به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر فرهاد ابولنژادیان در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا که امروز (۱۷ شهریورماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به بازگشایی مدارس و موج بازگشت برخی مسافران از استانهای قرمز اظهار کرد: دغدغهها، چالشها و نگرانیهایی در این خصوص داریم و باید شرایط را کنترل کنیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: باید توجه شود با بازگشایی مدارس، گروه هدف ما دانشآموزان هستند بنابراین کاهش تبعات منفی ناشی از این مساله، مستلزم حمایت همهجانبه دستگاههای اجرایی استان و شهرستانها است. باید همه دستگاههای اجرایی در کنار آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی اهواز قرار بگیرند تا بتوانیم با کمک هم با کمترین عارضه، از پاییز عبور کنیم.
ابولنژادیان گفت: عواقب ناشی از عدم مدیریت کرونا در مدارس، گریبانگیر همه شهرها و همه دستگاههای اجرایی خواهد شد بنابراین باید همه به این مسائل توجه کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز تصریح کرد: با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه اهواز، حمیدیه، باوی و کارون، باید دستورالعملهای بهداشتی در این امر رعایت شود.
ابولنژادیان با اشاره به وضعیت شیوع کروناویروس در ماههای اخیر بیان کرد: پیک کرونا در خوزستان در تیرماه و مردادماه بود و پس از آن روند نزولی بیماری آغاز شد. در شناسایی اولین موارد تا اواخر فروردین ماه، روند صعودی با شیب ملایم را داشتیم اما از ابتدای اردیبهشت ماه تا اواخر خردادماه روند صعودی با شیب تند را ملاحظه کردیم.
وی افزود: از ابتدای تیرماه تا ۱۲ تیرماه روند تقریبا ثابت بود اما از ۱۳ تیرماه تا ۲۲ مردادماه روند نزولی آغاز شد و از ۲۲ مردادماه به بعد روند نزولی متوقف شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: از سوم شهریورماه روند صعودی بیماری با شیب کم آغاز شده است که این وضعیت ما را بسیار نگران کرده است. امیدواریم این دوره گذرا باشد. باید همه کمک کنند که نمودار بیماران کاهشی شود تا به پیک دوم بیماری وارد نشویم.
ابولنژادیان گفت: طبق آمار در روز ۱۱ شهریورماه، سه شهر خوزستان قرمز، سه شهر نارنجی، هشت شهر زرد و ۱۳ شهر سفید بودند اما طبق آمار امروز ۱۷ شهریورماه، تعداد شهرهای قرمز خوزستان افزایش یافته و آبادان هم به شهرهای قرمز ما یعنی بهبهان، امیدیه و آغاجاری اضافه شده است.
وی افزود: روند فوت به صورت هفتگی نیز از هشت تا ۱۴ شهریورماه در حال افزایش است و بیشترین مرگ نسبت به یک صد هزار نفر جمعیت، در دزفول رخ داده است. بیشترین ورود بیمار به بیمارستان نیز بر اساس جمعیت در رامشیر و کمترین در دهدز بوده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: باید مناطقی که بیشترین تعداد بیماران را دارند، به آموزش و پرورش اعلام شود تا مدیران مدارس دقت و مراقبت بیشتری داشته باشند.
وی افزود: زمانی که در اوج کرونا بودیم، همه جا آلوده بود اما اکنون باید به نقاط و محلات نیز توجه کنیم تا وارد پیک بعدی نشویم.
ابولنژادیان با اشاره به افزایش ورودی بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستانها بیان کرد: زمانی که ورودی بیمارستانها افزایش مییابد، هفت تا ۱۰ روز بعد آمار بیماران بستری بیشتر و دو تا چهار هفته بعد مرگ و میرها افزایش مییابند.
وی افزود: مراجعات به اورژانس بیمارستانها در اول شهریورماه ۶۹۲ نفر بوده که در نیمه شهریورماه به یک هزار و ۶۲ بیمار افزایش یافته است. بنابراین آمار مراجعه به اورژانس بیمارستانها در این بازه زمانی ۱۵ روزه، ۱.۵ برابر شده و در حال افزایش است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تعداد مراجعان به اورژانس بیمارستانهای اهواز از ۲۳۴ نفر به ۳۰۰ نفر رسیده است و تقریبا چهار برابر افزایش یافته است.
وی بیان کرد: تعداد مراجعهکنندگان به بیمارستانها در حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول از ۳۴۷ نفر به ۵۱۶ نفر و در حوزه دانشکده علوم پزشکی آبادان از ۲۹۳ به ۴۰۰ نفر رسیده است یعنی تقریبا دو برابر شده است. مراجعهکنندگان به بیمارستانها در حوزه دانشکده علوم پزشکی شوشتر نیز از ۶ نفر به ۱۰ تا ۱۲ نفر رسیده است و در دانشکده بهبهان نیز تقریبا مراجعهکنندگان به بیمارستان دو برابر شده است.
اصراری بر آموزش حضوری مدارس نداریم | کادر درمان آماده پاییز باشند
استاندار خوزستان گفت: هیچ اصرار و اجباری بر آموزش حضوری مدارس نداریم و تنها موظف به فراهم کردن زمینه آموزش حضوری با رعایت اصول بهداشتی هستیم؛ برخی خانوادهها نگران هستند که در این راستا، زمینه آموزش مجازی را نیز فراهم میکنیم.
غلامرضا شریعتی در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (۱۷ شهریورماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به بازگشایی مدارس اظهار کرد: بازگشایی مدارس باید به عنوان یک پروژه مهم و فوری در دستور کار قرار گرفته شود. اگر در حال حاضر موارد ابتلا به بیماری کرونا افزایش یافته به علت بازگشایی مدارس نیست.
استاندار خوزستان با اشاره به روند صعودی بیماری با شیب کم در استان خوزستان بیان کرد: باید در زمینه نزولی شدن شیب بیماری کمک کنیم. باید مدارس رصد شوند و در صورت نیاز، مداخله جدی شود. اگر دستگاههای اجرایی همکاری موثری با آموزش و پرورش نداشته باشند، ممکن است دچار بحران شویم و تبعات آن گریبانگیر کل جامعه خواهد شد.
شریعتی با تاکید بر لزوم حساسیت خانوادهها در زمینه آموزش دانشآموزان و همچنین مراقبت از خود تصریح کرد: اصراری بر قانع کردن خانوادهها برای حضور دانشآموزان در مدارس نداریم اما باید شرایط لازم برای آموزش حضوری دانشآموزان فراهم شود.
وی ادامه داد: با این وجود اگر خانوادهای نگرانی دارد و ترجیح میدهد فرزندشان از طریق آموزش مجازی و تلویزیونی بهره ببرد، نباید بر آموزش حضوری دانشآموزان اصرار کنیم.
استاندار خوزستان افزود: جامعه ملتهب است و دغدغه دارد و مسئولان نباید جامعه را با تنش مواجه کنند. همه باید تلاش کنیم این نگرانیها را به حداقل برسانیم. در صورت اتخاذ تصمیمات کارشناسی، همه حتی در صورت مخالفت شخصی باید همراهی و همصدایی کنیم.
شریعتی گفت: در نشستهای کارشناسی، همه نظرات موافق و مخالف مطرح میشود اما زمانی که به جمعبندی نهایی میرسیم نباید اظهارنظرهای دیگری ارائه بدهیم و جامعه را ملتهب کنیم.
وی با اشاره به در پیش بودن دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه اهواز، کارون، باوی و حمیدیه عنوان کرد: در برگزاری انتخابات باید اصول بهداشتی مخصوصا فاصلهگذاری اجتماعی رعایت و از تجمع خودداری شود.
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی، افزود: با توجه به بارشهای پاییزی و شیوع آنفلوآنزا، احتمال اوجگیری بیماری وجود دارد که موجب سنگین شدن بیش از پیش مسئولیت کادر درمانی خواهد شد بنابراین باید آمادگی لازم را داشته باشیم. درختان کنوکارپوس نیز باید در زمان مقرر و پیش از آغاز بارشها هرس شوند.
وی بیان کرد: شورای حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس خواستار برگزاری یک نمایشگاه شدهاند که برگزاری این نمایشگاه، منوط به تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا است.
شریعتی عنوان کرد: هیچ اصرار و اجباری بر آموزش حضوری مدارس نداریم و تنها موظف به فراهم کردن زمینه آموزش حضوری با رعایت اصول بهداشتی هستیم؛ برخی خانوادهها نگران هستند که در این راستا، زمینه آموزش مجازی را نیز فراهم میکنیم.
وی بیان کرد: بازرسی از مدارس باید در دستور کار قرار بگیرد تا مراقبت بیشتری در این حوزه انجام شود.
نظر شما