به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خراسان، ۵۶ میلیون ایرانی در خطر فرونشست زمین قرار دارند و آن طور که مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است، بروز این خطر دو علت مهم دارد: «خشکسالیهای ممتد چندین ساله در کشور»، «استحصال بیرویه آبهای زیرزمینی». این دو اتفاق شرایطی را رقم زده که حالا ۱۸ استان کشور در خطر فرونشست زمین قرار گرفتهاند.
بر اساس اعلام علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، استانهای دربردارنده پهنههای با خطر بالای فرونشست زمین به ترتیب گسترش، شامل اصفهان، تهران، کرمان، خراسان رضوی، البرز، فارس، یزد، همدان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، زنجان، قم، اردبیل، کردستان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی و کرمانشاه هستند.
بر اساس مطالعات انجام شده، استان اصفهان با ۳۱ شهر واقع بر پهنههای با خطر بالای فرونشست زمین در ردیف اول از نظر سکونتگاههای شهری است که بیشترین زون فرونشست را دارد و بعد از آن استانهای تهران با ۳۰ شهر، کرمان با ۲۵ و خراسانرضوی با ۲۴ شهر رتبههای بعدی را از منظر این مخاطره به خود اختصاص دادهاند. از نظر تعداد جمعیت شهری نیز استانهای تهران، خراسانرضوی، اصفهان، البرز، کرمان و قم، هرکدام با جمعیتی بالای یک میلیون نفر در ردیف استانهای با ریسک جمعیتی بالای در معرض خطر فرونشست زمین قرار دارند.
حالا اگر طبق این آمار، تمام شهرهای این ۱۸ استان را در شمار شهرهای در معرض خطر در نظر نگیریم و رقمی حدود ۶ میلیون را از عدد ۵۶ میلیون کم کنیم بازهم عدد نهایی یعنی ۵۰ مییلیون ایرانی در معرض خطر فرونشست شهرها قراردارند.
- مقاومت ساختمانها چگونه است؟
حتما یکی از معیارها برای در امان بودن از خطر فرونشست زمین و آسیب دیدگی کمتر ساختمانها، اسکلت ساختمان است اما قطعا آن هم نمیتواند امنیت کامل را به ارمغان بیاورد. بر اساس آخرین آمار سرشماری کشور در ۳۱ استان، جمعیتی برابر با ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر زندگی میکنند که این جمعیت در ۱۳ میلیون و ۵۹ هزار و ۵۲۲ واحد مسکونی دارای اسکلت و ۹ میلیون و ۷۰۲ هزار و ۸۱۵ نفر در واحدهای فاقد اسکلت ساکن هستند که استان تهران دارای بیشترین جمعیت و تراکم جمعیتی به دلیل قرار داشتن شهر تهران در آن است.
نظر شما