سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر اهمیت وارسی دقیق تاثیربخشی و بی‌خطر بودن واکسن‌ها گفت انتظار ندارد که واکسیناسیون گسترده بر ضد کووید-۱۹ زودتر از میانه سال میلادی آینده شروع شود.

coronavirus

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز مارگرت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز جمعه ۱۴ شهریور گفت هیچکدام از واکسن‌های بالقوه که در مرحله پیشرفته کارآزمایی بالینی هستند، تا به حال «علامت آشکاری» از امکان ایجاد حفاظت در سطح دست کم ۵۰ درصد افراد نشان نداده‌اند.

روسیه اخیر به یک واکسن کووید-۱۹ ساخت این کشور پس از کمتر از دو ماه آزمایش انسانی مجوز داد و باعث شد کارشناسان در کشورهای غربی درباره بی‌خطر بودن و تاثیربخشی آن ابراز تردید کنند.

مقامات بهداشتی آمریکا و شرکت آمریکایی فایزر روز پنجشنبه اعلام کردند که ممکن است یک واکسن ضد کرونا تا اواخر اکتبر (اوائل آبان) برای توزیع آماده شود. این زمان اندکی قبل از سوم نوامبر (۱۳ آبان)، روز انتخابات رئیس‌جمهوری آمریکا است که احتمالا عامل موثر عمده‌ای در تصمیم‌گیری رای‌دهندگان درباره انتخاب دونالد ترامپ برای دور دوم است.

هریس در یک جلسه خبری در ژنو گفت: «ما واقعا انتظار واکسیناسیون گسترده زودتر از میانه سال آینده را نداریم.»

او افزود: «کارآزمایی مرحله سوم باید مدت بیشتری طول بکشند، چرا که لازم است معلوم شود واکسن واقعا تا چه حد افراد را در برابر واکسن کرونا محافظت می‌کند و همچنین لازم است معلوم شود واکسن تا چه حدی بی‌خطر است.»

در کارآزمایی‌های مرحله سوم واکسن در شمار بسیار بزرگی از افراد (هزاران نفر) آزمایش می‌شود تا تاثیربخشی و بی‌خطر بودن آن ثابت شود.

هریس به هیچ واکسن بالقوه خاصی اشاره نکرد.

هریس همچنین گفت همه داده‌های به دست آمده از کارآزمایی‌ها باید در اختیار عموم قرار گیرد و مقایسه شود. او گفت: «شمار بسیاری از افراد واکسن دریافت کرده‌اند و در حال حاضر نمی‌دانیم این واکسن‌ها تا چه موثر هستند...در این مرحله ما علامت آشکاری در این باره در اختیار نداریم که  میزان تاثیربخشی و بی‌خطر بودن این واکسن در حد قابل‌قبولی هست یا نه.»

سازمان جهانی بهداشت و اتحاد واکسن GAVI در حال پیش‌بردن یک برنامه تخصیص واکسن هستند که کوواکس (COVAX) نام دارد و هدفش کمک به خرید و توزیع عادلانه واکسن در جهان است. هدف این است کمه در ابتدا افرادی که بیش از دیگران در معرض خطر عفونت کروناویروس قرار دارند، مانند کارکنان مراقبت بهداشت واکسینه شوند.

برنامه کوواکس قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۱ دو میلیارد دوز از واکسن‌های تایید شده را به دست آورد و توزیع کند، اما برخی از کشورها از طریق توافق‌های دوجانبه واکسن‌های مورد نیازشان را تامین کرده‌اند، از جمله آمریکا که گفته است به این برنامه ملحق نخواهد شد.

کد خبر 546197

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha