تحلیل‌گران می‌گویند: مأموریت اصلی بازارساز برای فردا مدیریت قیمت درهم است، اگر این اتفاق برای درهم رخ دهد امکان کانال‌شکنی دلار محدود می‌شود.

ارز هوم پيج

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اقتصادنیوز، ریزش بورس، نوسان دلار به‌سوی کانال جدید و بازگشت سکه به صدر جدول بازدهی سه اتفاق مهم بازارها در روز دوشنبه بودند. سومین روز هفته با ریزش ۴۰ هزار واحدی(معادل ۲.۴۶ درصد) شاخص کل بورس کلید خورد؛ پس از پایان کار بازار سهام، نوبت به بازار ارز رسید که قدرت به دست افزایشی‌ها افتاد و درنتیجه بالا رفتن خرید آن‌ها، قیمت دلار توانست تا آستانه ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان نیز رشد کند. جدا از این رشد، مخاطره جدیدی در مقابل بازار ارز قرار گرفت و آن، عبور نرخ حواله درهم از مرز ۶ هزار و ۸۰۰ تومانی بود. بعدازظهر امروز نرخ حواله درهم در محدوده ۶ هزار و ۸۱۵ تومانی معامله می‌شد که با این قیمت، ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست در کانال ۲۵ هزارتومانی قرار بگیرد. بازارساز برای جلوگیری از رفتن دلار به کانال جدید نیاز است که فردا، قیمت درهم را از کانال ۶ هزار و ۸۰۰ تومان، پایین بکشد.

  • سکه با مدد دلار بالا رفت

 درنتیجه رشد دلار، در روزی که طلای جهانی عمدتاً روند کاهشی آرامی داشت، سکه به کانال ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزارتومانی بازگشت. فلز گران‌بهای داخلی امروز حدوداً ۱۳۰ هزار تومان افزایش را تجربه کرد و با ۱.۱درصد رشد، در صدر جدول بازدهی روزانه بازارها قرار گرفت. ساعت ۵ بعدازظهر، فلز گران‌بهای داخلی به نزدیکی ۱۱ میلیون و ۴۵۰هزار تومان رسیده بود و درصورتی‌که بتواند بالای سطح ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار بگیرد، خریدهای معامله‌گران فنی می‌تواند بیشتر شود. بااین‌حال، در هفته‌های اخیر هر زمان سکه به میانه کانال ۱۱ میلیونی نزدیک شد، فشار فروش بیشتر شد.

  • بازدهی طلا ۱۸ عیار در ۱۷ شهریور

طلای ۱۸ عیار هم در روز دوشنبه در واکنش به رشد دلار، وارد کانال یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد و نزدیک به یک درصد رشد کرد و روی عدد یک‌میلیون و ۱۰۸ هزار تومان قرار گرفت.

  • درهم در مسیر رکوردشکنی

رشد درهم که تحت تأثیر عرضه‌های زیاد، روز یک‌شنبه تا حدی تحت کنترل قرارگرفته بود، روز دوشنبه بار دیگر در مسیر افزایشی قرار گرفت. معاملات درهم در محدوده ۶ هزار و ۷۱۰ تومان آغاز شد، ولی از اواسط روز روند رشد بازار سرعت گرفت و در اواخر روز  وارد کانال ۶ هزار و ۸۰۰ تومانی شد. برخی از فعالان اعتقاد داشتند، سطح تقاضا در بازار درهم بالاست و عرضه را در خود می‌بلعد؛ این در حالی بود که عده‌ای اعتقاد داشتند، عرضه ارز با قیمت‌های پایین‌تر ولع خرید را زیاد کرده بود.

  • دوراهی قیمت دلار

بازارساز ارزی در چند وقت اخیر همواره قیمت‌های مداخله‌ای را به قیمت بازار نزدیک کرده است. در بازار نیما تلاش داشته نرخ را به کانال بالای ۲۰ هزار تومان هدایت کند. با این اتفاق علاوه بر کاهش فاصله قیمتی به دنبال آن است که جذابیت عرضه ارز در بازار نیز افزایش یابد.

اما مهم‌ترین اتفاقی که در روزهای اخیر رخ‌داده افزایش فاصله قیمت صرافی ملی با قیمت در بازار ارز است. به‌احتمال‌زیاد این فاصله قیمت به دلیل فشارهای برون‌سازمانی بر بازارساز رخ‌داده است. فشارها موجب شده تا بازارساز تلاش کند با فاصله قیمتی روش دیگری را امتحان کند. درروش قبلی با نزدیک شدن به نرخ بازار امکان آرابیتراژ نمی‌داد اما در روش کنونی سعی دارد با فاصله‌گیری از بازار علامت کاهشی بدهد. بازارساز احتمالاً متصور است این علامت کاهشی موجب احتیاط بیشتر معامله‌گران در بازار ارز می‌شود.

این تاکتیک بر اساس شواهد میدانی تاکنون جواب نداده است حتی برخی تحلیل‌گران از افزایش رانت ارزی به‌واسطه امکان نوسان‌گیری از قیمت در صرافی ملی و بازار خبر می‌دهند.

حمید عزیزی تحلیل‌گر بازار ارز در دنیای اقتصاد نوشته است: در روز گذشته فاصله حدوداً ۲ هزارتومانی بین این صرافی ملی و بازار این امکان را فراهم می‌آورد که یک فرد طی یک روز بتواند حداقل ۴ میلیون سود کسب کند. این اختلاف قیمتی در روزهای اخیر، موجب افزایش تقاضای دلار صرافی‌ها از سوی مردم شده است. هر فرد می‌تواند در سال یک‌بار سهمیه ۲۲۰۰ دلاری خود را از صرافی‌ها دریافت کند.

پس بازارساز اگر به قیمت بازار نزدیک شود این رانت ارزی را می‌تواند از بین ببرد و حداقل زمینه جذاب‌سازی نوسان در بازار را به وجود نیاورد. البته اگر اجازه داد شود بازارساز مستقل عمل کند امکان برگشت به راه قبلی بالا است فقط باید اجازه دهند بجای سطح قیمت، سطح نوسان کنترل شود.

کد خبر 547215

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ارز و طلا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha