به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فرهیختگان، پرونده جنجالیترین کنکور قرن بالاخره با اعلام نتایج نهایی و مشخص شدن نفرات برتر پنج گروه آموزشی بسته شد تا داوطلبان آزمون سراسری ۹۹ بالاخره بتوانند بعد از چند ماه پر استرس نفسی تازه کنند و از الان به فکر انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظرشان البته با توجه به رتبه اعلامی توسط سازمان سنجش باشند. کنکوری که از همان روزهای اولیه شیوع ویروس کرونا زمزمهها پیرامون برگزاری یا عدمبرگزاریاش بالا گرفته بود و در کنار اظهارنظرهای ضدونقیض مسئولان وزارت بهداشت و وزارت علوم درباره زمان شروع این ماراتن بزرگ علمی، یک بار نیز زور کرونا به آن رسید و بالاخره زمانش را از تیرماه که در طول چهار دهه گذشته همیشه موعد اصلی برگزاری کنکور بوده، با تاخیر یکماهه همراه و به اواخر مرداد و اول شهریورماه موکول کرد. شهریورماهی که بالاخره خیال بیش از یک میلیون داوطلب شرکتکننده را راحت کرد و حالا دانشگاههای سراسر کشور منتظر ورود ۱۷۵هزار و ۸۴۹ دانشجوی جدیدالورودی هستند که میخواهند روی صندلی کلاسهای مختلف مراکز آکادمیک به تحصیل بپردازند.
نکته جالب درباره آزمون سراسری ۹۹ این است که با توجه به تاخیر در زمان برگزاریاش، همان روزهای پایانی ماه دوم سال امکان ثبتنام مجدد برای داوطلبان جامانده فراهم شد تا ۳۱ هزار و ۵۱۸ نفر در دور دوم ثبتنامها به تعداد داوطلبان اضافه شوند و درمجموع یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۲۳۳ نفر منتظر رسیدن روزهای پایانی مرداد ماه و اولین روز شهریور باشند تا بتوانند شانس خود را در کنار علمشان برای رسیدن به دانشگاه امتحان کنند. با این حال تنها یک میلیون و ۲۴۷هزار و ۴۴۹ نفر اقدام به پرینت کارت ورود به جلسه امتحانی در بازه زمانی ۲۹، ۳۰، ۳۱ مرداد و اول شهریورماه کردند تا در پنجاهوهفتمین کنکور سراسری کشور شرکت کنند و این به معنی عدمدریافت کارت ورود توسط ۱۴۵هزار و ۷۸۴ نفر در این آزمون بوده، البته درنهایت تنها یکمیلیون و ۱۶۶ هزار نفر در جلسه آزمون حاضر شدند.
سنگینی کفه نفرات برتر به نفع پسران و تهرانیها
نکته جالب اعلام نتایج نهایی این بود که نفرات برتر گروه آزمایشی علوم تجربی و ریاضی آقا بودند و تنها یک خانم توانسته بود رتبه هفت گروه علوم تجربی را کسب کند، اما وضعیت در گروه علوم انسانی متفاوت بود و از میان ۱۰ نفر برگزیده، ۴ داوطلب زن و مابقی مرد بودهاند. در این میان همچنین داوطلبان تهرانی با ۱۱ برگزیده جزو صدرنشینهای جدول برترینهای کنکور قرار دارند، اما آنچه بعد از انتشار اسامی برترینها خودنمایی کرد، حضور داوطلبی از استان محروم سیستانوبلوچستان آن هم در رتبه نهم گروه آزمایشی علوم ریاضی بود، مسئلهای که میتواند یکی دیگر از شگفتیهای این دوره از کنکور سراسری کشور باشد.
چند درصد داوطلبان پشت سد کنکور ماندند؟
با نگاهی به آمار شرکتکنندگان و البته تعداد داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در گروههای آزمایشی مختلف باید گفت بخش اعظمی از داوطلبان مجاز به انتخاب رشته شدهاند و تنها کمتر از ۳۰ درصد در هریک از زیرگروههای آزمایشی نتوانستهاند از سد کنکور عبور کنند. البته این مسئله در گروه علومتجربی کاملا متفاوت است چراکه از میان ۵۹۴ هزار و ۲۵۹ نفر تنها ۳۵۲ هزار و ۹۲۳ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند و عملا ۴۰ درصد پشت سد کنکور ماندند.
در گروه آزمایشی ریاضی که ۱۵۵ هزار و ۲۵۰ داوطلب در جلسه آزمون شرکت کردند، ۱۳۵ هزار و ۴۲۰ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند و ۱۴ درصد از جمعیت شرکتکننده از راهیابی به مرحله دوم بازماندند.
در گروه علومانسانی نیز تنها ۱۱ درصد نتوانستند از سد کنکور عبور کنند و از بین ۳۵۵ هزار و ۵۸۰ داوطلب، ۳۱۴ هزار و ۴۷۱ نفرشان به مرحله انتخاب رشته رسیدند.
در گروه زبان هم ۲۵ درصد نتوانستند به انتخاب رشته برسند؛ چراکه تنها ۱۲۹ هزار و ۵۰۶ نفر از میان ۱۷۴ هزار و ۴۱۲ شرکتکننده، مجاز شناخته شدند.
در گروه هنر نیز تقریبا ۹۲ درصد نتوانستند از سد کنکور عبور کنند.
۶۷ درصد نفرات برتر کنکور سمپادی هستند
نکته قابلتامل درباره نفرات برتر کنکور امسال برخلاف داوطلبان سال گذشته مدارس محل تحصیل آنهاست؛ چراکه سال گذشته تقریبا اکثر داوطلبانی که توانسته بودند در زمره ۱۰ یا ۵ نفر برتر گروههای مختلف آزمایشی قرار بگیرند، افرادی بودند که زمانی در مدارس غیرانتفاعی تحصیل میکردند، اما به نظر میرسد امسال دانشآموزان سمپادی و تیزهوشان در میدان رقابت با غیرانتفاعیها برگبرنده را در دست گرفتهاند و توانستهاند شاخ غول کنکور را بشکنند.
مسئله جالبتر اینکه در میان برترینهای امسال داوطلبی از استان سیستانوبلوچستان است که توانسته رتبه نهم گروه آزمایشی علوم ریاضی را کسب کند و توانسته خود را درجمع ۱۰ نفر اول این گروه آزمایشی جای دهد. همچنین رتبه هفتم این گروه آزمایشی نیز در مدرسهای کاملا دولتی درس خوانده؛ موضوعی که با توجه به اتفاقات چند سال اخیر و عدم حضور دانشآموزان این مدارس در نفرات برتر کنکور میتواند مسئلهای امیدبخش برای دانشآموزان دولتی باشد. وضعیت برای نفرات برتر کنکور علومتجربی نیز به نفع دانشآموزان سمپادی تمام شده چراکه تنها یک نفر در میان آنها از مدرسه غیرانتفاعی به این جایگاه رسیده است.
در علومانسانی اما شرایط ویژهتری حاکم است به عبارت دیگر اکثر ۱۰ نفر برتر این گروه از دانشآموزان مدارس نمونهدولتی هستند. در گروه آزمایشی هنر و زبان نیز جز نفر اول و چهارم گروه هنر که در مدرسه غیرانتفاعی درس خواندهاند، مابقی همگی جزو دانشآموزان سمپادی کشور به شمار میروند.
نظر شما