به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، امیر قاسمی صبح امروز با حضور در صحن شورای شهر تهران ضمن ارائه گزارشی از فرصتها و چالشهای منطقه ۵ شهرداری تهران، با بیان اینکه این روزها رأی صادره توسط دیوان عدالت اداری در مورد شورایاریها جای گلایه دارد، گفت: نهاد شورایاری مردمیترین نهاد در میان نهادهای کشور است و آرزو داریم رؤسای قوا و سایر نهادها مشکل پیش آمده بر سر راه انتخابات شورایاریها را برطرف کنند تا در آینده در سراسر ایران شاهد برگزاری این انتخابات باشیم.
وی با اشاره به فعالیت انبارهای نفت در سطح منطقه ۵ تهران، با تاکید بر اینکه در گذشته همتی برای جابجایی این انبارها وجود نداشت اما اکنون این امید به وجود آمده که در این شورا شاهد تصمیمی برای جابجایی آنها باشیم، ادامه داد: البته اگر مسیر تردد تانکرهای حمل بنزین از این منطقه در کوتاه مدت تغییر کند، امنیت خاطر شهروندان تأمین خواهد شد.
رابط شورایاری منطقه ۵ تهران با تاکید بر اینکه در این منطقه، ۲۹ محله داریم که در آن ۷۹ مسجد، ۴۳ کتابخانه، ۷ بیمارستان، ۲۲۰ مدرسه، ۱۹ دانشگاه، ۴ موزه، ۳۱ سالن ورزشی در این منطقه وجود دارد، افزود: در منطقه ۵ فرصتهای زیادی داریم که وجود رود درههای فرحزاد و کن و محلات حصارک، مرادآباد و باغ فیض و نیز بوستان کوهسار و جوانمردان به عنوان منابع ارزشمند و بستر اولیه توسعه گردشگری در زیرشاخههای گردشگری طبیعت، گردشگری مذهبی، گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری میوه و غذا هستند.
وی با بیان اینکه در این منطقه کارخانههای تعطیل وجود دارد که امکان تبدیل به بسترهای اولیه توسعه کارآفرینی دارند، گفت: این منطقه با اینکه ظرفیتهای خوبی دارد اما ترافیک، عدم وجود حمل و نقل عمومی مناسب و نبود پارکینگ به سه ابر چالش این منطقه تبدیل شده است. این در حالی است که نداشتن سند مالکیت املاک و طرح تفصیلی مناسب در بافت قدیمی منطقه مثل محلات حصارک، کن، مرادآباد و باغ فیض از جمله مشکلات این منطقه است که لازم است طرح تفصیلی این محلات بازنگری شود.
قاسمی با انتقاد از کندی ساخت ایستگاههای متروی خطوط ۴ و ۶ و ۷ در این منطقه و همچنین بازپسگیری زمینهای چمن مصنوعی محلات، گفت: کمبود آب جهت آبرسانی به فضاهای سبز منطقه، نبود فضای سبز و پارک محلهای، عدم نگهداری مناسب فضای سبز شهرک آپادانا، تجمع زباله در قسمتهای مختلف شهرک آپادانا و وجود پیادهروهای نامناسب و غیراستاندارد در سطح محلات منطقه، از دیگر مشکلات این منطقه است.
وی در پایان افزود: متاسفانه در منطقه ۵، ۱۳۹۹ ساختمان ناایمن شناسایی شده است که با مکاتبه نمیتوان کاری برای آنها کرد و باید جلوی فعالیتشان را گرفت.
- پیشنهادهای شورای شهر : از قفل شدن بزرگراه ستاری تا تبدیل کن به پردیس سلامت پایتخت
در جلسه امروز سهشنبه شورای شهر تهران، اعضای شورا پس از استماع گزارش دبیر شورایاران منطقه ۵، نقطه نظرات خود را در خصوص وضعیت ۲۹ محله منطقه ۵ تهران بیان کردند.
مجید فراهانی رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه منطقه ۵ تنها منطقهای است که پروژههای کوچک مقیاس محلی را بعد از رصد مشکلات محلاتاش پیشنهاد داد و در جلسات کنترل پروژه نیز حضور چشمگیر داشتند، اظهار کرد: امسال ۵۲ درصد افزایش بودجه داشتیم یعنی بودجه پیشنهادی شهرداری منطقه ۵ مجموعا ۴۵۴ میلیارد تومان بوده که از این میزان ۱۲۷ میلیارد تومان برای کارهای عمرانی و مابقی برای اعتبارات هزینهای صرف شد که متاسفانه سهم فعلی اعتبارات عمرانی تنها ۲۸ درصد است که این انحراف از قانون محسوب میشود و این در حالی است که پروژههای نیمه کاره زیادی در این منطقه وجود دارد که باید تعیین تکلیف شود.
در ادامه احمد مسجدجامعی با بیان اینکه محله کن در یک دوره ۵۰ ساله از روند توسعهای خود دچار انحراف شده است، گفت: همانطور که دبیر شورایاری اعلام کرد بیش از ۱۰۰۰ ملک ناایمن در این منطقه شناسایی شده و جالب است که بدانید از سال ۶۶ تا ۷۳ در این منطقه ساختوساز بر روی ارتفاعات انجام شده که حالا این ساختوسازها به یک مساله و چالش اصلی تبدیل شده است و کل محلات تاریخی این منطقه را زیر سوال برده است.
همچنین میرلوحی با تاکید بر اینکه میتوان برای منطقه ۵ دو رویکرد در نظر گرفت، اظهار کرد: رویکرد اول ما این است که این منطقه به عنوان محل تولید هوای پاک تهران در نظر گرفته میشود و رویکرد دوم این است که غفلت کنیم تا همه مشکلات دیگر مناطق در این منطقه نیز تبلور کند.
وی با بیان اینکه چرا در این منطقه باید ۱۳۹۹ ساختمان ناایمن داشته باشیم در حالی که در سالهایی که این ساختمانها ساخته شده مقررات ساختوساز کاملا بروزرسانی شده بود و از مصالح جدید باید استفاده میکردند، گفت: لازم است کمیسیون شهرسازی شورا به این موضوعات ورود کند.
آرش میلانی نیز با تاکید بر اینکه حفظ روددره کن تاثیر زیادی بر حفظ سلامت مردم دارد، تصریح کرد: متاسفانه برخی شهرکها همچون آپادانا به دلیل مشکلاتی که در تامین آب دارند از فضای سبزشان به خوبی مراقبت نمیکنند و این به ضرر شهر تهران است.
حجت نظری هم با بیان اینکه کن سالهاست که در حال تغییر ماهوی است و ساختوساز در این محله که تنها ریه باقیمانده تهران است با سرعت انجام میشود، اظهار کرد: در بزرگراه شهید ستاری علاوه بر مجتمع کوروش یک مجتمع وسیع توسط بنیاد مسکن ساخته شده که اگر به بهرهبرداری برسد قطعا ترافیک بزرگراه ستاری به گونهای میشود که حتی اهالی اجازه تردد ندارند که باید فکری به حال آن شود.
وی با اشاره به عدم تخصیص اعتبار مناسب برای تکمیل فضاهای ورزشی این منطقه ادامه داد: سرانه ورزشی این منطقه بد نیست، اما مجموعه ورزشی شهدای کن چون اعتبار ندارد در حال خاک خوردن است و باید فکری به حال آن کرد.
حسن رسولی نیز با اشاره به بازدید اخیرش از برخی شهرکهای منطقه ۵ گفت: پیشنهاد میشود حناچی در قالب یک لایحه تقسیم کار شهرداری و هیات مدیره، شهرکها را تعیین تکلیف کند.
همچنین ناهید خداکرمی با تاکید بر اینکه میتوان کن را به عنوان پردیس سلامت تهران تبدیل کرد، اظهار کرد: هویت محلات کن، امامزاده داوود و غیره باید حفظ شود و میتوان بومگردی یا بوتیکهتلها را در این منطقه ترویج داد.
امانی نیز اضافه کرد: در منطقه ۵، ۱۴ ایستگاه مترو و ۱۸ ایستگاه بی آر تی دیده شده است که باید هرچه زودتر توسعه حمل و نقل آن به نتیجه برسد.
وی با انتقاد از نحوه ساختوساز برجهای بلندمرتبه در این منطقه آنها را ساختمانهای ناایمن و بساز بنداز خواند و گفت: لازم است حداقل یک خیابان کامل در منطقه ۵ ایجاد شود.
نظر شما