به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا روزنامه حرییت گزارش داده است، فدراسیون ناشران ترکیه به روزنامه ملیت گفت که حدود ۶۰ میلیون کتاب در ماه جولای در ترکیه منتشر شده است.
مونیر اوستون، رئیس این فدراسیون گفت که این رقم تصادفی نیست و ترکیه کتاب میخواند. حدود ۶۰ میلیون کتاب در طی این بازه زمانی چاپ شده و این بدان معنی است که برای هر فرد در این کشور ۵ کتاب آموزشی و ۵ کتاب فرهنگی منتشر است.
او خاطرنشان کرد که علت افزایش تقاضا برای خرید کتاب در این زمان بیشک شیوع پاندمی است «زمانی که سال ۲۰۲۰ را با این بیماری همهگیر شروع کردیم کاملا ناامید بودیم. اما بعد یکباره تقاضا برای کتاب زیاد شد که بسیار فراتر از حد انتظارمان بود.»
رئیس فدراسیون ناشران ترکیه با اشاره به انتشار رو به رشد کتاب بعد از سال ۲۰۱۱ افزود: «در سال ۲۰۱۱ ما ۲۸۹ میلیون کتاب منتشر کردیم که این رقم در سال ۲۰۱۹ به ۴۲۹ میلیون کتاب رسید که البته کتابهایی مدرسهای که توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه میشوند جزو این کتابها نیست.»
کنان کوجاتورک، رئیس انجمن ناشران نیز با بیان دیدگاه خود درباره فروش کتابها گفت: «حدود ۶۰ درصد از ۶۰ میلیون از کتابهای تازه منتشر شده کتابهای کمک تحصیلی برای دانشآموزان مدارس ابتدایی و دبیرستان است و مابقی به متون فرهنگی مانند رمان و داستان مربوط میشود که نسبت به ماه جولای سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشتهایم و انتشار ۶۰ میلیون کتاب در یک ماه نوید نتایج امیدوارکنندهای را میدهد.»
هالوک هکون، مدیر انتشارات Kırmızı Kedi نیز گفت شیوع کوید ۱۹ در افزایش فروش کتاب در ترکیه بیتاثیر نبوده است. او همچنین بر محبوبیت کتابهای نجیب محفوظ و ژوزه ساراماگو در میان مردم ترکیه در دوران قرنطینه اشاره کرد.
زینب سوده، سرویراستار انتشارات ترکیهای Taze Kitap نیز گفت در دوران پاندمی بیشتر از کتابهای داستانی، کتابهایی که حاوی فعالیت خاصی باشد منتشر کردیم. وقتی کشور روز به روز به سمت آموزش آنلاین پیش رفت خانوادهها نیز بیشتر کتابهای ادبیات کودک غیرداستانی را برای خرید انتخاب کردند.
نظر شما