به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از نیواطلس نوشت: این ویروس که منجر به ابتلا به بیماری ایدز میشود، در صورت مخفی کردن به سادگی قابل شناسایی نیست. از همین رو گروهی از محققان راهی برای یافتن ویروس اچ آی وی مخفی شده در درون سلولهای بدن از طریق استفاده از یکی از روشهای ایمنی درمانی بیماران سرطانی یافتهاند. روش یادشده با موفقیت بر روی موشها آزمایش شده است.
اگر چه اچ آی وی ویروس کشنده ای است، اما درمان ضدویروسی آن ممکن است. برای این کار به طور روزانه داروهایی برای سرکوب ویروس یادشده مصرف میشود. این داروها موجب نابودی کامل این ویروس مخفی کار نمیشود، اما جلوی تخریب بدن را توسط آن میگیرد. زیرا این ویروس خود را به سرعت در ژنوم سلولهای آسیب دیده کپی میکند و بلافاصله بعد از توقف مصرف دارو فعال میشود.
روشهای دستکاری ژنتیک و استفاده از برخی داروها به مقابله با ویروس اچ آی وی کمک کرده، اما روش جدیدتر مبتنی بر استفاده از یک روش ایمنی درمانی موسوم به سلول درمانی سی ای آر است. در این روش سلولهای ایمنی ساز بدن از بدن بیمار جدا شده و برای یادگیری نحوه حمله به سلولهای دارای یک بیماری خاص مانند سرطان برنامهریزی مجدد میشوند. سپس این سلولهای تعلیم دیده دوباره به بدن منتقل میشوند.
محققان این بار سلولهای یادشده را برای مقابله با ویروس اچ آی وی آموزش دادند و آنها را به پروتئینهایی موسوم به سی دی ۴ و C۳۴-CXCR۴ برای موفقیت بیشتر مجهز کردند. انجام این روش درمانی بر روی موشها منجر به جلوگیری از باز تکثیر ویروس اچ آی وی و نیز کشتار آنها شد. پژوهشگران امیدوارند بتوانند در آینده از این روش برای مقابله با اچ آی وی در انسانها نیز استفاده کنند.
نظر شما