شهردار منطقه ۶ تهران گفت: در تهران روزانه ۳ بار زباله‌ها جمع‌آوری و دو بار شهر نظافت می‌شود، این آمار اما در کشورهای توسعه‌یافته به شکل هفتگی است.

تورج فرهادی شهردار منطقه6

به گزارش همشهری آنلاین، تورج فرهادی شهردار منطقه ۶ تهران در نشست مشترک با معاون وزارت صمت و مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، با اعلام آمادگی شهرداری منطقه ۶ برای اجرای طرح کاپ در ادارات و سازمان‌ها، گفت: پیش از اجرای طرح کاپ، مخازن زباله بی‌صاحب بودند. بی‌صاحب بودن مخازن به این معنی بود که هر کسی به خود این اجازه را می‌داد تا به طور مستقیم یا با استفاده از افراد نیازمند، زباله‌های قابل بازیافت را جمع‌آوری کند و به فروش برساند. اگرچه در حال حاضر شرایط بازیافت نسبت به گذشته بهتر شده است اما هنوز هم میزان پسماندی که باید وارد چرخه بازیافت شود در مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته کم‌تر است.

وی با تاکید بر رویکرد فرهنگی شهرداری تهران به موضوع پسماند و اجرای طرح کاپ، گفت: در قالب این پروژه قرار است مخازن به داخل خانه‌ها هدایت شوند و تفکیک در مبدا اتفاق بیفتد.

فرهادی تصریح کرد: منطقه ۶ تهران به واسطه حضور ارگان‌ها، وزارتخانه‌ها، بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها، حدود یک میلیون جمعیت شناور دارد و به همین دلیل تلاش می‌کنیم تا اجرای پایلوت طرح کاپ را علاوه بر شهرک والفجر، در مکان‌های عمومی هم پیاده‌سازی کنیم.

شهردار منطقه ۶ تهران با اعلام آمادگی برای ارائه امکانات لازم به وزارت صمت به منظور اجرای طرح کاپ، بیان کرد: در تهران روزانه ۳ بار زباله‌ها جمع‌آوری و دو بار شهر نظافت می‌شود، این آمار اما در کشورهای توسعه‌یافته به شکل هفتگی است. به همین دلیل هم شهرداری منطقه ۶ با تمام توان، اجرای طرح‌های پسماندی را پیگیری می‌کند.

  • کاپ به وزارت صمت هم رسید

در ادامه این نشست،  مهدی اصفهانی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه موضوع پسماند را می‌توان از جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و حتی دسترسی به انرژی‌های نو بررسی کرد، گفت: در حوزه مدیریت پسماند از میان ۱۴۸ کشور در جهان، ایران در رتبه ۶۸ قرار دارد که این امر نشان می‌دهد در این زمینه نیازمند تبلیغات و سهیم کردن شهروندان هستیم.

وی افزود: با اجرای طرح کاپ، تمامی نهادهای حاکمیتی و غیرحاکمیتی برای مدیریت بهتر پسماند پای کار آمدند، اما جای مشارکت تک تک خانواده‌ها و فرهنگ‌سازی برای حضور آن‌ها خالی است.

اصفهانی با تاکید بر اینکه باید در زمینه فرهنگ‌سازی از کودکان شروع کنیم، گفت: موضوع مدیریت درست پسماند برای ما بسیار بااهمیت است و اگر بتوانیم این موضوع را به خوبی در جامعه جا بیندازیم، از محیط زیست برای نسل‌های آینده محافظت کرده‌ایم، آن هم در شرایطی که برای تولید هر تن کاغذ باید ۱۵ درخت تنومند قطع شود.

به گزارش همشهری آنلاین، صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران نیز در این نشست با اشاره به اینکه یکی از ملاک‌های سنجش و رتبه‌بندی شهرها در دنیا موضوع پسماند، نظافت و رفت و روب است، اظهار کرد: به منظور اجرای الگوی جدید مدیریت پسماند، در حال حاضر طرح کاپ را در بسیاری از مناطق از جمله منطقه ۶ پیگیری می‌کنیم. البته در گذشته هم اقداماتی برای بهبود مدیریت پسماند صورت گرفت که به شکل سیستمی نبود.

وی در توضیح این موضوع گفت: در طرح کاپ ۶ محور را به طور جدی مورد توجه قرار داده‌ایم؛ ابتدا تفکیک پسماند از مبدا در منازل و ادارات و ...، در مرحله بعد اصلاح روند فشرده‌سازی و شیرابه‌گیری در ایستگاه‌های میانی و در گام سوم ساماندهی پسماندهای حجیم که برای این موضوع راه‌اندازی غرفه‌های الکتروکاپ را در دستور کار قرار دادیم. مراحل بعد نیز شامل هوشمندسازی مدیریت پسماند در قالب اقداماتی چون افتتاح مرکز مانیتورینگ، آموزش و فرهنگ‌سازی و ارتقای رویه مدیریت زباله‌سوزها است.

علیپور خطاب به معاون وزارت صمت، تاکید کرد: البته یک گام قبل از اجرای طرح کاپ وجود دارد که بحث تولید است و در اختیار شهرداری هم نیست. در این زمینه با همکاری وزارت صمت می‌توان برای تولیدکننده پسماند صنعتی و ... مسئولیت اقتصادی و اجتماعی تعریف کرد. به طور مثال، در این زمینه می‌توان موضوع مالیات برای بسته‌بندی را مورد توجه قرار داد تا از درآمد آن برای بحث بازیافت استفاده کرد.

وی در پایان گفت که با توجه به ظرفیت منطقه ۶ تهران و فعالیت ارگان‌های مختلف در آن، می‌توان با سازمان‌های بسیاری برای اجرای طرح کاپ همکاری کرد و به تدریج شاهد کاهش مشکلات بود.

کد خبر 547663
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha