به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مرجان اکبری در خصوص روند و اقدامات انجامشده طرح مرمت و احیاء بازار تاریخی فرش مشهد، اظهار کرد: قدمتی که در پرونده ثبتی بازار فرش مشهد ثبت شده است مربوط به دوره قاجاریه است. ثبت این اثر با شماره ۱۳۴۹۹ در فهرست آثار ملی ایران و در سال ۱۳۸۴ انجام شده است.
وی افزود: همچنین مرمت آبانبار این اثر در سالهای ۱۳۹۲ یا ۱۳۹۳ انجام شده، اما در خصوص راسته بازار، بدنه و جدارههای بازار که در واقع مغازهها هستند، تهیه طرحی لازم بوده است. این اقدام حدود سال ۱۳۹۶ آغاز شده است، به طوری که قراردادی میان شهرداری و دانشگاه غیرانتفاعی خیام مشهد و با نظارت میراث فرهنگی منعقد شد که در آن طرح مرمت و بهسازی بازار فرش تهیه شده است.
اکبری بیان کرد: فازهای صفر، یک و دو این طرح به صورت متوالی آغاز شده و تأیید نهایی این طرح نیز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اخذ شده است. همچنین نقشههای طرح مذکور که شامل ۶ یا هفت آلبوم قطور هستند، تهیه شده و اخیراً نیز تحویل داده شدهاند. به این ترتیب پس از بررسی و اصلاح موارد مطرح شده، در حال حاضر آماده ارائه در جلسه نهایی است. این اقدامات مربوط به آخرین طرح مرمت بازار فرش است و قبل از آن نیز طرحی در این خصوص وجود نداشته است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، تأکید کرد: بنابراین از سال ۹۶ طراحی طرح مرمت و احیاء بازار فرش در فازهای صفر، یک و دو که فاز اجرایی است آغاز شده و در حال حاضر نیز به عنوان نمونه، اجرای مرمت یک دهانه بازار را آغاز کردهاند تا مشکلات اجرایی قبل از ابلاغ نقشهها مشاهده شوند. در حال حاضر قرار است اجرای مرمت فضای راسته بازار آغاز شود و در خصوص فضای داخل مغازهها ضوابطی توسط مشاور تهیه شده است. به طوری که هر مالکی که قصد مرمت، بهسازی و یا مقاومسازی ملک خود را داشته باشد، میتواند با انجام هماهنگیهای لازم با شهرداری و میراث فرهنگی برای احیاء ملک خود اقدام کند. عموماً مرمت این فضاها به دلیل اینکه اغلب فضاهایی محدود هستند، زمانبر نخواهد بود.
نظر شما