به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس پزشکان به طور فزایندهای لختههای خونی را در بدن بسیاری افراد درگذشته به علت کووید-۱۹ را به همراه نشانههای آسیب این لختهها به کلیهها، ریهها، رگهای خونی و قلب و سایر اندامها را پیدا میکنند.
گری گیبونز، رئیس انستیتوی ملی قلب، ریه و خون آمریکا میگوید بیمارستانها به بیماران کووید-۱۹ در وضعیت وخیم داروهای ضد لخته شدن (رقیقکننده خون) میدهند تا ایجاد لختههای خونی و عوارض ناشی از آنها پیشگیری کنند، اما «ما هنوز نمیدانیم چگونه این داروها با بهترین شیوه، از لحاظ انتخاب دارو یا دوز آن و تجویز آن در مرحله معین بیماری به کار ببریم»
انستیتوی ملی بهداشت آمریکا این بررسی در بیماران کووید-۱۹ بستریشده که تاثیر دوزهای معمول و پایین داروی رقیق کننده خون هپارین را مقایسه میکند، هماهنگ خواهد کرد.
این بررسی در بیش از ۱۰۰ محل در سراسر دنیا با مشارکت دولتهای گوناگون، شرکتهای دارویی، دانشگاهها و دیگران برای تسریع در دست یافتن به داروهای برای درمان کووید-۱۹ انجام میشود.
بررسی دوم در بیماران کووید-۱۹ که بیماریشان آنقدر شدید نیست که نیاز به بستری شدن داشته باشند، راهبردهای درمانی گوناگونی را به دارونما مقایسه میکند: از جمله آسپیرین بچه یا دوزهای پایین یا معمول داروهای ضدلخته آپیکسابان. هدف این است که از ایجاد لخته خونی یا بستری شدن افراد جلوگیری شود.
یک بررسی سوم هم بعدا تاثیر داروهای رقیقکننده خون را در افراد بهبودیافته که آزمایش ویروس کرونایشان دیگر مثبت نیست، آزمایش خواهد کرد. شواهد فزایندهای حاکی آن است این بیماران هم در معرض خطر بیشتر لخته شدن خون هستند.
نظر شما