به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خراسان، اوضاع داخلی لبنان، لحظه به لحظه پیچیدهتر میشود؛ خبرهای دیروز این کشور حول محور ادامه اعتراضات خیابانی و استعفای کابینه حسان دیاب نخست وزیر لبنان بود آن هم در شرایطی که این کشور برای خروج از بحران ناشی از انفجار بندر بیروت در هفته گذشته اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز به همدلی، همبستگی و آرامش و مشارکت جمعی احزاب و گروههای سیاسی و نهادهای مردمی دارد.
حالا انفجار بندر بیروت علاوه بر خسارت ۱۵ میلیارد دلاری و بیش از ۲۰۰ کشته و ۷۰۰۰ زخمی، یک دولت را نیز سرنگون کرده است. تجمع معترضان در برابر ساختمانهای وزارتخانههای امور خارجه، اقتصاد، محیط زیست، انرژی و مجمع بانکهای لبنان و... از این منظر ارزیابی میشود. اما باید دانست امکان اقدامات تحریک آمیز از جانب محافل غربی و صهیونیستی که مشکوک به دست داشتن در انفجار بیروت هستند - با نقش آفرینی جریانهای وابسته داخلی - برای سود جستن از انفجار بیروت در تسویه حسابهای گروهی و جناحی و تضعیف مقاومت در این کشور وجود دارد. اکنون نیز گزینهای که بیشترین شانس را داشته باشد سعد الحریری است چراکه مورد حمایت کامل جریان ۱۴مارس بوده و از این بابت مانعی بر سر راه او نیست.
لبنان در اختیار سران سه جریان اصلی است: مسیحیان مارونی، سنیهای عمدتا تحت رهبری حریری و مورد حمایت عربستان و شیعیان تحت رهبری حزب ا... مورد حمایت ایران. این در حالی است که در ادامه تلاش غرب برای دخالت مستقیم در اداره لبنان، ارتش فرانسه یگان رزمی - مهندسی از واحدهای مزدوران خارجی و انگلیس نیز یک کشتی رصد وضعیت مناطق ساحلی و زیردریایی را به سواحل لبنان اعزام کرده است.
تحرکاتی که نشان میدهد اروپا به سرعت در حال بهرهبرداری سیاسی و نظامی از اتفاق تلخ رخ داده در بیروت است. اگر از علاقه مندان به مسائل نظامی باشید حتما اسم یگان لژیون خارجی ارتش فرانسه به گوش شما خورده است. این یگان از حدود قرن ۱۹ میلادی و با منظوری خاص آغاز به کار کرد. پایه و ریشه لژیون خارجی فرانسه افرادی غیر فرانسوی بودند و هستند که به این یگان نظامی میپیوندند، هویتی جدید به آنها داده میشود و اگر در طول خدمت خود در این یگان زنده ماندند بعد از آن شهروندی فرانسه به آنها اعطا میشود.
در طول تاریخ نسبتا طولانی این یگان، لژیون خارجی فرانسه اکثر اوقات مقصد خلافکاران و بزهکاران و افراد فراری از کشورهای مختلف بود که به منظور در امان ماندن از تعقیبهای قانونی زندگی در این یگان نظامی را ترجیح میدادند. حتی در دورهای پس از جنگ جهانی دوم بسیاری از نیروهای ارتش آلمان نازی برای فرار از تعقیبهای قضایی به این یگان ملحق شدند.
در سابقه این یگان حضور در جنگهای استعماری فرانسه از ویتنام تا آفریقا، به خصوص نبرد الجزایر، وجود داشته و به تازگی نیز این یگان فعالیتهای شدیدی در کشور آفریقایی مالی دارد. به دلیل اینکه بسیاری از نیروهای این یگان خارجی هستند و وضعیت هویت آنها نیز تا مدتها مخفی میماند بسیاری از امور سخت، خطرناک و به عبارت دیگر کارهای کثیف دولت فرانسه به این یگان واگذار میشود.
هماکنون هنگ دوم مهندسی لژیون خارجی از زیر مجموعههای تیپ ۲۷ پیاده نظام کوهستانی ارتش فرانسه به ماموریت لبنان اعزام شده است. این یگان یکی از دو واحد مهندسی رزمی لژیون خارجی فرانسه است که درسال ۱۹۹۹ میلادی تشکیل شده و در ماموریتهای خود تا به امروز سابقه حضور در لبنان پس از جنگ ۳۳ روزه، افغانستان، جیبوتی، ساحل عاج و کوزوو را نیز داشته است.
اینکه چطور در وضعیت نبود شرایط جنگی در لبنان فرانسویها به جای یگانهای امداد و نجات شهری و صلیب سرخ این یگان را به لبنان اعزام کردهاند از جمله سوالات بزرگی است که میتواند نشان دهنده نقشههای بسیار بزرگتر فرانسه برای این مستعمره قدیمی باشد.
در عین حال وسیله نقلیه نیروهای فرانسوی در این حرکت به سمت لبنان نیز جالب است. ناو تهاجم آبی خاکی Tonnerre از کلاس میسترال با شماره بدنه L۹۰۱۴، نیروهای مزدور فرانسوی را به لبنان حمل خواهد کرد. به صورت دقیق اطلاعاتی از تجهیزات همراه یگان اعزامی منتشر نشده اما این کشتی به سرعت امکان بدل شدن به یک پایگاه کوچک بالگردی شناور و یک واحد کنترل و فرماندهی در سواحل لبنان برای هر گونه عملیات نظامی را دارد.
شناوری از نیروی دریایی انگلیس نیز وارد سواحل لبنان شده که ماموریت آن برآورد خسارتهای وارد شده به بندر بیروت پس از انفجار اعلام شده است. شناور مد نظر HMS Enterprise از کلاس اکو نام دارد. وزن این شناور حدود ۴ هزار تن و طول آن نیز حدود ۹۰ متر است و ۷۲ نفر نیز خدمه این کشتی هستند.
در همین زمینه
-
دیاب: استعفای دولت لبنان را اعلام میکنم | سیستم فساد فراتر از کشور است
-
همه اعضای هیئت دولت لبنان استعفا کردند | نخستوزیر با مردم سخن میگوید
-
ویدئو | تصاویر جدید پهبادی از عمق ویرانیهای بیروت
-
کمکهای ایران به لبنان بلاعوض خواهد بود؟
-
نخست وزیر لبنان استعفای دولت را با میشل عون مطرح کرد
-
افزایش تلفات انفجار بیروت به ۲۰۰ | پسر ۲ ساله استرالیایی کشته شد
-
ویدئو | جدیدترین تصاویر ماهوارهای انفجار بیروت
-
استاندار بیروت: اجساد زیادی هنوز ناشناس هستند
-
واکنشها به استقرار انبارهای نفتی در پایتخت؛ شهران امن است؟ | امکان تکرار فاجعه بیروت وجود دارد؟
-
افشای جزئیات دیدار مکرون با نماینده حزب الله در بیروت
نظر شما