به گزارش همشهری آنلاین، محسن روشنی، مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اظهار کرد: شش ماهه نخست سال ۱۳۹۹ در شرایطی به پایان رسید که به علت شیوع بیماری کرونا تغییرات قابل توجهی در شرایط جامعه اتفاق افتاد. این تغییرات شامل کاهش حضور دانشآموزان و دانشجویان در کلاسهای درس، تعطیلی بسیاری از صنوف در ماههای نخست سال و دورکاری بسیاری از کارمندان در این ایام بود همچنین به علت تفاوت در نحوه اجرای طرح ترافیک، الگوی آمدوشد شهروندان نیز تغییر کرد.
وی ضمن اشاره به اینکه از ابتدای سال ۹۹ روش محاسبه شاخص کیفیت هوا بر اساس ابلاغ سازمان محیطزیست سختگیرانهتر شد، گفت: بر این اساس در ادامه، مقایسه بازه موردنظر در سال جاری و سال گذشته با هر دو روش محاسبه قدیم و جدید انجام شده است.
روشنی ضمن ارائه آمار کیفیت هوا در شش ماهه نخست امسال گفت: این تفاوتهای ایجاد شده به دلیل شیوع بیماری در کنار شرایط هواشناسی موجب شد که در شش ماهه نخست سال جاری، کیفیت هوا در تهران ۱۵ روز در شرایط پاک، ۱۳۳ روز در شرایط قابلقبول، ۳۶ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و ۲ روز در شرایط ناسالم ثبت شود.
وی ضمن اشاره به تغییر روش محاسبه شاخص کیفیت هوا طی امسال و سختگیرانهتر شدن آن نسبت به سالهای گذشته، تصریح کرد: اگر محاسبه کیفیت هوا طی شش ماهه ابتدایی امسال مطابق با سالهای گذشته صورت میگرفت ما طی بهار و تابستان امسال ۲۵ روز هوای پاک و ۱۴۰ روز هوای قابلقبول تنفس میکردیم.
مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران افزود: چنانچه محاسبه شاخص کیفیت هوا طی شش ماه ابتدایی امسال مطابق با سالهای گذشته صورت میگرفت تنها ۲۱ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس ثبت میشد. از اینرو اختلاف قابل توجهی به علت تفاوت روش محاسبه شاخص کیفیت هوا وجود دارد.
روشنی در پایان با بیان اینکه اطلاعات ثبتشده در مدت مشابه سال ۱۳۹۸ نشان میدهد که در این بازه زمانی هوای تهران ۲۵ روز در شرایط پاک، ۱۳۶ روز در شرایط قابلقبول، ۲۴ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و ۱ روز در شرایط ناسالم وجود داشت، اظهار کرد: بر این اساس ملاحظه میشود که تعداد روزهای آلوده در شش ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با سال گذشته با استفاده از شاخص مشابه، اندکی کمتر از سال قبل بوده است.
نظر شما