به گزارش خبرنگار همشهریآنلاین، نخستین سپهبد ایران از ترس مصادره مایملکش، اقامتگاه تابستانی شمرون را زد به نام تورانخانم. تورانخانم همسر سپهبد احمد امیر احمدی بود و از آن موقع به بعد شد صاحب این باغویلا و روحش هم خبر نداشت بعد از مرگش چه بر سر این ملک زیبا میآید و سرنوشتش چه میشود. در مخیله تورانخانم نمیگنجید که این عمارت روزی به باغموزهای تبدیل شود که کوچک و بزرگ، زن و مرد، بدون توجه به طبقه و جایگاه اجتماعیشان کنار هم در آن قدم بزنند و از فضای سبز آن که حالا آبراهی هم از میانش میگذرد و دستی در آن برده شده حظ ببرند.
این عمارت حیرتانگیز در دل خیابان فرشته تهران قرار دارد و قدمتش بازمیگردد به پهلوی اول. کرونا اینجا را هم به تعطیلی کشانده بود و حالا بعد از چند ماه دوباره درش به روی عموم باز شده است.
وارد باغ شدیم. بین درختان و سبزهها و چمنها، چشممان افتاد به ماکتهایی که خودنمایی میکرد. ماکتها را فرح دیبا در نیمه اول دهه چهل به مجسمهسازان خارجی سفارش داده بود؛ ماکتهایی که از آثار و بناهای تاریخی ایران هستند. این ماکتها از ایتالیا به ایران آمده بودند تا در جشنهای ۲۵۰۰ ساله نمایش داده شوند.
از گنبد قابوس، هشتبهشت، عمارت چهلستون، شمسالعماره، سیوسه پل، کاروانسرای مهیار تا باغ فین کاشان، نقش رستم، برج آزادی تهران، برج میلاد تهران، مجموعه جهانی قره کلیسا و مقبره دانیال نبی را یکجا در این باغموزه هنری میتوان دید. گویی به یکباره با قدم زدن میان آنهمه سبزی و طراوت، تاریخ ایران از نظرمان میگذرد.
این باغ، امروز، یکی از مقاصد تفریحی شهر تهران است که سال ۱۳۸۴ بازسازی شد. پس از بازسازی محوطهاش، مراکز فروش صنایع دستی و برخی محصولات فرهنگی - هنری و کارگاههای هنری هم به آن اضافه شد. در کنار ماکتهای معروف و حیرتانگیز این مجموعه و البته آثار هنری موجود در نگارخانه و دیوار باغ، کارگاههای آموزش تخصصی هنرهای معاصر و صنایع دستی و نمایشگاههای عرضه و فروش صنایع دستی کشور هم برگزار میشوند که گردشگران میتوانند از آنها بازدید کنند.
بیشتر بخوانید: نمایشگاه عکس «کاروان» در باغموزه هنر ایرانی
در انتهای باغ، کافهای تعبیه شده که میتوان فنجانی چای یا قهوه یا هر خوراکی هوسانگیزی که دوست دارید سفارش دهید و آن را در فضای سبز و معطر اقامتگاه تابستانی شمرون تورانخانم نوش جان کنید.
-
چگونه به باغ موزه هنر ایرانی برویم؟
شمایی کلی از این محل تماشایی گفتیم و حالا لابد میخواهید بدانید چگونه میتوان به آنجا رفت:
► اگر با اتومبیل شخصی قصد بازدید از این باغ موزه را دارید، به پل پارکوی در خیابان ولیعصر بروید، از پارک وی که گذشتید، در سمت راست به خیابان فرشته (شهید فیاضی) بپیچید و وارد خیابان بوسنی و هرزهگوین شوید. پیشنهاد میکنیم هر کجا جای پارک دیدید توقف کنید و باقی راه را پیاده بروید. اینگونه هم دردسر پیدا کردن جای پارک را از خود دور کردهاید و هم لذت قدم زدن در کوچهپسکوچههای شمرون قدیم را چشیدهاید.
► اگر هم از خودرو شخصی استفاده نمیکنید کافی است خود را به میدان تجریش برسانید. از خیابان شهید دربندی تاکسیهایی به مقصد باغ موزه هنر حرکت میکنند. پای پیاده از تجریش تا باغموزه حدود ۲۰ دقیقه راه است.
در ادامه تصاویری از باغموزه هنر ایرانی را مشاهده میکنید.
نظر شما