معاون سازمان محیط زیست از برنامه دولت برای تولید آب شیرین از طریق شیرین کردن آب دریا در یک نوار ۱۰۰ کیلومتری در جنوب کشور خبر داد که براساس آن مشکل بی‌آبی و کم‌آبی ۱۷ استان رفع می‌شود.

كمبود آب

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده معاون محیط ‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: با توجه به اهمیت نحوه فعالیت آب‌شیرین‌کن‌ها، برای رسیدن به یک دستورالعمل جهانی قرارداد مطالعه دستورالعمل آب‌شیرین‌کن‌ها را در سال ۹۸ منعقد کردیم که در حال نهایی شدن است و در مدت ۲ ماه آینده استخراج می‌شود.

لاهیجان‌زاده افزود: نحوه فعالیت آب‌شیرین‌کن‌ها در دریاها از لحاظ زیست‌محیطی بسیار حائز اهمیت است، از این رو در حال تهیه دستورالعملی مطابق با استانداردهای جهانی هستیم که براساس آن مشخص می‌شود هر آب‌شیرین‌کنی که می‌خواهد مستقر شود باید چه شرایطی را رعایت کند تا حداقل آسیب به محیط زیست وارد شود.

وی ادامه داد: همچنین مکان آبگیری آب‌شیرین‌کن‌ها بسیار مهم است. بنابراین ویژگی‌های آبگیری، محل آبگیری و فناوری که باید در این روند استفاده شود در این دستورالعمل دیده شده است. در مسیر فعالیت آب‌شیرین‌کن‌ها تخلیه پساب تولیدشده بسیار مهم است که این مساله نیز در این دستورالعمل دیده شده، ضمن اینکه این دستورالعمل به صورت جامع،  دقیق و برگرفته از تجارب کشورهای پیشرفته دنیا تهیه می‌شود.

لاهیجان‌زاده اظهار داشت: امروزه استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها در کشورهای مختلف به ویژه حاشیه خلیج فارس بسیار زیاد شده و کشورهای جنوبی خلیج فارس بیشترین بهره را از این خلیج می‌برند به طوری که ۶۰ درصد آب‌شیرین‌کن‌های دنیا در جنوب خلیج فارس واقع شده‌اند که عربستان بیشترین تعداد را دارد. بعد از آن امارات، قطر و کویت هستند در حالی که سهم ایران در این زمینه بسیار ناچیز است. بر این اساس، وزارت نیرو اعلام کرد که در نظر دارد در یک نوار ۱۰۰ کیلومتری در جنوب کشور، آب شرب را از طریق دریا تامین کند که شامل ۱۷ استان خشک و بی‌آب در این بخش می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس اعلام وزارت نیرو طرح مطالعات وسیعی در این وزارتخانه برای استفاده از آب شور دریای عمان و خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته، گفت: با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست این دریا در راستای استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها درصدد تهیه دستورالعملی مطابق با استانداردهای جهانی هستیم.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در این راه مساله مهم این است که بتوانیم پهنه‌بندی درست و مکان‌یابی صحیحی از محل استقرار آب‌شیرین‌کن‌ها داشته باشیم به خاطر اینکه سازمان محیط زیست با یک عمل انجام‌شده مواجه نشود، با آمادگی پیش می‌رود. در دهه‌های گذشته این مساله همیشه برای سازمان محیط زیست پیش می‌آمد که گاه با پروژه‌هایی مواجه می‌شد که نیازمند مطالعه بود اما بخش‌های توسعه‌ای و اجرایی منتظر جواب نمی‌ماندند و پروژه را اجرا می‌کردند و در بسیاری موارد منجر به تبعات زیست‌محیطی و اقتصادی می‌شد.

وی افزود: برای اینکه این اتفاق نیفتد، سازمان حفاظت محیط زیست به‌سرعت کار مطالعات پهنه‌بندی آب‌شیرین‌کن‌ها را آغاز کرد. این مطالعه سال گذشته در استان هرمزگان آغاز شد و اکنون محدوده‌هایی را که امکان استقرار آب‌شیرین‌کن در این استان وجود دارد، مشخص کرده‌ایم. همچنین قرارداد مطالعه برای استان بوشهر را منعقد کرده‌ایم که در حال مطالعه است و تا پایان امسال پهنه استان بوشهر نیز استخراج می‌شود. در استان سیستان و بلوچستان نیز قراردادی که سواحل مکران را پوشش می‌دهد، منعقد شده که پیش‌بینی می‌کنیم در ۸ ماه آینده مطالعات آن به پایان می‌رسد. استان خوزستان هم جزو برنامه مطالعاتی است اما فعلا کار آن آغاز نشده است.

کد خبر 548029

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha