به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، روش پیمایش غارها و غارنوردی پس از شیوع ویروس کرونا به دلیل حساس بودن و بسته بودن محیط غار، با اصلاحاتی همراه شده است. انجمن غار و غارشناسی با تاکید بر اینکه پاکسازی غارها به عنوان آخرین زیستگاه دستنخورده بشر و خاکریز نسبتا بکر و اکوسیستم حساس طبیعت را نباید فراموش کرد، اینک شیوهنامه پاکسازی غارها را در شرایطی که همه کشور درگیر ویروس کرونا است، تغییر داده و به علاقهمندان غار و محیط زیست توصیه کرده است: برای قطع کردن زنجیره انتقال ویروس بین خود و غارزیان بهتر است از ورود به غارها تا حد امکان صرف نظر شود.
این انجمن همچنین پیشنهاد کرده است: برنامه روز پاکسازی را میتوان با رعایت پروتکلهای لازم، به آموزش و فرهنگسازی عمومی اختصاص داد.
ضمن رعایت استفاده از ابزار محافظت شخصی (PPI) لازم است از اجرای برنامههایی با جمعیت زیاد پرهیز شود. (خارج از غار حداکثر تا ۱۵ نفر و در صورت ضرورت ورود به غار حداکثر ۳ نفر.)
با توجه به تاکید متخصصان زیستشناسی و تایید نشدن دلیل علمی برای ارتباط این بیماری با جانوران غارزی خصوصا خفاش لازم است نگرانی و ترس موجود از این بابت را با اقشار مردم خصوصا جامعه محلی در میان گذاشت. تاکید مزایای وجود غارزیان به ویژه خفاشها برای حفظ محیط زیست که از طریق آنها به ما آفتکشهای غیرشیمیایی دسترسی داریم، فایده آنها برای گردهافشانی و تکثیر دهها گونه گیاه و میوه را بیشتر میکند.
در صورت حضور متخصصان و یا کارشناسان رشتههایی مانند زیستشناسی، زمینشناسی و رشتههای مرتبط با محیط زیست در هر استان میتوان ضمن دعوت از آنها، برنامه را به صورت کارگارهی در شهر یا محل نزدیک به دهانه غار مورد نظر برگزار کرد.
آموزش نحوه بازدید امن از غارها در زمان غیرپاندمی میتواند در برنامه کارگاه لحاظ شود.
نظر شما