به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، صدرالدین علیپور با اشاره به دلایل راهاندازی این غرف اشاره کرد و گفت: آمارهای موجود نشان میدهد که سال گذشته روزانه ۳۷ تن و در ۴ ماهه اول امسال روزانه ۵۲ تن ضایعات الکترونیکی در تهران جمعآوری شده که تحت این شرایط، آمار سالیانه این نوع پسماند عدد قابل توجهی است.
وی با بیان اینکه پسماندهای الکترونیکی (الکتروکاپ) از جمله پسماندهایی هستند که دفن آنها با عواقب جبران ناپذیری برای محیط زیست همراه است، اضافه کرد: این زبالهها به دلیل داشتن فلزات سنگین مانند سرب موجب از بین بردن گیاهان، آلودگی منابع آب زیرزمینی و تهدید سلامت شهروندان میشوند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا با راهاندازی غرف الکتروکاپ، مدیریت این نوع زبالهها را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم و امکان فعالیت زباله گردها و عوامل غیرمجاز را در این زمینه محدود کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره به شیوه فعالیت این غرف گفت: مانند غرفههای پسماند خشک، شهروندان با مراجعه به غرفههای الکتروکاپ، ضایعات الکترونیکی خود را تحویل میدهند و به اندازه ارزش ریالی هر کیلو، مبلغی را دریافت میکنند.
علیپور با بیان اینکه هر وسیله الکترونیکی حتی باطریهای تمام شده هم شامل این نوع ضایعات میشود، عنوان کرد: پیمانکار طرف قرارداد سازمان پسماند با جمعآوری این نوع از ضایعات و انتقال آنها به کارخانهای ویژه، این نوع از زباله را بازیافت و دوباره وارد چرخه میکند. تمامی این اقدامات هم به دنبال اجرای طرح کاپ و برای جلوگیری از فعالیت عوامل غیرمجاز تفکیک پسماند و جلوگیری از دفن این نوع زباله انجام میشود.
وی از جانمایی ۲۸ غرفه الکتروکاپ و آغاز فعالیت آنها در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: این غرف در تمامی مناطق ۲۲ گانه و در معابر پرتردد مانند خیابان نیاوران، پاسداران، هروی، آیت الله کاشانی، بلوار فردوس، سی تیر، پیروزی، افسریه، جوادیه، اتوبان شهید محلاتی، خانی آباد، دولت آباد و ... افتتاح خواهد شد.
نظر شما