوهزاردلاری که صالحی به‌صورت رشوه دریافت کرده در یک کوله‌پشتی بوده است، در روزی که دربانی این ۲۰۰ هزار دلار را به صالحی داده، کارمندش نیز حضور داشته است. جالب اینجاست زمانی که دربانی تعداد کارمندانش را معرفی می‌کرده است، یک نفر را از قلم می‌اندازد و این موضوع از چشم ضابطان دور نمی‌ماند و پس از تحقیق و بررسی متوجه می‌شوند یک فرد یا یک کارمند در لیست اعلامی کم است. جالب است مشخص می‌شود که همان یک نفر فردی بوده است که در زمان پرداخت ۲۰۰ هزار دلار در یک کوله‌پشتی به‌همراه دربانی بوده است.

 پخش فیلم رشوه‌گیری در دادگاه

در ادامه جلسه دادگاه فیلم مواجهه صالحی و دربانی درخصوص تغییر نرخ ارز پخش شد. دربانی در این فیلم از پرداخت ۲۰۰ هزار دلار به صالحی می‌گوید و صالحی در این فیلم تأیید می‌کند از دربانی ۲۰۰ هزار دلار گرفته است. دربانی در این فیلم می‌گوید این ۲۰۰ هزار دلار را به این خاطر به صالحی دادم که مدیونش نباشم؛ چراکه ریت‌هایی که در بانک مرکزی جابه‌جا می‌کردند، به نفع ما بود. در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان اظهار کرد: یکی از کارمندان صالحی می‌گوید من این ۲۰۰ هزار دلار را از فردی که کارمند دربانی است، دریافت کردم. همچنین دربانی در اظهاراتش می‌گوید من به اکراه و به‌واسطه تحت‌فشاربودن از سوی صالحی این ۲۰۰ هزار دلار را پرداخت کردم.

 صالحی: رشوه هم گرفته باشم، با ارز غیرمرغوب برگردانده‌ام

در ادامه جلسه دادگاه متهم صالحی اظهار کرد: کارگزاران درهم و دلار وارد کشور می‌کنند و در مقابل اسعار غیرمرغوب بانک مرکزی مانند لیر ترکیه یا وون کره یعنی اسعاری را که به درد بانک مرکزی نمی‌خورد، می‌گیرند. حواله‌های کارگزاران در کشورهای مختلف مانده است؛ بنابراین این فرایند هیچ ارتباطی به ریال ندارد و من حتی اگر بر فرض محال رشوه هم گرفته باشم، ارز غیرمرغوب پرداخته‌ام. نماینده دادستان گفت: آقای صالحی بحث ما گران‌خریدن ارز از جانب شماست و اینکه شما در قبال آن چه چیزی را پرداخته‌اید، بحث ما نیست.

 گروکشی در ترکیه

نماینده دادستان در ادامه اظهارات حسین‌زاده را قرائت کرد و گفت: حسین‌زاده گفته است که صالحی از من تقاضای یک‌میلیون دلار برای سرمایه‌گذاری در بورس کرد و من گفتم این پول را ندارم و شرکای ما در ترکیه باید آن را انجام دهند. صالحی به ترکیه رفت و در آنجا شرکای ترکیه به من گفتند اگر به صالحی پول ندهی، صالحی کار ما را در بانک مرکزی گیرمی‌اندازد و مبلغ سه‌میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به حساب صالحی واریز کردیم و قرار شد دو ماه بعد آن را بپردازد اما بعد صالحی گفت که ضرر کرده است و ۵۰۰ میلیون از آن را کسر و مابقی را ماه‌ها بعد پرداخت کرد.

نماینده دادستان تأکید کرد: به خاطر همین می‌گویم صالحی اتاق معامله ارزی دیلینگ روم را گردنه اخذ وجوه از کارگزاران ارزی کرده بوده است. در ادامه جلسه دادگاه برخی از اظهارات حسین‌زاده پخش شد که در آن حسین‌زاده می‌گفت سه‌میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در سه فقره به حساب شخصی صالحی واریز کردیم. در ادامه صدای پخش‌شده در دادگاه صالحی پیشنهاد دونرخی را به حسین‌زاده داد؛ به‌این‌صورت که ساعت ۱۱ نرخ را می‌بندیم، اگر تا ساعت یک بالا رفت، نرخی که در ساعت یک توسط او اعلام می‌شد در نظر گرفته می‌شد و مابه‌التفاوت نرخ اعلامی ۱۱ تا یک به‌صورت ۵۰-۵۰ تقسیم می‌شود. در بخش دیگری از این جلسه نماینده دادستان خطاب به وکیل متهم صالحی گفت: صالحی دروغ بیان می‌کند ولی حواسش نیست که در جلسات قبل چه گفته است، او فراموش‌کار شده است.

حسین‌زاده نیز خودش می‌گوید صالحی دروغ می‌گوید، او مکررا می‌گوید صالحی دروغ می‌گوید؛ صالحی یک‌میلیارد و ۲۰۰ از حسین‌زاده بابت تغییر ریت ارز گرفته است. حسین‌زاده گفته است سود ما دومیلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است که ۵۰ درصد آن یعنی یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بابت تغییر نرخ ارز به صالحی پرداخت شده است.موارد دیگری مانند وجود خودروهای بی‌ام‌و و رشوه‌گیری با هماهنگی دیگر متهمان نیز طرح موضوع شد که البته صالحی و وکیل او این اتهامات را رد کردند.


ماجرای کوله‌پشتی که حاوی ۲۰۰ هزار دلار رشوه بود

بی‌ام‌دبلیوی ۷۳۰ به‌جای بنز اس۵۰۰

گزارش اعتماد را هم از چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده برخی از مدیران سابق بانک مرکزی بخوانید: چهارمینجلسه رسیدگی به پرونده برخی از مدیران سابق بانک مرکزی دیروز برگزار شد. پرونده‌ای که ۲۸ متهم دارد و یکی از دلایل اهمیت آن، حضور امید اسدبیگی است؛ مدیرعامل نیشکر هفت‌تپه که در این پرونده به عنوان متهم ردیف اول و به اتهام «پرداخت رشوه‌های متعدد به مدیران بانک مرکزی، بانک کشاورزی و وزارت صمت شامل یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وجه نقد، ۱۰۰ سکه تمام بهار آزادی و ۱۲ هزار دلار امریکا به متهم محسن صالحی و ۸۰۰ سکه تمام بهار آزادی به متهم سیدرسول سجاد و همچنین پرداخت رشوه به متهم فرشاد طالبی به میزان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وجه نقد و ۵۰ هزار دلار امریکا» محاکمه می‌شود.

اولین جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده ۲۱ تیرماه برگزار شد و طول ۱۷ روز گذشته ۲ جلسه دیگر این دادگاه هم برگزار شد و در ادامه رسیدگی‌ها به این پرونده، دیروز چهارمین جلسه آن برگزار شد. نشستی که در آن پرده از پرداخت رشوه ۲۰۰ هزار دلاری در یک کوله‌پشتی برداشته شد.

ابتدای این جلسه دادگاه که ریاست آن را قاضی مسعودی‌مقام برعهده دارد، متهم محسن صالحی برای ارایه توضیحاتی در جایگاه قرار گرفت. او موضوع دریافت ۵۰۰ میلیون تومان از سیفی را رد کرد و گفت: «در لایحه دفاعیه‌ام که توسط وکیلم تقدیم می‌شود، گفته‌ام که او به حساب دختر و همسرش ۲ کد بورسی به مبلغ هرکدام ۲۵۰ میلیون تومان باز کرد. این را هم باید بگویم که بر اساس قانون بورس و قانون کشور فردی که کد بورسی گرفته باشد، شخص ثالث نمی‌تواند در آن تصرفی داشته باشد و این موضوع ۵۰۰ میلیون تومان کاملا کذب و بی‌اساس است.» این متهم همچنین درباره دریافت رشوه ۲۰۰ هزار دلاری هم مدعی شد که این مبلغ ۱۱۰ هزار دلار بوده و مربوط به زمانی که ارز مسافرتی ۱۰ هزار دلار بوده است. او برای ۱۱ نفر، ۱۱۰ هزار دلار دریافت کرده و این کار را هم به صورت قانونی انجام داده است.

ادعاهای متهم صالحی با واکنش نماینده دادستان مواجه شد. او با بیان اینکه «صالحی ما را ناآگاه فرض می‌کند»، گفت: «سوال ما این است آیا شما مجوز سبدگردانی داشتید؟ نه شما نداشتید، شما پرتفوی فرد دیگری را مدیریت می‌کردید. صالحی می‌گوید من سیفی را در روز به اتاق ارزی راه نمی‌دادم. بله درست است او در طول روز راه نمی‌داده است، به علت اینکه شب‌ها در فضای مجازی از موهباتی که صالحی برای او فراهم می‌کرده است، استفاده ناصحیح می‌برده است.» شاه‌محمدی درباره رشوه ۲۰۰ هزار دلاری هم چنین توضیح داد: «شهریار دربانی مدعی است که ۲۰۰ هزار دلار به صالحی پرداخت کرده است، متهم صالحی می‌گوید ریت ارز قابل تغییر نبوده است؛ اما این موضوع از مسوولان بانک مرکزی هم قابل استعلام است که ریت ارز در اتاق ارزی قابل تغییر است، متهم صالحی یک ۲۰۰ هزار دلار از دربانی دریافت کرده و این جدا از ۲۰۰ هزار دلار دیگر است.»

به گفته نماینده دادستان، ۲۰۰ هزار دلاری که صالحی به صورت رشوه دریافت کرده، در یک کوله‌پشتی بوده است، در روزی که دربانی این ۲۰۰ هزار دلار را به صالحی داده، کارمندش هم حضور داشته است. جالب اینجاست زمانی که دربانی تعداد کارمندانش را اعلام می‌کرده، یک نفر را از قلم می‌اندازد و این موضوع از چشم ضابطان دور نمی‌ماند و پس از تحقیق و بررسی متوجه می‌شوند که یک کارمند در لیست اعلامی کم است و جالب اینکه همان یک نفر، فردی بوده که زمان پرداخت ۲۰۰ هزار دلار در یک کوله‌پشتی، همراه دربانی بوده است.

در ادامه چهارمین جلسه دادگاه و در راستای اظهارات نماینده دادستان، ویدیویی از مواجهه صالحی و دربانی درباره تغییر نرخ ارز پخش شد. دربانی در این ویدیو از پرداخت ۲۰۰ هزار دلار به صالحی می‌گوید و صالحی نیز تایید می‌کند که از دربانی ۲۰۰ هزار دلار دریافت کرده است. دربانی همچنین می‌گوید این ۲۰۰ هزار دلار را به این خاطر به صالحی دادم که مدیونش نباشم؛ چرا که به‌گفته او، ریت‌هایی که در بانک مرکزی جابه‌جا می‌کردند به نفع آنها بوده است.

ماجرای خانه خیابان فرشته و بنز اس۵۰۰

در بخش دیگری از دادگاه، نماینده دادستان گفت: «صالحی می‌گوید که به من خانه در خیابان فرشته و بنز اس۵۰۰ پیشنهاد کردند و من نپذیرفتم. بله آقای صالحی شما نپذیرفتید اما بی‌ام‌دبلیو ۷۳۰ را گرفتید؛ آقای صالحی شما در جلسات سابق گفتید کارگزاران به دلیل تخصصم، نزد من می‌آمدند، اما امروز گفتید که کارگزاران می‌خواستند من را حفظ کنند؛ بالاخره معلوم نشد کارگزاران می‌خواستند شما را به عنوان مسوول اتاق معاملات ارزی حفظ کنند یا اینکه صرفا به سبب تخصص شما نزد شما می‌آمدند؟!»

متهم صالحی درباره موضوع دریافت خودروی بی‌ام‌دبلیو گفت که زمان توقیف خودرو، سند بی‌ام‌دبلیو به نام من و شوهر خواهرم نبود و آن خودرو به اعتبار آل‌علی خریداری شده بود و سندش به نام شوهر خواهرم زده شده و ما سند را برگرداندیم. متهم صالحی مدعی شد که تاریخ بازگرداندن سند خودرو بی‌ام‌دبلیو مربوط به زمان پیش از تشکیل پرونده قضایی و احضار او بوده است. ادعایی که قاضی به آن واکنش نشان داد و خطاب به متهم صالحی متذکر شد: «شما شهریورماه ۹۷ احضار شدید اما مطابق با سندی که خودتان ارایه دادید، مشخص می‌شود که مهرماه ۹۷ سند خودرو را برگرداندید؛ بنابراین مشخص می‌شود که مقدم بر این نقل و انتقالات، احضار شما صورت گرفته است.»

در این جلسه دادگاه توضیحات دیگری از سوی متهم صالحی، وکیلش و نماینده دادستان مطرح شد و در نهایت قاضی مسعودی‌مقام ختم جلسه رسیدگی را اعلام کرد.

کد خبر 535715

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
    4 1
    وای برسرآن رئیس بانکی که زیر دستانش 200هزار 200هزاردلارجابجامیکنند .
  • IR ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۹
    3 0
    پشت همه اینها به کسی گرم است .
  • ناشناس IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
    0 0
    بايد تمام مفسدان اقتصادى به اشد مجازات برسند. فقط اعدام تابته اگر دادگاهها نفوذ ناپذير باشند