به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، فرهاد قلینژاد در جمع خبرنگاران افزود: فعالیت موثری در این زمینه با مشارکت انجمن طرح سرزمین و شرکت پتروشیمی نوری انجام گرفت و طرح اقدام و عمل حفاظت از دلفین گوژپشت خلیج فارس با همکاری سازنده آنها تدوین شده است. این طرح حاصل سالها تلاش و پایش دلفین توسط این انجمن در اکوسیستم خلیج فارس است و این برنامه حفاظتی توسط سه استان ساحلی خلیج فارس شامل بوشهر، خوزستان و هرمزگان اجرایی میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: در این برنامه تلاش میشود علاوه بر ادامه پایش، نسبت به حفظ این گونه و زیستگاه آن نیز اقدام شود. مسئله اولویتدار در سازمان حفاظت محیط زیست، پایش و حفاظت زیستگاه گونههایی است که زیستگاههای آنها تخریب شدید و گسترده داشته است.
وی افزود: تخریب زیستگاههای طبیعی به طور غیرمستقیم مرتبط با آلودگیهای زیست محیطی گستردهتر مانند پسماندها و پسابهای صنعتی و شهری میشود و از همین رو تدوین یک برنامه اقدام و عمل گسترده در این زمینه به امری بسیار مهم و حیاتی مبدل شده است.
قلینژاد درباره تخریب زیستگاههای دلفین در خلیج فارس عنوان کرد: نشت نفت از خطوط فرسوده انتقال و سایر آلایندههایی که به خلیج فارس ریخته میشود مانند فاضلاب شهری و صنعتی و تردد گردشگران از عوامل اصلی تخریب زیستگاه این گونه ارزشمند محسوب میشود. با توجه به تمام این شرایط تهدیدکننده زیستگاهی به نظر میرسد باید در طرح اقدام و عمل به مسئله پایش زیستگاههای گونهای نیز توجه ویژه شود.
قلینژاد همچنین از نقش بسیار مهم و حیاتی جوامع محلی و سازمانهای مردم نهاد و رسانهها در حفاظت از گونه دلفین گوژپشت خلیج فارس یاد کرد و از همه دغدغهمندان در این زمینه خواست که در طرح اقدام و عمل مشارکت فعال داشته باشند.
نظر شما