به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز، شمار موارد جدید روزانه عفونت با ویروس کرونا در هند روز یکشنبه ۹ شهریور به ۷۸۷۶۱ مورد رسید که بیشترین میزانهای گزارش روزانه موارد در آمریکا در میانه ماه ژوئیه یعنی ۷۷۲۹۹ مورد بیشتر شده است. اوج گیری موارد جدید کرونا در هند در آسیای جنوبی باعث شد است که شمار کلی موارد عفونت به ۲۵۰۷۴۷۵۱ مورد برسد.
دادههای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که شمار رسمی موارد جهانی کرونا در جهان اکنون دست کم پنج برابر شمار موارد شدید آنفلوانزی ثبتشده در هر سال است. موارد مرگ ناشی کرونا هم از محدوده ۲۹۰۰۰۰ تا ۶۵۰۰۰۰ مورد مرگ مربوط به آنفلوانزا هم بیشتر شده است.
شمار موارد مرگ ناشی کرونا در جهان هم به بیش از ۸۴۰۰۰۰ مورد رسیده است که با توجه به دوره پنهانی یا کمون ۲ هفتهای عفونت ویروسی شاخصی است که با تاخیر وضعیت شیوع را نشان میدهد.
هند، دومین کشور پرجمعیت جهان، در حال حاضر از لحاظ شمار کلی موارد کرونا در رده سوم پس از ایالات متحده آمریکا و برزیل قرار دارد، اما از هفت اوت (۱۷ مرداد) شمار موارد روزانه جدید کرونا در هند از هر دوی این کشورها بیشتر شده است.
نارندرا مودی، نخستوزیر هند با وجود افزایش موارد روزانه عفونت به دنبال بازگشت شرایط به حالت عادی است تا از آسیبهای اقتصادی پاندمی را در این کشور کاهش دهد. هند با جمعیت ۱.۳ میلیارد نفر از ماه مارس (اواخر اسفند) وارد قرنطینه سختگیرانهای برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا شد.
دولت هند روزشنبه اعلام که شبکه قطارهای زیرزمینی را که وسیلهای حیاتی برای دهلی نو، پایتخت کشور است، بازگشایی خواهد کرد و از ماه آینده اجازه برگزاری رویدادهای ورزشی و مذهبی را به شکلی محدود خواهد داد.
آمریکای لاتین هنوز منطقهای از جهان است که بیشترین موارد عفونت در آن رخ میدهد، اما شمار عفونتها در برخی از کشورهای این منطقه شروع به اندکی کاهش کرده است.
در ایالات متحده آمریکا، همه سنجههای شیوع شامل موارد جدید، مرگها، بستری شدنها و میزان مثبت شدن آزمایشها در حال کاهش بوده است، اما کانونهای شیوع جدیدی در غرب میانه این کشور هم دارد ظهور میکند.
سرعت افزایش میزان عفونتهای جدید در جهان هم اندکی کاهش یافته است. حدود سه هفته طول کشید تا شمار موارد بیماری با افزایش ۵ میلیون موردی به ۲۵ میلیون برسد. اما در مقام مقایسه مدت ۵ میلیون مورد افزایش برای رسیدن به ۲۰ میلیون، ۱۵ میلیون و ۱۰ میلیون به ترتیب در ۱۹، ۲۴ و ۳۹ روز رخ داد.
میزان موارد جدید روزانه کرونا در جهان در ماه اوت (اواخر مرداد) تا به حال به حدود ۱.۲ درص کل موارد کاهش یافته است. اما در ماههای پیشین این رقم بیشتر بوده و به تدریج کاهش یافته است: در ماه ژوئیه (اواخر تیر) ۱.۷ درسد، در ماه ژوئن ۱.۸ درصد، در ماه مه ۲.۱ درصد، در ماه آوریل ۴.۶ درصد و در ماه مارس ۷.۷ درصد.
البته کارشناسان بهداشتی تاکید میکنند دادههای رسمی چه در مورد شمار عفونت و چه شمار مرگها به خصوص به علت محدودیت ظرفیت آزمایش کردن کمشماری دارد.
با اینکه مدت پاندمی کووید-۱۹ هنوز به ابعاد پاندمی آنفلوانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ نرسیده است، کارشناسان نگران هستند که دادههای در دسترس فعلی تاثیر حقیقی پاندمی را نشان ندهد.
نظر شما