به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بابک دینپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور با اعلام این خبر گفت: مجموعه اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح جامع تالاب انزلی ۲۵۸۰ میلیارد تومان پیشبینی شده که طبق مصوبه مذکور، دستگاههای اجرایی ذیربط مکلف هستند منابع اعتباری لازم برای اجرای پروژه های مصوب را با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور، در بودجه سنواتی خود پیشبینی کنند.
دینپرست به سابقه پیگیریهای مشترک وزارت کشور و سازمان حفاظت محیط زیست، حمایتهای معاون اول رئیسجمهور، همکاری دستگاههای مسئول و اقدامات دستگاههای ذیربط در استان گیلان اشاره کرد و گفت: نظر به وضعیت بهشدت بحرانی تالاب انزلی و ضرورت اتخاذ تمهیدات لازم برای نجات تالاب موصوف، گزارش جامعی از وضعیت آن تالاب توسط وزیر کشور در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ برای استحضار معاون اول رئیسجمهور ارسال و طی آن درخواست شد که با توجه به شرایط بسیار نامناسب تالاب انزلی، جلسه ستاد هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور به ریاست ایشان برگزار و مشکلات مبتلابه و تهدیدات جدی که متوجه تالاب انزلی است مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین، تمهیدات لازم به منظور نجات تالاب مذکور و اجرای دقیق و فوری برنامههای سازمان حفاظت محیط زیست اتخاذ شود. معاون اول رئیسجمهور در هامش نامه فوق خطاب به معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ضمن اشاره به اهمیت موضوع، دستور بررسی و اعلام نظر صادر کردند.
دینپرست تصریح کرد: با توجه به عدم کفایت و رضایتبخش نبودنِ اقدامات در حال انجام و در دست پیگیری دستگاههای مسئول، مجددا جلسهای در دوم دیماه ۱۳۹۸ با حضور استاندار گیلان، معاون دادستان کل کشور، نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور، معاونین و نمایندگان دستگاههای ملی مرتبط و تمامی مدیران دستگاههای ذیربط استان گیلان در محل وزارت کشور - معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای - تشکیل و گزارش جلسه و مصوبات آن به همراه پیشنهادهای مشخصی در تاریخ هشتم همان ماه برای استحضار معاون اول رئیسجمهور ارسال شد.
معاون اقتصادی وزیر کشور در ادامه اعلام کرد: در نامه دوم وزیر کشور بر ضرورت انجام مواردی چون «الزام مسئولین دستگاههای مرتبط در جهت اجرایی کردن مصوبات ابلاغی» و «برگزاری جلسه ستاد هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور به ریاست معاون اول رئیسجمهور با دستور کار «بررسی معضلات تالاب انزلی و اتخاذ تمهیدات لازم در جهت احیای آن» در اولین فرصت ممکن» تاکید شده بود. معاون اول رئیسجمهور در هامش گزارش مذکور به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دستور دادند جلسه تالابها با دستور کار تالاب انزلی و همراه با راهکارهای پیشنهادی و تصمیماتی که در وزارت کشور گرفته شده است، برگزار شود.
دینپرست ادامه داد: در همین راستا، در اقدامی قابل تقدیر، وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در اجرای مصوبات ابلاغی از سوی وزارت کشور، نسبت به ارائه گزارش اقدامات انجامشده در راستای تحقق توافقات ذکرشده اقدام کردند. نسخهای از مکاتبات فوق طی نامهای برای بررسی و برگزاری جلسات ویژه برای استاندار گیلان ارسال شد. استانداری نیز پس از انجام اقدامات گسترده میدانی و برگزاری جلسات کارشناسی، نسبت به ارسال جوابیه مورد نظر، تشریح فعالیتهای انجامشده و ارائه پیشنهادهای لازم اقدام کرد.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه نهایتا مجموعهای از اهم اقدامات انجامشده توسط دستگاههای مسئول و مرتبط در قالب سومین مکاتبه وزیر کشور با معاون اول رئیسجمهور طی یک سال گذشته، در ۲۸ خردادماه ۹۹ برای استحضار دکتر جهانگیری ارسال و پیشنهاد شد «سازمان حفاظت محیط زیست به موجب ابلاغیههای صریح قبلی تمهیدات لازم را در راستای برگزاری هرچه سریعتر جلسه ستاد هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور به ریاست معاون اول رئیسجمهور با دستور کار «بررسی معضلات تالاب انزلی و اتخاذ تمهیدات لازم در جهت احیای آن» اتخاذ کند»، گفت: بر همین اساس، معاون اول رئیسجمهور نیز در هامش نامه وزیر کشور به معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کردند که جلسات تالابها برگزار و در اولین جلسهای که برگزار میشود، تالاب انزلی را در دستور کار قرار دهید و گزارش کاملی از وضع فعلی و خطرات احتمالی و راهکارها تهیه شود.
دینپرست در پایان خاطرنشان کرد: پیگیریهای انجامیافته، امریههای صادره و تلاش و همکاری منسجم دستگاههای مرتبط در سطوح ملی و استانی و بالاخص محوریت جامع سازمان حفاظت محیط زیست نهایتا منجر به برگزاری سومین نشست ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور در تاریخ ۱۵ تیر ماه ۱۳۹۹ به ریاست معاون اول رئیسجمهور شد که در این جلسه «طرح جامع ۷ ساله (۱۳۹۹- ۱۴۰۵) احیای تالاب انزلی» با اعتباری بالغ بر ۲۵۵۸ میلیارد تومان تصویب و برای اجرا به دستگاههای ذیربط ابلاغ شده است.
نظر شما